Årets julegaver til venninnene

Tre åpne esker med venninnejulegaver til innpakking på bord. Tre pakkelapper og noe granbar rundt.
Seng med grått og hvitt sengetøy

Vi har samlet tipsene til hva du kan gi til venninnene i år, slik at du kan krysse nok et gjøremål av huskelisten.

Til den hjemmekjære

Vinteren er sesongen for stearinlys, varm kakao og gode bøker. Å tilbringe tid inne med brettspill og baking får en større verdi. De fleste av oss blir mer hjemmekjære på vinterhalvåret, og med det i bakhodet er det flere gaver du kan gi som passer ypperlig til innetiden.

Duftlys

Et julegavetips som sjeldent slår feil er duftlyset. Gi bort litt hverdagsluksus. På denne tiden av året er det flest mørke timer i døgnet og lysene brennes fort opp. Et duftlys setter stemningen i rommet og tilfører det lille ekstra.

Sengesett

Et skikkelig deilig sengesett er gull verdt. Hva føles vel bedre enn å legge seg i rent og pent sengesett når kulda står på som verst. Likevel er det noe som er skikkelig kjedelig å bruke penger på.

Sengesett er med andre ord et supert gavetips. Vis at du setter pris på venninnen din ved å gi henne en julegave som gir henne glede. Gaven passer inn i ethvert hjem; det eneste du må vite er om hun bruker enkel- eller dobbeldyne.

Kanskje du til og med skal unne henne den ekstra fine kvaliteten. Sjekk for eksempel sengetøy i bambusviskose. Det føles som en blanding av den fineste silke og den mykeste bomull – og mer enn det kan man vel ikke be om?

Koseklær

Et annet tips er deilige inneplagg. Et par myke tøfler eller en varm og god genser. Det er lite som frister mer enn varme, behagelige klær og tøfler når man kommer inn fra kulden.

Duftlys, skriveblokk, varme sokker, myk genser og pledd i myke, varme fargetoner. Ideer til julegaver til venninne.
Bokomslag for Sally Rooney - Skjønne verden, hvor er du
Bokomslag for Linn Skåber - Til oss fra de eldste
Bilde til venstre: Strawberry Publishing. Til høyre: Pitch Forlag
Bokomslag for Anne Holt - Det ellevte manus
Bilde: Kagge Forlag

Til hun du kjenner aller best

Har du en venninne som du kjenner like godt som du kjenner deg selv? Du vet nøyaktig hvilket magasin hun foretrekker, om hun foretrekker lys eller mørk sjokolade, hvilke farger hun kler og hva hun elsker. Da har vi det perfekte gavetipset: Lag en unik «goodie bag» skreddersydd etter hennes favoritter.

Kjøp en heklet kurv og fyll den opp! Velg for eksempel hennes favorittdrikke eller en eksklusiv saft, favorittmagasinet hennes, en boks med belgisk sjokolade, en neglelakk eller leppestift, noe hun er tom for i sminkepungen eller trenger til kjøkkenet. Er hun for eksempel en av de som aldri har strøm på mobilen, kan gaven gjøres humoristisk ved å legge med en powerbank.

Til hun som har alt

Har du en venninne som alltid bytter gaven – eller som du virkelig føler har alt? Da har vi fortsatt en løsning, og det er dittgavekort.no. Gir du et gavekort kan hun kjøpe seg akkurat hva hun vil og det må jo nesten garantere suksess. Du kan kjøpe gavekortet på senteret eller bestille det på dittgavekort.no

Gaven med flest muligheter

Med gavekort fra dittgavekort.no kan man velge gaven selv. Gavekortet kan brukes i 4000 butikker på over 80 kjøpesentre og 70 Thon Hotels.

Til den leseglade

Gir du bort en god bok, gir du en heldig venninne mange timer med leseglede. Usikker på hva du skal velge? Da har vi tre knallgode forslag her.

Til den skjønnlitterære

I «Skjønne verden, hvor er du», møter du Alice, Felix, Eileen og Simon som fremdeles er unge, men forsøker å finne fotfeste i voksenlivet. De begjærer hverandre, skuffer hverandre, blir sammen og gjør det slutt. Kan de tro på fremtiden, tro på en skjønn verden? En vakker bok ført i pennen av Sally Rooney, forfatter av «Normal People», som ble en tv-serie vist på NRK.

Til den poetiske

Linn Skåber har hatt stor suksess med «Til ungdommen» og «Til de voksne», så da var det naturlig at neste bok handler om de eldste. Tekstene i «Til oss – fra de eldste» er fylt av varme, humor, klokskap og glede og sammen med nydelige illustrasjoner av Lisa Aisato blir det en bok venninnen din vil ta frem igjen og igjen.

Til krimelskeren

Anne Holt er en dreven krimforfatter og i «Det ellevte manus» er hennes kjente karakter Hanne Wilhelmsen tilbake.

Verden herjes av en pandemi og Norge stenges ned. En kvinne er funnet naken i et bagasjerom med et knust ansikt. Ingen har meldt henne savnet, og ingen vet hvem hun er. Politibetjent Henrik Holme sliter med drapet ingen synes å bry seg med og må få hjelp av sin gamle mentor, den pensjonerte Hanne Wilhelmsen. Det handler om familiehemmeligheter, bedrag, identitetstyveri og svindel i denne kriminelt spennende boka.

Rødhåret kvinne i myke klær leser bok under pledd i oransje lenestol