Slik får du den ultimate festivalstilen

Festival mote sommer
Helt antrekk fra Ganni: veske, kr 1395, t-skjorte, kr 825, skjørt, kr 1995.
Festival mote sommer
Festival mote sommer
V: Hvit cardigan, kr 2695. Hvitt skjørt, alt fra Freya, kr 1495. H: Lys gjennomsiktig regnjakke fra Bekkestua Sko, kr 1299.
Festival mote sommer
Hvit blondekjole fra Freya, kr 3995.
Festival mote sommer
Festival mote sommer
Helt antrekk fra Ganni: Cowboy-boots, kr 5495, veske, kr 1395, t-skjorte, kr 825, skjørt, kr 1995.

Cowboy-boots, denim, blonder, skinn, skjorter og magetopper er det vi vil ha på oss på sommerens festivaler.

I motebildet ser vi for øyeblikket en rekke tendenser som er spot on for det herlige, morsomme og givende festivallivet som venter oss de neste månedene.

Start med sko

Cowboy-boots opplever en aldri så liten renessanse, og disse skoene er en ypperlig kompanjong gjennom dag, kveld og natt på festival. Boots generelt er et praktisk og kult skotøy på festival, de tåler ulikt vær, og her til lands vet vi aldri når vi utsettes for ulikt vær. Faktisk kan du begynne antrekksplanleggingen med hva slags skotøy du har tenkt å bruke. Sneakers, cowboy-boots, boots eller sandaler - velg med omhu. Sandaler er deilig på de beste soldagene, men husk at du kanskje befinner deg i folkemengder, og da er føtter og tær ekstra utsatt i sandaler.

På med shorts

Vi går så langt som å hevde at shorts er den beste underdelen på festival. Den fordrer god temperatur og er et praktisk klesplagg som gir rom for uendelige stylingmuligheter. I år fins det en rekke denimvarianter så du står fritt til å velge en lengde og passform som passer deg. Ellers er shorts i både bomull og lin gode alternativ.

Hva med kjole

Kjolen er også en vinner på festival. Med en liten sykkelshorts øker komforten og anvendeligheten et par hakk. Boots til en blondekjole er en evig bohemsk klassiker, og skinner sola er en stroppeløs variant eller off shoulder-kjole nydelig og sommerlig. I år har heklede kjoler, skjørt og topper gjort et solid comeback. 70-tallets frie mote er tett knyttet til musikken fra tiåret, og elementer fra denne tiden er ideell og nostalgisk på festival. Hatter, heklede plagg eller vesker, boots, slengbukser og magetopper er blant trendene vi ser igjen og igjen i løpet av en lang og herlig festivalsommer. Velg et eller to elementer fra tiden for å oppdatere stilen til 2023.

Festival mote sommer
Mønstrete vest kr 1899, khakishorts med nagler, kr 1699, beige cowboy-boots, kr 4399. Alt fra heltCOCO.
Festival mote sommer
Festival mote sommer
Lyse jeans, kr 2295, rosa skjorte, kr 2645 belte, western-inspirert belte, kr 3195. Alt fra Ginny. H: Solbriller, kr 799, hatt, kr 1999 fra Hanskeriet.
Festival mote sommer
Festival mote sommer
V: Tigerstripete skjørt, kr 249, svart topp, kr 149, veske, kr 299, solbriller, kr 99. Alt fra H&M. H: Lysegul magekort topp, lysegult miniskjørt, kr 799, veske, kr 249, hatt, kr 149. Alt fra H&M.
Festival mote sommer
Alt fra Kiman: t-skjorte, kr 1200, genser, kr 2300, clutch, kr 2350, shorts, kr 2300, svarte boots, kr 7000.
Lyseblå blondebluse, kr 699, hvit shorts, kr 1499. Alt fra Sessa.
Fra Swah: hvit topp, kr 329, bukse fra Miss Sixty, kr 2299, sko, kr 1599.

Kort kort

Magetopper, crop top på engelsk, er overalt takket være Y2K-motens inntreden i motebildet for et par sesonger siden. Den er synlig i flere forskjellige stilarter, ungdommelig og fargerike i kort t-skjorteform, elegant og monokrom i halterneckfasong, eller 70-tallsinspirert og løssluppen i herlige bluser eller skjorter, for å nevne noen muligheter. Style en svart halterneck-magetopp med dyriske striper for en klassisk men iøynefallende look. Knyt en skjorte godt inn i midjen til et skjørt som henger litt fra hoftene, gå for et sett bestående av magetopp og miniskjørt for en vågal og fiffig stil eller bruk denimskjørt til en enkel kort trøye med logo for en fargerik og kul stil. Et sjal eller tørkle er også en super ide til topp på varme sommerdager. Knyt den fast i ryggen og bruk den gjerne til komfortable cargobukser eller løse jeans. Stilig og kult!

Ja til jakke

Om værmeldingen melder regn er det absolutt fornuftig å klargjøre seg for en skur eller to. En anorakk eller regnjakke gjør at du fortsatt nyter musikken, livet og venner uten å bli søkkvåt. En gjennomsiktig jakke viser fram antrekket under, mens en oversized anorakk er et rått statement i seg selv.

Siden festivaler begynner på formiddagen og slutter lenge etter at sola har gått ned er det på sin plass med en jakke. I godvær er den tidløse denimjakken eller robuste skinnjakken helt perfekt, men en myk cardigan eller vest kan gjøre samme nytten.

Fra Zara: hvit knyttet linskjorte, kr 399, hvit body, kr 199, jeansshorts, kr 379, olajakke, kr 579.
V: Fra Vic: hvit blondetopp, kr 999, skjørt, kr 1299. H: Fra The Vibe: anorakk, kr 2700, solhatt, kr 600, solbriller, kr 1100.
V: Fra Zara: svart skinnjakke, kr 799, svarte denimshorts, kr 379, body i bruntoner, kr 299. H: Fra Zara: mønstrete sjal brukt som topp, kr 159, cargobukser, kr 599
Fra Zara: 70-tallsinspirert heklet gullkjole, kr 599.

Skjorten

En skjorte er et allsidig plagg. Knyt den i midjen og vis en flik mage, knepp den opp og ha en ribbestrikket singlet under, knyt den rundt magen om det blir varmt. Skjorten kan slenges over så å si alle antrekk, og tar ikke mye plass i vesken eller ryggsekken.

Tilbehør

Vi har nevnt hatten, og slår et slag for en kul og stilig hatt på festival. Den skygger passe for solen, og her er det mulig å gå for enkelt i capsform, trendy i bøttehatt, egenartet i farger eller sommerlig i stråhatt. Velg smykker som bidrar til å understreke stilen du går for, chunky ringer til dempede farger, lag på lag smykker til en 70-tallsinspirert stil eller fargerike øredobber til en enkel stil med jeans og singlet.

Husk solkrem, solbriller, engangskamera (gøy, og det får du kjøpt hos for eksempel Cewe japan photo) og en veske som rommer det du behøver å ha med deg. God festival!