Slik skaper du en uforglemmelig førjulstid

kvinne som lener seg til stol ved spisebord
Alle bildene i boken er tatt hjemme hos Camilla på Slemdal. Her er bordet dekket for hyggelig julestemning og gode samtaler. Foto: Cecilie Refsum

Camilla Reimers (51) er lidenskapelig opptatt av feiring. Med boken «I desember» deler hun av sin entusiasme for årets hyggeligste måned. Les intervjuet her.

Camilla Reimers (51) er lidenskapelig opptatt av feiring, og aller mest av fellesskapet, forberedelsene, forventningene, gleden og de gode minnene man skaper sammen. Med boken I desember deler hun av sin smittende entusiasme for årets hyggeligste måned.

«Den som ikke har julen i sitt hjerte, vil aldri finne den under et tre», sa den amerikanske pastoren Roy L. Smith. En feiring, enten det er jul eller bursdag, er mer enn bare et selskap. Det er dufter, minner, musikk, tradisjoner, forventinger, planlegging, spenning og det å være sammen med mennesker som betyr noe for deg, mener den nybakte forfatterdebutanten.

kvinne som sitter ved skrivebord og skriver
Er det én ting Camilla anbefaler flere å gjøre denne julen, så er det å sende et håndskrevet julekort. Det krever så lite, og er utrolig hyggelig for mottakeren. Foto: Cecilie Refsum
julegave som er fint dekorert med gull gavebånd
Finn frem kakao, julemusikk, gavepapir og bånd, og samle familien til å pakke inn gaver sammen. Foto: Cecilie Refsum

– Jeg er nok arvelig belastet. Moren min skrev bok om barnebursdag på 1970-tallet, da hun skulle arrangere bursdag for brødrene mine og ikke kunne finne bøker eller magasiner til inspirasjon. Fremdeles finnes det lite stoff om dette, og siden vi alltid har hatt stor suksess med våre barneselskap, tenkte jeg at jeg måtte dele denne kunnskapen med andre foreldre og ikke minst ta vare på den tradisjonelle barnekulturen vår der vi feirer bursdag hjemme.

Tanken var først å følge i fotsporene til moren og skrive en bok. Men med tanke på at barn er i konstant utvikling, så hun behov for en digital og levende plattform med rom for å gjøre endringer i takt med denne utviklingen. I 2016 gikk Bursdagsjentene online, en nettbasert portal der foreldre til barn i alle aldre kunne få tips, ideer og inspirasjon til bursdager og andre aktiviteter, helt uavhengig av lommebok, bosted eller familiesituasjon.

– Bursdag betyr så mye for et barn, og jeg brenner for at de skal få være i fokus og ha sin egen tid denne dagen. Men det betyr ikke at det trenger å være perfekt, sier Camilla.

– Jeg var lei av ukeblader og Instagram-kontoer som fremstilte perfekte barnebursdager med barn i like antrekk. Jeg ønsket å få frem et budskap om at bursdag først og fremst skal være hyggelig, og at veien til målet, forberedelser og stemning er det viktigste. Det er prosessen barna vil huske best, og de gode minnene de vil sitte igjen med senere i livet.

kollasj av kvinne som lener seg til stol ved spisebord og mor og datter ved gavebort
Gjør flere av juleforberedelsene sammen. Det skaper gode minner og nye tradisjoner. Her koser Camilla og datteren Kaia seg med innpakking og julehilsener. Foto: Cecilie Refsum
forsiden av boken "i desember"
I desember – stemning, ro, familietradisjoner, og inspirasjon er skapt av forfatter Camilla Reimers, en av Norges beste interiørfotografer Cecilie Refsum og grafisk designer Larisa Boos. Norli, kr 399. En bok om glede og inspirasjon i førjulstiden.

En hyllest til førjulstiden

Når stemningen, forberedelser og veien til målet sammen med venner og familie er det viktigste er det ikke så vanskelig å overføre de gode tankene og ideene til andre begivenheter i livet. Dermed ble ikke veien lang fra bursdag til jul for Camilla.

– I desember er en bok om glede og inspirasjon i førjulstiden. Den er bygget opp som en adventskalender, med en ny kreativ idé, oppskrift og ulike tradisjoner for hvert kapittel, før den runder av med nyttårsfeiring og opprydding. Det er ikke dermed sagt at du må lage julekort akkurat 3. desember, men datoene er tenkt å være en nedtelling til den store dagen som er julaften, og bidra til inspirasjon, stemning, glede og ro i førjulstiden, forteller hun.

Camilla kaller desember for «årets hyggeligste måned», og desemberdagene er fulle av opplevelser når vi forbereder til høytiden: Juledufter fra kjøkkenet, levende lys, julekort med kjærlige hilsener, enkle dekorasjoner fra naturen eller av det du allerede har i skapet. Ved å gjøre én ting hver dag viser boken hvordan de små detaljene som skaper julestemning i huset, får roen til å senke seg og skaper de varmeste julestundene for hele familien.

For Camilla var det viktig at boken skulle være personlig. Hun ønsket å snakke direkte til leseren ved å basere boken på sitt eget liv og egne familietradisjoner.

– Det er sårbart å gi ut noe som er så personlig. Det er som å kle seg naken så alle kan se. Likevel har jeg et stort ønske om å dele, og det er utrolig stas å få dele entusiasmen min med andre. Julen er for meg den viktigste høytiden i året. Det er en blanding av hyggelige forberedelser, tradisjoner og å samle familie og venner. Det er en egen ro ved julen, men samtidig forventinger og spenning i luften. Til og med de store barna blir små igjen.

Produkter

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00