Tid for tradisjoner

Hvitt servise står på bord med masse granbar og har granbar og kongler som pynt. Bord dekket med hvitt service, glass og vase med tulipaner.
Gjør det koselig til jul hjemme.
Bord dekket med hvitt service, grønne linservietter, glass, kaffekopper og vase med blomster.
Delikat og enkelt. Alt fra Kremmerhuset.
Gitte Fonneløp fra Kremmerhuset står foran en pyntet juletre.
Butikksjef Gitte Fonneløp fra Kremmerhuset hjelper gjerne med tips til julens borddekking.
Kaffeservice på bord med beige linduk og grønn gren
glass med gløgg på bord med hvit duk
telysholder på bord med grønn gren, lysestake, julestrømpe, julekuler, skål og stjerne bordlampe.
Bilde 1: Grønne grener egner seg godt som pynt på bordet. Alt fra Kremmerhuset. Bilde 2: Bilde 3: Miljøbilde: Alt fra Kremmerhuset / Adventsstake Lampehuset 899,- / Girlander Kid 599,90 / Julekule Bellas Hus 119,- / Julekule Mester Grønn 60,- / Adventsstake Søstrene Grene 196,- / Adventsstjerne Christiania Belysning 899,- / Krukke Kremmerhuset 499,- / Lysestake Bolia 389,- / Julestrømpe Lexington 595,-Skal du servere en liten vordrink, så er det kjempefint med slepne glass og skjeer med charms for å komme i rett stemning før middagen og festen. Alt fra Kremmehuset.
Julestjerne, dørkrans, pynte juletrær, lite plastjuletre, duftlys, pynteengel, konge trefigur, miljøbilde av hvitt service på masse granbar.
Stjerne Clas Ohlson 249,90 / Dekortre Home and Cottage 149,- / Krans Home and Cottage 699,- / Juletrær Mester Grønn 75-395,- / Duftlys Granit 79,- / Engel Søstrene Grene 49,80 / Julekongen Nille 399,90 / Miljøbilde: Bubbles tallerken 28 cm, Mateus 380,- / Asjett 21 cm, Mateus 270,- / Oyster skål 18 cm, Mateus 410,- Alt fra Bellas Hus.
gull telysholder på bord med service i bakgrunnen og grønn gren, dekket bord med hvitt service
Levende lys og girlandere gjør bordet lunt og stemningsfullt. Alt fra Kremmerhuset.
Linservietter på tallerken med serviettring.
Linservietter og dekorative serviettringer hører med til høytidens middager. Alt fra Kremmerhuset.
Champagneglass på bord med hvit duk, gull kaffekopp og skål på bord
Dekorative charms på glassene sørger for at gjestene husker hvilket glass de har. Kaffekopper i gull er prikken over i´en i et selskap. Alt fra Kremmerhuset.

Et vakkert bord setter tonen for en koselig høytidsfeiring med deilig mat og gode samtaler.

Julen er tiden for å samle familie og venner til smakfulle måltider. Legg litt ekstra flid i å pynte bordet, så er rammen satt for en hyggelig kveld. Vi har snakket med Gitte Fonneløp, butikksjef på Kremmerhuset, og Stine-Margrethe Leiknes fra Bellas Hus, for å få tips til hvordan du kan pynte bordet til julens festligheter.

Gitte fra Kremmerhuset er opptatt av at borddekking til jul skal være koselig, men også praktisk.

- Man skal både kunne se hverandre, snakke sammen og strekke seg over bordet uten at høy pynt i veien. Samtidig ønsker man et stemningsfullt bord og en behagelig atmosfære. Om man ønsker å gå for et elegant bord eller et skikkelig juletema er opptil enhver, men når det er jul er det lov å slå litt på stortromma og legge på litt ekstra på de fine detaljene.

Gittes tips til vakre detaljer til bordet

  • Linduk og linservietter med noen passende serviettringer – det gir den ultimate følelsen av noe ekstra.
  • Girlander og små lykter med levende lys gjør bordet lunt og stemningsfullt. Bruk girlandere i gran, sedertre eller eukalyptus, miks inn små lyslenker og pynt med en julekule eller fire – topp det med små stemningsfulle lykter.
  • Velg et vakkert servise med diskret vinter- julemotiv eller pynt opp ditt hverdagsservise med juledetaljer som julerøde linservietter og serviettringer, bordpynt og lykter.
  • Ikke glem vinglass-charms, så alle husker hvilket glass som er sitt. Gøy for gjestene og fine detaljer på bordet.
  • Hvem sier at julestjernene MÅ henge i vinduet? Bruk det som pynt over bordet og heng opp én eller flere stjerner. Og har du ikke strøm til lyspæren, så gjør en liten lyslenke på batteri jobben.
  • Avslutt med glam og server kaffen i den fineste gullkoppen – gjerne med en teskje med charms – en evig favoritt som løfter desserten.
Bord dekket til julefest med julepynt, lys og service. Peis i hjørnet og en dør med en krans.
Pakk inn en liten gave til alle gjestene, det er en koselig overraskelse og ser flott ut på bordet. Alt fra Bellas Hus.
Stine-Margrethe Leiknes fra Bellas Hus foran et pyntet juletre.
Stine-Margrethe Leiknes fra Bellas Hus oppfordrer til å bruke farger på julens borddekking.
Borddekking med julepynt i lilla og bruntoner.
Bord dekket til fest med service og julepynt i en stue med peis i hørnet og en krans på stuedøren.
Hvit bordekking med grønne grener.
Bilde 1: Kongler er dekorativ pynt på bordet og sammen med lilla blomster og dekor sørger det for et høytidsstemt bord. Alt fra Bellas Hus. Bilde 2: Gull sammen med duse rosatoner og brunt gir et eksklusivt preg på bordet. Alt fra Bellas Bilde 3: Julekuler, telysholdere, lysestaker og grønne grener, la bordet bugne i år. Alt fra Bellas Hus.
Service med rød linserviett med reinsdyr serviettring, juletallerken, vannkaraffel, linserviett, serviettholder, gullbestikk og champagneglass.
Miljøbilde: Alt fra Kremmerhuset / Tallerken Christiania Glasmagasin 289,- / Karaffel 1,2 L Bolia 545,- / Linservietter 2 pk, Stiernholm Tilbords 199,- / Serviettringer 2 pk Kid 99,90 / Champagneglass 2 stk Bolia 735,- / Bestikk 16 deler, Aida Tilbords 899,-
Bordekking i rødtoner og julepynt
Rødt er den klassiske julefargen og hører med til høytidens borddekking. Alt fra Bellas Hus.
Tekopp og tallerken med julekaker på bord med rød duk og julepynt. Rød salt- og pepperbøsser, amaryllis, rød jerngryte, trefjøl, rød løper og tre nissefigurer.
Miljøbilde: Tallerken 119,90 / Kopp 59,90 / Teklype 79,90 Alt fra Kid / Salt- og pepperkvern, Le Creuset Kitch’n 909,- / Støpejernsgryte, Le Creuset Jernia 3.299,- / Skjærefjøl Nille 249,90 / Amaryllis Mester Grønn 150,- / Løper Kid 399,90 / Glassnisser, Hadeland Glassverk Christiania Glasmagasin fra 449,-
Borddekking med julepynt i hvite og rosatoner.
Ikke hold igjen på pynten, det er gøy med litt ekstra på gjestenes tallerken. Alt fra Bellas Hus.

La bordet glitre og bugne

Stine-Margrethe fra Bellas Hus forteller at årets trend er å bruke mer farger i borddekorasjonene. De skal bugne, glitre, være høye og innholdsrike, maksimalisme er stikkordet.

- Ekte eller uekte blomster, granbar og lys mikses med ulike pyntegjenstander, det er både lekent og tradisjonelt. Alt er lov.

Det er fint å ha et fargetema på bordpynten, og det kan være adventsnyanser, hvitt, gull, sølv og glitter, men også blått, glitter og sølv populært. Eller så velger du yndlingsfargene dine for å få din personlige vri på borddekkingen.

- Av servise er det også fint å mikse ulike fargenyanser og ornamenter/dekor eller struktur på tallerkenene. Mateus er et servise hvor man kan mikse og matche de ulike delene og fargene, perfekt for et pent bord. Pynt gjerne serviset med gaver, blomster, kongler, roser eller annet du finner på.

Tradisjonsrikt julebord

Julaftens festbord skal bugne og glitre som juletreet. Årets trend for julepynt er det nostalgiske røde og grønne, men vi ser også mye glitter og gull. Dette gjelder også for årets pynt til bordet.

- Grønne girlandere i gran eller furu, med små ledlys er en fin start, inkluder en juleblomst eller noen kvister, så er basen perfekt.

Nøtteknekkerfigurer, kongler og reinsdyr er populære å bruke, de kommer i tradisjonelle farger, gull og ton i ton, så her er det mye å velge imellom.

- Pynt også med ulike julekuler i fargenyanser som matcher resten av pynten og levende lys. Det skaper et flott juleuttrykk og gir hyggelig stemning. Husk linduk, linservietter og pent bestikk, så er det bare å kose seg og glede seg til jul.