Få en treningsrutine som varer

Sport
Senterleder Linn Drageset hos SATS Sandvika anbefaler å ikke gå fort hardt ut og å sette seg realistiske mål.
Trening
Trening
Nyhet hos SATS, treningstøy fra Lululemon. V: Topp 980,- tights 1280,- H: topp 950,- tights 1680,-
Trening
Trening
V: Anine Bing topp 650,- Sykkel shorts 900,- begge fra Kiman Woman | H: Topp fra Varley 800,- sykkel shorts 800,- begge fra Mark + Brandy
Sport
Trening
Grønt tights casall 999,- genser 999,- fra Anton Sport
Trening
Trening
Grønt tights casall 999,- genser 999,- Hoka sneakers 1999,- fra Anton Sport | Yogamatte 499,- strikker 179,- fra Intersport
Sport
Sport
V: Anine Bing college 2300,- Lululemon fløyels tights 1499,- fra SATS | H: Singlet fra Lululemon hos SATS 820,-

Her er de beste tipsene til en god treningsrutine, og hva du gjør hvis du går lei.

Friskt mot

Mange av oss innleder et nytt år med friskt mot og stor treningsinnsats. Men, så er dette med å skape en god og varig rutine. Senterleder Linn Drageset hos SATS Sandvika anbefaler å ikke gå fort hardt ut og å sette seg realistiske mål.

- Mange ser seg i speilet etter første treningsøkt og lurer på hvorfor det ikke har skjedd noe. Bevegelse og trening bør være en del av hverdagslivet, og det tar tid å innarbeide nye vaner. Tenk langsiktig, sier hun

Koster trening for mye i form av tid, planlegging og logistikk, er det fare for at innsatsen blir kortvarig.

-Litt er mye bedre enn ingenting. Start i det små og så kan du heller øke på når energi og hverdagslogistikk sitter, råder Linn.

Balanse i livet

Så er det dette med å finne noe du liker å holde på med. Akkurat dette er helt essensielt, og første punkt på lista for å komme godt i gang. Allier deg med en venn du kan ha fast avtale med om du fort dropper trening, eller meld deg på gruppetrening. Da får du et fast tidspunkt å forholde deg til, og du får treningen «servert» når du møter opp.

-Det er mye variasjon i gruppetimene, og derfor enkelt å finne noe man liker. Et annet alternativ er å bruke en personlig trener som legger opp treningen spesifikt til deg. Da har du en fast avtale som gir resultatene du ønsker, enten det er å løpe maraton eller å leke med barna uten å få vondt i ryggen, sier Linn.

Hun understreker også faktoren balanse.

-Balanse i livet er en viktig faktor for god helse. Livet skjer jo, så det må være rom for fleksibilitet. I noen perioder trener man mye, andre perioder rekker man mindre. Men bevegelse og aktivitet bør være et positivt innslag i hverdagen nettopp fordi det har så mange fordeler.

Tenk variasjon

Linn tror variasjon er løsningen for å ikke gå lei.

-Det blir fort ensformig om man baserer seg på å gjøre det samme hver gang man trener. Hvis du trener styrke kan du variere type program og øvelser. I gruppetrening kan du velge mellom styrke, løping, sykling, dans og yoga, forteller Linn.

Andre råd er å veksle mellom innendørs og utendørs økter. Av og til kan det være økta du har minst lyst til å gå på som blir den beste. Så litt standhaftighet hjelper, også!

Linn understreker at det er helt vanlig at lysten til å trene går opp og ned. Motivasjon går opp og ned, så forsøk å fokusere på bunnlinja – å bevege kroppen er godt for deg, og det gjelder mange områder. Som at du får et pusterom i hverdagen, og at det er et pluss for fysisk og mental helse.

-Viktigst av alt – det er bare trening! Ikke gjør det så vanskelig. Ikke overtenk. All bevegelse er bra. Mennesker i alle aldre, former og fasonger trener. Gå tur er bra, styrketrening er fantastisk. Dans er supert, og trenger du oss på SATS hjelper vi selvfølgelig til, det er derfor vi er her, sier Linn.

Trening
Av
Elen Kristvik
Foto
Henrik Lindal

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 22:00
Åpent i dag 10:00 - 22:00
XXL
Åpent i dag 10:00 - 22:00