Når er det på tide å bytte skolesekk?

1 klasse skolestart skolesekker
Beckmann sekk fra Norli 999,- Antrekk fra Junior Barneklær.
1 klasse skolestart skolesekker
1 klasse skolestart skolesekker
Beckmann Norli 999,-
1 klasse skolestart skolesekker
Beckmann Ark 999,-

Har du en 1. klassing i hus, eller trenger du oppgradere skolesekken? Her er noen tips til kjøp av skolesekk til de ulike klassetrinnene.

Hvor lenge skolesekken varer kommer helt an på aktivitetsnivå, hvor mye sekken brukes til andre ting og hvor mye barnet ditt har vokst siden sekken var ny.

Stor – større – størst

Noen barn vokser etappevis. Andre med små, nesten umerkelige steg. Uansett vil barnet på et tidspunkt i løpet av barneskolen ha vokst fra sekken sin. Når den ikke lenger sitter riktig på ryggen, er det på tide å skifte til en som passer bedre.

Juster sekken underveis

Alle skolesekker er konstruert med muligheter for justeringer. Noen har kun i skulderstroppene, mens andre har innebygde tekniske løsninger som gjør det mulig å justere lengden på ryggen i takt med barnets vekst.

Sekkens utvendige mål er en viktig faktor. Sekken er akkurat passe stor når den henger maks 10 cm nedenfor livet. Et annet viktig poeng er hvordan sekken passer til kroppen slik at den er bæres riktig når mengden skolebøker øker for hvert skoletrinn, både i vekt og volum.

1 klasse skolestart skolesekker
Beckmann leverer kvalitetssekker til ungdom og studenter.
Skolesekker og utstyr skolestart
Beckmanm sekker, (alle farger) Ark 999,- Enkelt pennal grønn og sort 349,- Dobbelt pennal blå 449,- Lunsjbeger 229,- Drikkeflasker 199,- Alt fra Ark Bokhandel.
1 klasse skolestart skolesekker
Antrekk fra Junior Barneklær

1. klasse

For de minste barna er det ekstra viktig at skulderstroppene svinger litt innover slik at de sitter godt rundt skuldrene. Du bør også tenke på at barnet ditt må kunne åpne og lukke sekken på egenhånd.

Produktfordeler 1. klasse sekk fra Beckman

Økt trafikksikkerhet med 16 reflekser og blinklys som enkelt kan aktiveres av små barnehender. Sekken har en praktisk inndeling og mange spennende lommer som kan inneholde alt fra småstein, busskort, klinkekuler og andre nødvendigheter.

Førsteklasses bærekomfort med god polstring, reimer og ergonomisk riktig vektfordeling. Classic-22 liter kommer i mange forskjellige design og er vår mest populære skolesekk.

Ergonomi

 • Toppstrammer for skulderremmer
 • Solide polstringer i rygg og på skulderremmer
 • Brystrem
 • Hoftebeltet og bæresystemet overfører vekt til hoftekam
 • Innvendig kompresjon trekker vekten inntil ryggen
 • Anatomisk formet ryggspile

Funksjoner

 • Utvendige rom for drikkeflaske, paraply etc.
 • Refleks på alle sider, totalt 14 stk.
 • Regntrekk i lokket inkludert i sekken
 • Vanntett matbokslomme inni sekken
 • God air-flow i ryggen
 • Blinklys for å øke synligheten i mørket. Skrus automatisk av etter 30 minutter.
 • Egen lomme i sekken til nettbrett
 • Praktisk nøkkelringholder i frontlommen
 • Vendbar frontlomme. Alle Classic 22-design med vendbar frontlomme (unntak: Rex) som gjør at sekken kan skifte utseende i løpet av sekunder. Sekken blir da også mer nøytral dersom du ønsker det.
 • Buttons (utskiftbare merker for å feste på sekken) . Disse kommer i en egen liten sekk som også passer til bamsen, superhelten eller dukken.
 • Vannavvisende material
skolestart
Beckmannsekken sitter bra og tåler en runde lek på vei hjem.
Skolesekker og utstyr skolestart
Grønn sekk 2. klasse 999,- Beige sekk 1299,- Drikkeflaske 449,- Blomstrete sekk 999,- Blomstrete pennal 179,- Rosa pennal med innhold 449,- Grå drikkeflaske 279,- Grønn drikkeflaske 399,- Beige og rosa sekk 1299,- Blomstrete gymbag 449,-
1 klasse skolestart skolesekker
1 klasse skolestart skolesekker
Beckmann sekk Ark 999,-

2 - 7. klasse

En skolesekk passer gjerne i ca. to år, men dette er ingen absolutt regel. Hvis sekken fremdeles sitter godt på kroppen når den fylles med flere bøker, må man ikke kjøpe ny. Det som er viktig at man kontrollerer passformen når barnet plutselig strekker seg i høyden. Et annet nytt moment er gymtøy. Det er vanlig å begynne med gymtimer som krever klesbytte og gymsko i tredje klasse. Det innebærer at sekken må ha plass til en egen «gympose» eller man velger en skolesekk hvor man kan feste gymposen utenpå.

Mange elever har nå lov til å sykle til skolen når de går på mellomtrinnet. Da er det om mulig enda viktigere at den tunge skolesekken sitter tett på kroppen. Det kan være farlig hvis en løs, tung skolesekk forårsaker plutselige vektforskyvninger som påvirker balansen når man sykler i trafikken.

Skolestart
Se nyhetene til Beckmann hos Norli og Ark.
Skolesekker og utstyr skolestart
Camofarget taske fra Ark 200,- Sort pennal fra Norli 179,- Grå sekk fra fra Norli 1199,- Nok fra Ark 189,- Drikkeflaske Norli 149,- Grå bag fra Ark 699,- Almanakk fra Ark 160,- Rosa sekk fra Norli 1199,- Bok fra Ark 349,-

Student til høsten?

Skal du studere til høsten er det flere ting man må huske på - men du kommer langt med en god sekk, en drikkeflaske som rommer mye og og et cover til enten laptop eller nettbrett.


Hovedregel uansett alder

Sjekk jevnlig sekkens passform på ryggen til det barnet som skal bruke den.

Ha alltid med barnet slik at skolesekken kan prøves og tilpasses av våre dyktige ansatte hos Norli Nytorget Norli Stortorget og Ark Bokhandel.

Finn alt du trenger til skolestart på Sandvika Storsenter - Destinasjon Shopping!

En gutt og en jente som går p åen grusvei, holder hender og har skolesekker på ryggen
Glade barn på vei til første skoledag.

Aktuelle merkevarer

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00