Stor guide: Sommerens fineste sandaler

Rrøde stroppesandaler med borrelås på en damefot
Sommerens sandaler fra Ganni
Sommer sandaler
Sommer sandaler
Gule Birkenstock 550,- Gule Havaianas til herre Sko 379,- Begge fra Bekkestua Sko
Sommer sandaler
Sommer sandaler
Rosa Crocs 399,- Oransje Sleepers 399,- Begge fra Bekkestua Sko.

Knallfarger, komfort og chunky såler preger motebildet.

Gradestokken smiler så å si til oss, og t-skjorter, kjoler, shorts og resten av sommergarderoben er endelig klar for å tas i bruk! Fottøyet er så klart en del av dette. Moten er variert, fra enkle og sporty slipins til chunky platå.

Kul komfort

De ikoniske sandalmerkene Birkenstocks og Havaianas, samt norske Sleepers er praktiske, komfortable og kule kompanjonger til sommerantrekk. De er like fine til badedrakt og shorts på stranden, eller en blomstrende maxi-kjole på bytur.

Er kombinasjonen komfort og trend aller viktigst er Crocs noe av det mest riktige du kan plassere føttene i. Crocsene faller nok ikke i smak hos alle, men at de er trendy er det ingen tvil om. Motehuset Bottega Veneta har dessuten laget sin egen variant av disse, og Crocs går overraskende fint (helt sant!) til blondekjoler eller stroppekjoler i silke.

Sommer sandaler
Røde grove sandaler på bare føtter med ferskenfarget bakgrunn
Sandaler Ecoo 1300,- Røde chunky sandaler Ganni 1995,-
Sommer sandaler
Sommer sandaler
Plattformsandaler Din sko 450,- Sandaler med stropper Bianco 350,-
Sommer sandaler
Sommer sandaler
Gråblå sandaler Zara 269,- Stripete espadriller Sapatos 1099,-

Stilrent og pent

Bottega Veneta inspirerer mange sko-designs, deriblant sandaler i flettet skinn eller med «padding», altså sandaler med litt tykkere skinnremmer og detaljer. Enkle men iøynefallende sandaler er flotte til for eksempel behagelige skjortekjoler, spagettistropptopp og bermuda-shorts eller løse linbukser og bluse.


Farger fra topp til tå

En liten fargeeksplosjon på føttene er ideelt til solbrune bein. Favorittene vår her er semskede slipins fra Ecco sort, finnes også i gul og rød eller Gannis chunky sandaler med remmer og platå - og særlig den kalde lyseblå fargen! Den kommer imidlertid i farger som rødt, beige, rosa og militærgrønn også. Foretrekker du hvitt eller svart byr selvfølgelig Ganni på det og. Både de minimalistiske Ecco-sandalene og statement-sandalene fra Ganni er rå til fargeglade antrekk, være seg rosa fra topp til tå eller en stilig fargemiks.

Sorte Nike slippers på ferskenfarget bakgrunn
Sommer sandaler
Svarte Nike-sandaler Junkyard 239,- Grønne Sleepers til herre Bekkestua sko 399,-
Sommer sandaler
Sommer sandaler
Brune Birkenstock til herre Shoe Gallery 999,- Blå Birkenstock til herre Mark + Brandy, kr 600,-
Sommer sandaler
Sandaler fra Tommy Hilfiger Volt 400,-

Tips til herre

På herrefronten er utvalget noe enklere, men verdt å nevne er Sleepers til herre. Det norske bærekraftige sandalmerket lager sandaler i naturlig gummi, sørger for å være øko-vennlige og garanterer trygg og rettferdig produksjon. Birkenstocks i plast er gull verdt å ha i ryggsekken på fjelltur, og er et funky alternativ til herre. De kommer også i ulike farger. Sporty sandaler fra merker som Tommy Hilfiger, Nike, Adidas er evig aktuelle. Varianter i skinn er et penere alternativ, og tas enkelt fra strand til middag eller fest.

Tips!

Sliter du med gnagsår finnes det flere alternativ, både plaster og sprayer, til å herde og helbrede huden. Spør butikkansatte om råd!

Vårt beste tips er å slenge et par ekstra sko eller sandaler i veske eller ryggsekk for en lang dag i sommersolen, slik at du har en redning om det trengs!

Velkommen til Sandvika Storsenter - destinasjon shopping.

Elen