Våre beste tips til julekosen!

Pysj fra Lexington, kr 1695.
Elen Kristvik julegavefavoritter
Venstre: Genser fra Kashmina, kr 3199, bukse, kr 2999. Høyre: Sett fra Juice Couture hos The Vibe, kr 1399, bukse, kr 1299.
Elen Kristvik julegavefavoritter
Venstre: Fløyelstøfler fra Hunkemøller, kr 265. Høyre: Pledd fra Bellas Hus, kr 3920.

Julen er som skapt for å senke tempoet, og kose seg med sine nærmeste. Vi elsker denne tiden av året! La førjulstiden og romjulen fylles med kos og stemning.

Gode gevanter

Morgenkåpe, pysjamas og koseklær hører så absolutt med. En behagelig flanellpysjamas er myk og varmende, og i ruter og rødt blir den herlig nostalgisk. Merket Juice Couture holder stand som leverandør av kule joggedresser i fløyel, mens herlig myk kasjmir fra topp til tå er både eksklusivt, varmt og stilig.

Hva gjelder tøfler er det mange ulike muligheter. En pusete variant er superfin til lette ullsokker, mens et par ulltøfler holder deg varm hele dagen. Smak og behag bestemmer stilen.

En god kopp med hva enn du foretrekker å drikke varmt? Ja, takk. Besøk ekspertene Palais de Thes eller Stockfleths for kvalitetste- og kaffe. Du finner også gode alternativer til en god kopp kakao hos for eksempel Søstrene Grene, som en «Hot chocolate bomb». Nam, sier vi.

Server en varm kopp i lys og vakker keramikk, og plasser en julekake eller tre på en søt asjett.

Tapenade fra Olivenlunden 1830, kr 129, artisjokkrem med basilikum, kr 129, sennep med mørk balsamico, kr 129, sennep med honning, kr 149
Karamell, kr 89 fra Olivenlunden 1830

Mat og hygge

Vi elsker lange hyggelige frokoster når anledningen byr seg, og det er heldigvis flere av disse i løpet av julen. Hos Meny har de verdens beste ostedisk (spør du oss!), og et utvalg oster er essensielt til et fyldig frokostbord, som aktør med skinker, frukt og kjeks til et herlig koldtbord, men også en enkel og hyggelig middag. Dessuten, et velkomment alternativ til den tradisjonsrike julematen. La julen inspirere borddekkingen, med søte servietter med adventslys. Så fine!

Oljer, tapenade og dipper fra Olivenlunden gir smaken det lille ekstra, om det er salt, syrlig eller søtt. Maks kosen med søte konfekter fra Sweets. En enkel dessert, og å så godt. Det samme er nøtter, og en skål med nøtter kan gjerne stå fremme hele julen.

Personal shopper Marianne Stene sine julegavetips
Elen Kristvik julegavefavoritter
Venstre: Boken Lungeflyteprøve av Tore Renberg fra Ark, kr 449. Høyre: Kopp fra Granit, kr 79, asjett, kr 69.
Garnnøster fra Venstre: Rett & Vrang, kr 109 for hvit, kr 109 pr nøste, strikkepinner, kr 243. Høyre: Serviett med julebordet fra Søstrene grene, kr 55,70.
Venstre: Kakao fra Søstrene Grene 24,60. Høyre: Body skrubb fra Rituals, kr 219.
Venstre: Konfekt fra Sweets, kr 89,90 pr hg. Høyre: Nøtter fra Nøtteblandern, kr 119 for en pose. 200 for to.
Venstre: Fiskespill fra Norli, kr 249. Høyre: Pakke fra Lakrids, kr 475.
Venstre: Oster fra Meny. Høyre: Boks fra Lakrids, kr 210.

Trivelige aktiviteter

En aktivitet eller tre er så klart et must. Glad i å strikke? Lyst til å lære deg å strikke? Rett og Vrang har garn i regnbuens farger, og hjelper gjerne med både utstyr og oppskrifter til nybegynnere og eksperter.

Spill hører julen med, og er en ypperlig måte å samle familien på. Dersom det er et yngre barn i familien er fiskespillet en god, gammel klassiker. Og overraskende morsomt, uansett alder. Secret Hitler er et spill vi fra sikre kilder hører garanterer konkurranseinstinkt, og her spiller man i to lag: fascistene mot de liberale.

Vi elsker å lese i julen, og det er så fint å kunne fordype seg i en historie og drømme seg bort. Krim, samtidslitteratur, historiske biografier eller dikt er noen sjangre vi er fan av - og bøker som «Da vi var yngre» av Oliver Lovrenski og «Lungeflyteprøven» av Tore Renberg er kritikerroste og for tiden på toppen av boklistene. Fyr i peisen, krøll deg sammen i sofaen og pakk deg inn i et varmt ullteppe.

Å ta seg tid til det vi ikke alltid har tid til ellers hører julen med. Et langt bad, en varm dusj der du skrubber kroppen og pleier den med næringsrike produkter er noe vi definitivt har tenkt å ta oss tid til. Nyt romjulen, og husk - det er jul bare én gang i året, så la kosen råde.

Av
Elen Kristvik
Foto
Henrik Lindal