Trendene du bør se opp for i 2022

Grønn lakkveske som bæred under armen
Grønn lakk fra Louis Vuitton
Dame med rosa hår, sorte solbriller og orange lang jakke
Dame med knall grønn knekort kjole
Venstre: Sølv i skjønn forening med oransje hos Max Mara. Høyre: Grønt er en av vårens hotteste farger, her er en versjon hos Bottega Veneta.
Dame i burgunder rød dressjakke og burgunder rødt skjørt.
Dame i gul dress jakke og gul dressbukse.
Venstre: Fine duse rødtoner og romslig blazer fra Altuzarra. Høyre: Fantastisk flott blazer i en nydelig gulfarge fra Jil Sander.

Det er noe forfriskende med følelsen av et flunkende nytt år, og med det nye året kommer det nye trender.

Vår og sommer

Tanken på varmere vær i sikte er helt herlig, og det samme er vissheten om at det ikke er altfor lenge før vi kan kle oss i færre lag, skjørt uten ullstrømper og luftige sandaler. Våren og sommeren kommer før vi vet ordet av det, så derfor må vi så klart gjøre oss klare!

Dette er moten for våren og sommeren.

Utallige motehus og merker har vist sine kolleksjoner for den kommende sesongen, og trendbildet er herlig, variert og detaljrikt!

La oss begynne med den enkleste, og kanskje gladeste, trenden.

Sterke farger

Det er langt fra første vår for denne trenden. Den har holdt seg i motebildet en god stund, og holder altså stand. Her snakker vi knallgrønt fra topp til tå, en miks av sterke gule, oransje og rosa toner. Skal du i bryllup i år? Kjør knallgult, da vel! Stilen gjør seg når den er pyntet til fingerspissene, men passer selvfølgelig også til en enkel bystil med neongrønn kjole og platåsandaler. Bare velg favorittfargen din, og gå for den. Uttrykket funker fantastisk bra til våren, og blir bare bedre når huden får seg en velfortjent glød av sommer.

Vi holder det XL

Store jakker og blazere er enda en trend folket har blitt så glad i at vi krever å få beholde den. Oversized i form er XL-blazeren super til en tettsittende kjole, eller til å understreke en «back to business»-stil med skjorte og dressbukser. Fest gjerne et belte i midjen, knepp opp skjorten og tilfør noen kjeder i halsen.

Helt petite

En kontrast til XL-jakken er kommet på banen, og vi kan ønske den lille jakken velkommen. Snuppete, tettsittende, kort eller lang – mini-jakken er ferskvare og veldig kul til denimshortsen, en vid bukse eller sykkelshorts. Denne jakken er også flott til neste trend, så følg med videre.

Dame med mørkt hår og en kort liten sort skinnjakke
Snuppete skinnjakke fra Givenchy
Dame med spraglete topp og skjørt med lavt liv
Lavt liv fra Versace
Dame med mørkt hør, stripete jakke, sort paljettskjørt og kjedebelte på catwalken
Paljetter, striper og kjedebelte – fransk og fint hos Chanel
Dame med mørkt stort krusete hår og en rosa paljettkjole
Dame med mørkt lang hår i et gullantrekk fra too til tå
Dame med mrøtk kort hår og sølvpaljett kjole med stropper
Venstre: Rosa shimmer- og frynsekjole fra Rodarte. Høyre: Gull fra topp til tå hos Altuzarra. Nede: Sølvkjole fra Michael Kors Collection.
Dame med kort mørkt hår, lys gult miniskjørt, lysgul topp og lys gul lang frakk utenpå.
Antrekk i dus gul fra Hermès.
Dame med langt mørkt hår og hvit lang strikket og heklet kjole
Dame med mørkt langt hår og grønn kort strikket kjole
Venstre: Hvit strikk fra Altuzarra. Høyre: Grønn strikkekjole fra Bottega Veneta, stylet med hvite sko og matchende grønn veske.

Lave liv

Bukser og jeans er løse, og henger på hofta. Denne trenden gir masser av uttrykk og personlighet. Som nevnt over, bruk den lille smale jakken til løse lave bukser – fint og effektfullt. Du kan også style en baggy og løs joggebukse med den trendy bh-toppen, eller gå for en elegant vri med løse dressbukser i god kvalitet og en linskjorte over.

Kjedebelter

Denne oppgraderer enhver stil på null komma niks. Kjedebelter rundt midjen er en flott måte å oppgradere favorittkjolen eller favorittantrekket på. Beltene kan være massive eller delikate, i gull eller sølv. Skulle du trenge inspirasjon er det bare å se til motehuset som har finpusset denne trenden nå – franske Chanel.

La det skinne

Det er tid for å synes, og denne tendensen gjør nettopp det. Metalliske stoffer, glitter og alt som skinner preger motebildet, være seg i form av et minimalt miniskjørt (også brennhett i vår), vesken over skulderen eller skjorten du bruker til shorts. Bruk den slik du selv vil, være seg i sølv, gull, skinnende rosa eller burgunder.

Mini

Så å si til stede på hver eneste catwalk. Miniskjørtet er kortere enn det har vært på lenge, og styles ton i ton med matchende topper, til lag på lag av topper, med skinnjakker, til skjorter og voluminøse bluser.

Strikk, takk

Kanskje vårens mest komfortable trend? Strikkede kjoler har fått plenty av bein å gå på, og kommer i løse eller kroppsnære varianter. Dette er rett og slett nydelig til et par enkle sandaler og en stråveske. Med et par solbriller på nesetippen har du en sober og feminin stil.

Skjorter er sjef

Skjorten er kommet for å bli. Og jo større, jo bedre! Ergo kan du bruke skjorten i ensom majestet til hæler på fest, til Converse på gåtur eller flip-flopper på stranden

Dame med mørkt kort hår, hvit bh og stor hvit skjorte utenpå som er åpen.
Romslig skjorte med dressbukser fra Fendi
Kort jakke og jumpsuit i hvitt fra Fendi.
 Sofistikert og drapert i hvitt fra Gabriela Hearst.
Venstre: Hvit jumpsuit og kort jakke Fendi. Høyre: Nydelig drapert fra Gabriela Hearst
Dame med langt mellomblondt hår og fotsid sort kjole
Dame med langt brunt hår og lang fotside gul kjole
Venstre: Svart kjole med gjennomsiktig stoff og utskjæringer fra Versace, stylet med rosa pumps. Høyre: Knallgul kjole med utskjæringer med rød søm hos Proenza Schouler
sorte platå tresko
Brune sandaler på dameben
Sorte loafers på dameben
Venstre:Tresko fra Givenchy. Høyre: Solid såle hos Hermès. Nede: Chunky loafers fra Proenza Schouler
Knall orange veske holdt av en damehånd
Knall rød håndveske holdt av en damehånd
Venstre: Oransje veske fra Bottega Veneta. Høyre: Knallrødt fra Prada

Hvitt er alltid en hit

Det er uten tvil en fargerik vår, så om du trenger en pust i (farge)bakken, kommer hvitt til unnsetning. Gulvlange jumpsuits, stilrene dresser, fotside kjoler, jakker til skjørt og mye mer – sobert hvitt fra topp til tå er vakkert og stilig.

Utskjæringer

Detaljer, detaljer, detaljer. Plagg med intrikate utskjæringer er spennende og sexy, og gir tonnevis med effekt. Se etter bluser og kjoler med utskjæringer, draperinger, lagvise stropper og åpne eller gjennomsiktige partier.

Chunky sko

Skoene er solide, slik de har vært gjennom flere sesonger. Her snakker vi om sandaler med platåhæl og store remmer, tresko, loafers eller enkle slip-in-sandaler med chunky såle. Det er godt å se at flere av trendene varer gjennom flere sesonger, og denne er en definitivt en av dem!

Veskevidunder

Stikkord for denne trenden er som følger: gøyal. Ergo er det vesker med karakter og egenart som troner på trendtoppen akkurat nå. Det kan være formen som gjør den spesiell, være seg ekstra oversized eller bitteliten mini, fargebruken eller fiffige mønstre.

Elen

Grønn lakkveske som bæred under armen
Grønn lakk fra Louis Vuitton
Av
Elen Kristvik
Foto
Produsentene