Sommerens beste lektyre

Bøker stablet oppå et bord
Bok tips sommerferie
Bok tips sommerferie
Brilka av Nino Haratischwili 449,- Gut, jente, juni, juli av Frode Grytten 332,- hos ARK.
Bok tips sommerferie
Bok tips sommerferie
Funny Weather, Art in an emergency av Olivia Laing 299,- Bobler av Elouise Anders med illustrasjoner av Sarah Hankinson 199,- hos ARK.
Bok tips sommerferie
Bok tips sommerferie
Samlede verker av Lydia Sandgren 399,- Elskeren av Helene Flood 399,- hos Norli Nytorget.
Bok tips sommerferie
Bok tips sommerferie
Hesteguttene av Johan Ehn 329,- Shadow and Bone-serien av Leigh Bardugo 169,- pr. bok hos Norli Nytorget.
Bok tips sommerferie
Bok tips sommerferie
Kjøttets Tid av Lina Wolff 332,- Bortom Allfarveg av Gunnar Garfors 349,- hos Norli Stortorget.
Bok tips sommerferie
Bok tips sommerferie
Minneskogen av Sam Lloyd 349,- Jørn Lier Horst, Jakten på enhjørningen, Detektivbyrå nr. 2 218,- hos Norli Stortorget.
Bok tips sommerferie
Hos Norli Stortorget har de et utvalg Manga-bøker.

Disse bøkene får deg til å humre, drømme deg bort og grøsse!

Denne årstiden bringer med seg mye glede, ikke minst leseglede! Vi har fått boktips fra de ansatte på Ark og Norli, og dermed er leselisten lang for de neste månedene. Hos oss finner du 2 Norli butikker, og en ARK bokhandel. Norli har for eksempel de superpopulære Manga bøkene som du ikke finner andre steder.

Les vel!

Ark anbefaler

Det åttende livet til Brilka av Nino Haratischwili

En storslått familiesaga fra 1900-tallets turbulente Europa, som med den russiske revolusjonen, og senere oppløsningen av Sovjetunionen som bakteppe forteller den dramatiske historien om Jasji-familien, en georgisk familie med en mystisk hemmelig sjokoladeoppskrift. Fortelleren Nitsa Jasji er femte generasjon og skriver boken til sjette generasjon, rettere sagt sin niese Brilka, den 12-årige dansespiren som prøver å stikke av fra dansegruppen sin i Amsterdam fordi hun ikke vil bli med tilbake til hjemlandet sitt. Nitsa letter etter henne og forteller underveis den store fortellingen om slekten og «det røde århundre».

Gut, jente, juni, juli av Frode Grytten

Dette må være den ultimate sommer-novellesamlingen. Frode Grytten skriver usminket og troverdig om karakterer av alle kjønn og aldre, og sentralt i hver av de tolv fortellingene står på en eller annen måte vannet- det å kaste seg uti for å kjøle seg ned, bare for å oppdage at følelsene fremdeles syder like under overflaten. Perfekt å ta med seg ut i sola!

Funny Weather, Art in an emergency av Olivia Laing

En inspirerende samling med tekster og essays fra den amerikanske forfatteren og kritikeren Olivia Laing, som strekker seg fra kunst og kultur til politikk og samfunn. Her er portretter av kjente kunstnere som Jean-Michel Basquiat, og Georgia O'Keeffe, samtaler med blant andre Hilary Mantel og Ali Smith, bokanmeldelser, og kjærlighetsbrev til David Bowie og Freddie Mercury. For å nevne noe! Laing skriver med en varme og medmenneskelighet som skinner igjennom hver setning og stiller viktige spørsmål om kunstens betydning- i våre følelsesmessige, så vel som politiske liv.

Bobler av Elouise Anders med illustrasjoner av Sarah Hankinson

En fantastisk fin og nydelig bok med hele 60 sprudlende og lekre cocktailoppskrifter med champagne og musserende vin. Dette er sommerens trumfkort til hagefesten eller på terrassen. Boken er et kunstverk i seg selv, med flotte illustrasjoner og drinkene smaker like himmelsk som de ser ut!

Norli Nytorget anbefaler:

Samlede verker av Lydia Sandgren

Vi møter psykologistudenten Rakel, som ser sin forsvunnede mor overalt, nettopp fordi hun pryder utstillingsplakatene til en stor utstilling i byen. En roman om dyp kjærlighet, kunst og vennskap. Den skildrer det å ha store drømmer det ikke er så enkelt å få gjennomført. Boken tar oss også med på en reise gjennom Gøteborg.

Elskeren av Helene Flood

Forfatter Helene Flood slo gjennom med et brak med Terapeuten. Elskeren er en psykologisk thriller om hemmelighet i forhold. Den er skummel og en ekte pageturner fra livet i en firemannsbolig på Tåsen.

Hesteguttene av Johan Ehn

Dette er en bok for unge voksne som ble nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2020. Kort fortalt er Hesteguttene en roman om identitet på et sirkus. Den tar oss med tilbake til 1926, og to gutter som rømmer og finner seg arbeid på et omreisende sirkus. Her finner de etterhvert ut hva de egentlig føler for hverandre. Boka utspiller seg også i 2014, der Anton er ferdig med videregående og får seg jobb i hjemmetjenesten.

Shadow and Bone-serien av Leigh Bardugo

En populær fantasy-serie for både ungdom og voksne. Bøkene er også filmatisert, og første sesong av serien er å finne på Netflix.

Norli Stortorget anbefaler:

Kjøttets Tid av Lina Wolff

Kritikerrost roman om vårt menneskelige behov for åndelighet i en kroppslig virkelighet. I Madrid ankommer en svensk skribent for å finne inspirasjon. Hun blir imidlertid raskt trukket inn i forviklinger som fører til vanskelige, etiske valg.

Bortom Allfarveg av Gunnar Garfors

Virkelig boka for norgesferien. Her får du 81 reisetips til en spektakulær reise i Norge. Gunnar Garfors har dratt på tur i eget land for å finne fram til de mest unike og undervurderte stedene i landet vårt. Alt annet enn en tradisjonell reiseguide, men helt perfekt for dem som søker særegne opplevelser.

Minneskogen av Sam Lloyd

Minneskogen er en marerittaktig psykologisk thriller, så her er det bare å gjøre seg klar til å ikke klare å legge den fra seg. Den beskrives slik av anmelder Cathrine Krøger i Dagbladet: «Den mest overraskende og elegante groteske grøsseren jeg har lest på lenge», og gir terningkast seks.

Jørn Lier Horst, Jakten på enhjørningen, Detektivbyrå nr. 2, kr 218.

Tiril, Oliver og Åtto blir med bestefar Franz til Moklehoma city i USA. Her påstår noen at de har sett en enhjørning. Men finnes enhjørninger, egentlig? Detektivene rir ut på prærien for å finne ut av mysteriet.

Diverse Manga-bøker

Hos Norli Stortorget har de et utvalg Manga-bøker. Disse er veldig populære blant ungdom og Norli er den eneste butikken som fører slike bøker. Absolutt noe for ungdommen i huset.