Du trenger ikke alltid å gå for den sorte vesken

Marianne Theodorsen
Marianne Theodorsen er veskeekspert for Vogue Scandinavia. Miniveske fra Nuuno/Message 1199,- Veske med kjetting fra Zara 399,- Veske med blomsterprint fra Ganni 1395,- Veske fra Pourchet/Sessa 2899,- med avtagbar stropp fra Becksöndergaard/Sessa 499,- Perlet veske fra Hvisk/Message 1395,-
Marianne Theodorsen - veske favoritter
Disse sporty veskene er veldig anvendelige. Veske liten 3100,- og veske stor 3300,- begge fra State of Escape/ Mark+Brandy.
Marianne Theodorsen - veske favoritter
Marianne Theodorsen - veske favoritter
V: Denne vesken blir man glad av! Bruk den til en mørk vinterkåpe for å sette litt ekstra farge på antrekket - det gjør underverker! Veske fra Maanesten 950,- H: Den perfekte klassiske clutchen, dog med detaljer som gjør at den skiller seg ut. At den er romslig, men likevel elegant gjør at den er vel så fin til hverdags som til fest. Clutch fra Mansur Gavriel/Mark+Brandy 7500,-
Marianne Theodorsen - veske favoritter
En skikkelig klassiker fra favoritten Michael Kors. En hverdagsveske alle bør ha - superlett å bruke, og med masse plass! Veske fra Michael Kors/Nye Sko 2799,-
Marianne Theodorsen - veske favoritter
Den perfekte lille selskapsvesken til en god pris. Veske fra Glitter 249,-

Influencer Marianne Theodorsen har en veskegarderobe de fleste bare kan drømme om.

Det ultimate tilbehøret

Interessen deler hun med sine 190 000 Instagram-følgere. Ifølge Marianne, som også er Handbag Expert for Vogue Scandinavia, er nemlig vesken det ultimate tilbehøret.

– Jeg vet ikke helt hvor min forkjærlighet for vesker kommer fra, men den har utviklet seg i takt med min kjærlighet for klær, og har blitt en måte for meg å uttrykke meg på. Jeg elsker veskene mine slik som jeg kler meg; fargerike og annerledes, forteller Marianne.

I dagens motebilde er det mange vesketrender som gjør seg gjeldene, sier hun. For mens det tidligere var noen spesifikke modeller som dominerte, spriker trendene nå i alle retninger.

– Men skal jeg trekke frem noe, så er det minivesker. Flere av de store designerne gjør miniversjoner av de mest populære veskene sine. I tillegg har 90-tallet gjort sitt inntog på veskefronten, og det er særlig de små veskene som ligger tett på skulderen som er tilbake.

– Klassikere som Gucci sin Jackie, Chanel sine flap bags og Dior sin Saddle ser også ut til å holde seg i motebildet. Det samme gjelder Bottega Veneta sine vesker, legger hun til.

Hvilke veskemodeller som trender er i dag påvirket av både motepresse, influencere og kjendiser, forteller Marianne. Og ettersom informasjonsflyten er større enn noen gang er det også flere «it-vesker» enn noensinne. Med andre ord: Her er det noe for enhver smak.

Det er en av grunnene til at Marianne vil vi skal leke oss med nettopp vesker. For mens enkelte vesker er gode å ha som base i garderoben, trenger ikke alt å være like «praktisk».

– For meg er det viktigere at vesken tilfører noe ekstra til antrekket enn at den er praktisk. Jeg elsker vesker som skiller seg ut, og bærer heller det andre i et fint nett ved siden av.


Fire nordmenn har kapret plasser i redaksjonen til Vouge Scandinavia, hvert med sitt felt. Marianne ble kontaktet av magasinet i slutten av 2020, og trodde først at de tok kontakt for en fremtidig sak.

– En telefonsamtale senere begynte ballen å rulle, og i sommer begynte jeg å skrive mine første artikler, forteller Marianne, som har fått rollen som veskeekspert i magasinet.

Influenser MArianne Theodorsen
Budsjett vennlig veske fra Glitter 159,-