Hvordan ta vare på huden i påskesolen?

Hvordan ta vare på huden i påskesolen
Huden i ansiktet går i front hver eneste dag og fortjener derfor all beskyttelse den kan få.
Hvordan ta vare på huden i påskesolen
Elite Klinikken tipser
Hvordan ta vare på huden i påskesolen
Hvordan ta vare på huden i påskesolen
Sheeer SPF 50 sunscreen stick 100% mineralaktiv solbeskyttelse i en transparent og silkemyk stick. Myk og lett konsistens som gjør det enkelt å fordele produktet jevnt og etterlater ingen hvite rester. Gir et jevnt, matt og silkemykt resultat. Vannresistent i 80 minutter. Høy bredspektret beskyttelse SPF 50+ | Tone Smart SPF 50+ Sunscreen Compact 100% mineralaktiv solbeskyttelse i en elegant kompakt som tilpasser seg hudtonen og gir et hint av farge. Har en optisk mykgjørende og utjevnende effekt på linjer, rynker og uregelmessigheter. Vannresistent i 80 minutter. Høy bredspektret beskyttelse SPF 50+

Med påsken rett rundt hjørnet er det viktig å huske på å beskytte huden din mot solskader når du nyter utendørsaktiviteter.

Solskader

Selv om solen er deilig og varm kan den forårsake skade på hudcellene våre og medføre alt fra solbrenthet til mer alvorlige solskader.

Elite Klinikken tipser:

Antioksidanter

Antioksidanter spiller en viktig rolle i å beskytte huden mot solskader. Antioksidanter fungerer ved å nøytralisere frie radikaler som dannes når huden utsettes for UV-stråler og andre skadelige miljøfaktorer. Eks. stress/eksos/skjermlys. Frie radikaler er en fiende verdt å beskytte seg mot da de bryter ned levende celler. Slike skader kan komme til syne som bl.a. pigmentering, fine linjer/rynker, volumtap. Aller minst ønsker vi oss alvorlig celleskade som i verste fall kan utvikle seg til hudkreft.

Solfaktor

Det finnes solbeskyttelse i alle former og farger. Vi anbefaler å velge type ut ifra formål og hudtilstand. Har du en solbeskyttelse du er fornøyd med vil du naturligvis bruke den oftere og det er nemlig et viktig tips. Gjenta ofte! Faktoren slutter nemlig å virke. Påfør derfor gjentagende hver 2-3 time, særlig ved soleksponering/utendørsaktivitet. Husk at UVA stråler skinner gjennom vindu/bilrute, også på grå dager. UVA = aldring av huden. HEV stråler fra mobil og pc skjerm er heller ikke heldig for hud eller øyne. Velg derfor en bredspektret solkrem med en faktor på minimum 30. Briller mot blått lys er å anbefale ved mye skjermbruk.

Får du lett flekker i huden? Barn, sensitiv hud eller hud som lett danner pigment bør bruke fysisk filter. Hva er forskjellen på fysisk og kjemisk filter? Fysisk filter danner et beskyttende lag på huden slik at solstrålene ikke trekker ned i huden og skaper varme som kan medføre irritasjon og pigment. Et kjemisk filter behandler derimot strålene nede i huden. Ofte er en kombinasjon å foretrekke og veldig vanlig, foruten hos barn som bør ha mest mulig fysisk filter.

Kle på huden

En klimakrem anbefales da den tilfører huden rik fuktighet og danner en beskyttende barriere mot kulde og hardt vær. Påfør kremen senest en halvtime før du går ut, slik at evt. vanninnhold fordamper. Bruk solhatt eller caps for å beskytte ansiktet samt solbriller for å beskytte øynene.


Solveggen - Hot tips:

Det er få som tåler å bli sittende i solveggen med ansiktet direkte mot solen. Det føles godt der og da men skadene kommer gjerne til syne senere som flekker, sprengte blodkar, linjer og grovere hudstruktur. Mer alvorlige hudforandringer er også en risiko her. Vurder derfor om det er nødvendig å sitte med ansiktet direkte mot solen og ta pauser, særlig mellom kl 12 og 15.

Selvfølgelig skal vi kunne nyte vårsolen når den endelig er her. D-vitamin og varmen på kroppen har også positive effekter på kropp og sinn. Med tipsene over kan du nyte vårsolen med god samvittighet.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo