Når er det på tide å bytte skolesekk?

Jente løper mot kamera med skolesekk
Beckmann sekk, kr 1099, Ark
jente smiler og har på seg blå skolesekk
Jente sett fra siden med blå skolesekk
Beckmann sekk, kr 1099, Ark
Jente med rosa skolesekk på ryggen
Beckmann sekk, kr 1099, Norli

Har du en 1. klassing i hus, eller trenger du oppgradere skolesekken? Her er noen tips til kjøp av skolesekk til de ulike klassetrinnene.

Hvor lenge skolesekken varer kommer helt an på aktivitetsnivå, hvor mye sekken brukes til andre ting og hvor mye barnet ditt har vokst siden sekken var ny.

Stor – større – størst

Noen barn vokser etappevis. Andre med små, nesten umerkelige steg. Uansett vil barnet på et tidspunkt i løpet av barneskolen ha vokst fra sekken sin. Når den ikke lenger sitter riktig på ryggen, er det på tide å skifte til en som passer bedre.

Juster sekken underveis

Alle skolesekker er konstruert med muligheter for justeringer. Noen har kun i skulderstroppene, mens andre har innebygde tekniske løsninger som gjør det mulig å justere lengden på ryggen i takt med barnets vekst.

Sekkens utvendige mål er en viktig faktor. Sekken er akkurat passe stor når den henger maks 10 cm nedenfor livet. Et annet viktig poeng er hvordan sekken passer til kroppen slik at den er bæres riktig når mengden skolebøker øker for hvert skoletrinn, både i vekt og volum.

Jente står ute og holder fire skolesekker opp i været
Beckmann leverer kvalitetssekker til ungdom og studenter.
Produktbilder av skolesekker, pennal, drikkeflaske og matboks
Beckmann sekk og pennal, kr 1099 og kr 349, Ark // Beckmann sekk kr 1099, Ark // Beckmann pennal og sekk, kr 449 og kr 1099, Norli // Beckmann drikkeflaske og matboks kr 149 og kr 149 // Beckmann sekk, drikkeflaske og matboks, kr 1099, kr 180 og kr 150, Ark.
Jente løper mot kamera på en gangsti og har på se en rosa skolesekk
Beckmann sekk, kr 1099, Norli

1. klasse

For de minste barna er det ekstra viktig at skulderstroppene svinger litt innover slik at de sitter godt rundt skuldrene. Du bør også tenke på at barnet ditt må kunne åpne og lukke sekken på egenhånd.

Produktfordeler 1. klasse sekk fra Beckman

Økt trafikksikkerhet med 16 reflekser og blinklys som enkelt kan aktiveres av små barnehender. Sekken har en praktisk inndeling og mange spennende lommer som kan inneholde alt fra småstein, busskort, klinkekuler og andre nødvendigheter.

Førsteklasses bærekomfort med god polstring, reimer og ergonomisk riktig vektfordeling. Classic-22 liter kommer i mange forskjellige design og er vår mest populære skolesekk.

Ergonomi

 • Toppstrammer for skulderremmer
 • Solide polstringer i rygg og på skulderremmer
 • Brystrem
 • Hoftebeltet og bæresystemet overfører vekt til hoftekam
 • Innvendig kompresjon trekker vekten inntil ryggen
 • Anatomisk formet ryggspile

Funksjoner

 • Utvendige rom for drikkeflaske, paraply etc.
 • Refleks på alle sider, totalt 14 stk.
 • Regntrekk i lokket inkludert i sekken
 • Vanntett matbokslomme inni sekken
 • God air-flow i ryggen
 • Blinklys for å øke synligheten i mørket. Skrus automatisk av etter 30 minutter.
 • Egen lomme i sekken til nettbrett
 • Praktisk nøkkelringholder i frontlommen
 • Vendbar frontlomme. Alle Classic 22-design med vendbar frontlomme (unntak: Rex) som gjør at sekken kan skifte utseende i løpet av sekunder. Sekken blir da også mer nøytral dersom du ønsker det.
 • Buttons (utskiftbare merker for å feste på sekken) . Disse kommer i en egen liten sekk som også passer til bamsen, superhelten eller dukken.
 • Vannavvisende material
Ryggen til tre jenter med skolesekker på
Beckmannsekken sitter bra og tåler en runde lek på vei hjem.
Produktbilder av skolsekker, termos, drikkeflaske, pennal og matboks.
Beckmann sekk og pennal, kr 999 og kr 179, Norli // Matbeger, kr 249, Ark // Beckmann sekk blå og rosa, kr 899, Ark // Beckmann termos, kr 229, Norli // Chilly drikkeflaske, kr 369, Norlig // Matboks, kr 299, Ark // Beckmann sekk og pennal, kr 999 og kr 180, Ark.
To store barn står ute i skolegården med hver sin skolesekk
To ungdommer står med ryggen til og har på seg skolesekker.
Beckmann har sekker med god plass til bøker og PC. Foto Beckmann.

2 - 7. klasse

En skolesekk passer gjerne i ca. to år, men dette er ingen absolutt regel. Hvis sekken fremdeles sitter godt på kroppen når den fylles med flere bøker, må man ikke kjøpe ny. Det som er viktig at man kontrollerer passformen når barnet plutselig strekker seg i høyden. Et annet nytt moment er gymtøy. Det er vanlig å begynne med gymtimer som krever klesbytte og gymsko i tredje klasse. Det innebærer at sekken må ha plass til en egen «gympose» eller man velger en skolesekk hvor man kan feste gymposen utenpå.

Mange elever har nå lov til å sykle til skolen når de går på mellomtrinnet. Da er det om mulig enda viktigere at den tunge skolesekken sitter tett på kroppen. Det kan være farlig hvis en løs, tung skolesekk forårsaker plutselige vektforskyvninger som påvirker balansen når man sykler i trafikken.

Ungdommer står med ryggen til med sekker, jente ser mot kamera og smiler med rosa sekk på ryggen
Se nyhetene til Beckmann hos Norli og Ark. Foto Beckmann.
Produktbilder, bok, sekker, yogurtbeholder, drikkeflaske, termokopp og notatbok.
Fattig Student, kr 272, Ark // Fjällräven Kånken sekk, kr 1299, Norli // Yoghurtbeger, kr 159, Ark // Beckmann sekk, kr 1399 // Chilly drikkeflaske, kr 449, Norli // Beckman sekk, kr 1299, Ark // Fjällräven Kånken sekk, kr 1199 , Norli // Chilly termokrus, kr 379, Norli //Notatbok, kr 180, Ark.

Student til høsten?

Skal du studere til høsten er det flere ting man må huske på - men du kommer langt med en god sekk, en drikkeflaske som rommer mye og og et cover til enten laptop eller nettbrett.

Hovedregel uansett alder

Sjekk jevnlig sekkens passform på ryggen til det barnet som skal bruke den.

Ha alltid med barnet slik at skolesekken kan prøves og tilpasses av våre dyktige ansatte hos Norli Nytorget Norli Stortorget og Ark Bokhandel.

Finn alt du trenger til skolestart på Sandvika Storsenter - Destinasjon Shopping!

Jente ute og går med skolesekk på ryggen
Endelig klar for første skoledag.

Aktuelle merkevarer

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00