Få skreddersydd din egen bunad

Hos Embla, jente i bunad prater med butikkmedarbeider
Hos Embla får du god hjelp hele veien når du bestiller bunad.
Hos Embla, mor og datter ser på stoffprøver
Hos Embla, to ser på stoffprøver
Hos Embla, jente prøver bunad
Det er mange valg å ta når du skal bestille bunad.
Hos Embla, jente prøver tørkle i håret
Hos Embla, jente prøver bunadskjorte
Det må både måles og prøves i flere omganger.
Hos Embla, bunadskjorte
Detaljene på broderiene er nydelige.

Bunad kan brukes til alle høytidelige anledninger, går aldri av moten og kan gå i arv og glede mange generasjoner. Hos Embla kan du få den skreddersydd.

Det finnes rundt 450 ulike bunader i Norge og vi har en lang tradisjon for å bruke dette vakre plagget til høytider som bryllup, nasjonaldagen og konfirmasjon. Det er mange som har arvet sin bunad og bærer et plagg som har blitt brukt i flere generasjoner. Hvis du ikke er så heldig, er det mulig å få sydd en ny bunad, og da får du være med på å velge hvordan din festdrakt skal se ut. Embla har lang erfaring med å skreddersy bunader og hjelper deg hele veien mot en ferdig festdrakt. De benytter kun de beste materialene i markedet med ullstoffer fra Gudbrandsdalen Uldvarefabrik, lin fra Norge og Østerrike og brokade fra Paris og Norge.

Vår personal shopper, Marianne Stene, har bunaden som sitt kjæreste plagg, og da hennes datter skulle velge antrekk til sin konfirmasjon, falt valget på bunad.

- For meg personlig er jeg så glad for at begge mine jenter ønsker seg bunad til sin konfirmasjon. Det føles godt å gi det i gave og jeg vet at de kommer til å ha stor glede av sine bunader resten livet, og kanskje går de i arv også, sier Marianne.

Begynn prosessen tidlig

Det tar tid å sy en bunad, så det er lurt å være ute i god tid før den skal brukes. Marianne booket tid hos Embla over et halvt år før konfirmasjonen for å være sikker på at den var klar til selve dagen. Hun og datteren kom godt forberedt og hadde sett på utallige bunader, blitt inspirert av bilder på Emblas Instagram-konto og til slutt valgt hvilken bunad datteren ville ha.

- Datteren min bestemte seg for at det var en beltestakk hun ønsket seg, og da vi kom til Embla hadde vi sett på mange bilder av den, forteller Marianne.

På det første møtet fikk datteren prøve en beltestakk Embla har som utstillingsmodell, for å kjenne hvordan den er å ha på. Det ble tatt mål av konfirmanten og hun fikk se på mange ulike stakker og stoffprøver. Vest, forkle, fargekombinasjoner, beltebredder, bånd, skjorter med ulike type broderier, det er mange valg som må tas!

- Da er det godt med en prosjektstyrer som har erfaring og er flink til å lytte til sine kunder. Vi fikk så god hjelp hos Embla, og etter mange ulike vurderinger, flere avtaler med prøvinger, se på bilder på Emblas Instagram – var valgene tatt, forteller Marianne.

Beltestakken fra Embla har en vidde på 4,5 meter og er av tynt, sort ullstoff. Konfirmanten valgte et forkle i sort ulldamask pyntet med vakre bånd, vesten er også i ull, i en delikat, lys tone med vakre broderier.

Detaljbilde av ryggen på beltestakken
Vesten på beltestakken har brodering på ryggen også.
Detaljbilde av vest, skjorte og belte på beltestakken
Beltestakken har mange vakre detaljer.
Detaljbilde av skjørtekant
Detaljbilde av bunadsko
På skjørtet er det nydelig bånd og her finnes det flere valgmuligheter. Bunadsko hører med når du skal ha en festdrakt.
Jente i beltestakk
Konfirmanten i den vakre beltestakken.
Jente i beltestakk
Beltestakken er en populær bunad, men hos Embla syr de selvfølgelig alle andre bunader også.

Ekte skreddersøm

Det er en forskjell på skreddersøm og målsøm. Embla skreddersyr bunader, det vil si at de tar mål og bunaden sys av en syerske. Målsøm tar også mål, men da er bunaden fabrikksydd for å spare tid og penger. Embla har livstidsgaranti på produktkvaliteten og en unik 6 måneders passformgaranti hvor de justerer bunaden gratis uten spørsmål.

Til alle broderiene bruker de det fineste brodergarnet fra Rauma, og de tar seg ekstra god tid med arbeidet. Alle bunadene har et antall broderisting som ligger over normen og resultatet er tette, detaljerte og nydelige broderier.

Det tar tid å få skreddersydd en bunad, og det er mange valg som skal tas. Embla sørger for tett oppfølging og gode råd på veien, så resultatet blir slik du ønsker.

- Dette har vært en veldig gøy prosess å gjøre sammen! Konfirmanten har endt opp med en bunad helt etter egne ønsker, sier Marianne.

Embla finner du i 1. etasje på Elvetorget.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00