Motetrender våren 2024

Trender våren 2024
Trender våren 2024
Trender våren 2024
Det glitrer, men diskret. Dette er del av soft glam. Antrekk fra Acne Studios’ vårkolleksjon.
Trender våren 2024
Trender våren 2024
Skyene var utgangspunkt for mønsteret i denne drømmen av en kjole fra Ganni. | Mykt og duse mønster med spagettistropper og fotsid kjole - perfekt soft glam, servert av Ganni.
Trender våren 2024
Trender våren 2024
Knalloransje sett fra norske ESP, kult sett fra Ganni og Stine Goya | Lyseblått sett fra Stine Goya, med en glipe bar mage.
Trender våren 2024
Trender våren 2024
Lys khakifarget dress i lin fra Skall Studio | Tunika og løse jeans fra Skall Studio.
Trender våren 2024
Trender våren 2024
Topp og bukser i dobbel denim fra Skall Studio | Skjorte og jeans med syregrønn clutch fra Gestuz.
Trender våren 2024
Trender våren 2024
Knallrødt fra norske One & Other | Rød skjorte til blå jeans fra Opera Sport.
Trender våren 2024
Trender våren 2024
Brun skinnjakke til baggy jeans fra One & Other | Superduperkort skinnskjørt til blå fusk hos Rotate.
Trender våren 2024
Trender våren 2024
Skjerfet som stylingdetalj hos Pearl Octopuss.y | Skjerfet rundt hoftene hos Opera Sport.
Trender våren 2024
Trender våren 2024
Et lyst gult skjerf brukt som skjørt til en skjorte hos Skall Studio | Den klassiske cardiganen fra Cathrine Hammel.
Trender våren 2024
Trender våren 2024
Kjole og bukse i silke, pluss svart veske fra Opera Sport | Pent snitt med kort jakke og svarte bukser fra Ganni.
Trender våren 2024
Trender våren 2024
Strikket kort genser til skinnskjørt hos Envelope | Bar mage med kort brun jakke med lyseblå jeans (for øvrig en nydelig fargekombinasjon) hos Stine Goya.
Trender våren 2024
Trender våren 2024
Grå ruter, sett med jakke og skjørt - og den bare magen. Hos Ganni | Svart heklet topp til heklet blyantskjørt fra Skall Studio.

De største trendene for våren 2024. Soft glam, bar mage, skjerfstyling og skinn er stikkord.

Her er motetrendene som oppgraderer garderoben din. Flere trender er veldig enkle å tilføre både stil og klesskap. La deg inspirere, det nærmer seg (tro det eller ei i denne vinterkulden) ny motesesong!

Vi har håndplukket elleve av vårens hotteste trender i motebildet.

Soft glam

Tanken er sensuelle og sexy snitt, som spagettistroppkjolen, med myke mønster, for eksempel duse blomstertrykk og skyer. Uttrykket er kort oppsummert behagelig glamour, og looken kan like gjerne brukes i bryllup som til hverdags. Tilfør gjerne også søte detaljer som sløyfer eller ballerinasko. Sett hos blant andre Ganni og Acne.

Sett

Settet går ingen steder! Jakke og skjørt (eller shorts) holder stand som et brennhett antrekk. Denne trenden er perfekt i vårt langstrakte land. Du kler den nemlig enkelt opp med ullstrømper og ulltrøye, eller ned med en enkel ribbestrikket singlet og sandaler.

Dressen

Dressen er et ikonisk antrekk vi aldri går lei. Dressen går rett og slett aldri av moten, og er en fast følgesvenn i livet til alle slags anledninger. Denne sesongen er vi spesielt fan av lindressen i en avslappet fasong og enkelt snitt, og dressen et par hakk strammere i en dus pastelltone med skarpe skuldre og et stoff som faller helt perfekt.

Denim

Dobbel denim er praktisk og gir dessuten et skikkelig gjennomført uttrykk. Vi elsker den vakre blå mellomtonen vi ser mest av, som hos blant andre Skall Studio og Remain, men utvaskede toner gjør seg også gjeldende. Dobbel denim er perfekt på dagene der du ikke vet hva du skal ha på deg. Det gir en helhetlig og kul stil.


Fyrrig rød

Vi så drypp av røde toner på tampen av fjoråret, og nå slår trenden seg løs for alvor. Rødt i en eller annen form er et must i årets garderobe. Både dyp burgunder og skarp rødt gjelder, så velg ut fra smak og behag. En rød strikkegenser er nydelig mot for eksempel lys denim, men skinner vakkert mot hvitt, og er den perfekte fargen til fargeblokk mot farger som rosa.

Mini’en

Være seg miniskjørt eller minikjole, kort skal skjørtet eller kjolen være. Utallige stylingmuligheter gjør dessuten minitrenden veldig morsom. Style minikjolen med en skjorte under. Style miniskjørtet med en baggy oversized jakke. Style minikjolen med stram hestehale, loafers og hvite sokker. Style miniskjørtet med en kort bomberjakke og høye hæler.

Skinjakken

De siste sesongene har skinn, være seg i jakke, skjorte eller bukseform vært et plagg som går langt i å gi deg en stilig og spot on look. Slik er det også i år. Skinnjakken i kort bomberform, i overraskende farger eller som en lengre frakk eller blazer er et ordentlig statement. Og slike kan vi like, uansett om utgangspunktet for stilen din er klassisk, maksimalist, feminin, sporty etc. Skinn understreker på vidunderlig vis den stilretningen du holder kjær.

Skjerf

Det store skjerfet er et av vårens hotteste tilbehør. Det brukes aller helst som et omslagsskjørt, ev som en knytedetalj om livet over en skjorte eller en blazer. Du kan også bruke skjerfet som en knytetopp. Denne trenden er såre enkel å gjennomføre, og full av effekt. Bruk til en oversized skjorte eller t-skjorte og sleng en blazer eller olajakke over. Eventuelt er den en råfin detalj til en blazerkjole og bare legger, slik vi så hos Pearl.Octopussy.

Cardigan

Dette plagget har virkelig gått gjennom en renessanse de siste sesongene. I år bruker vi gjerne en klassisk cardigan, a la den fra Cathrine Hammel, til et miniskjørt, til løse bukser, romslige shorts eller tights for en ballerinainspirert stil. En lang cardigan er fin delvis kneppet til kort skjørt eller shorts, slik vi så hos Holzweiler.

Sofistikert svart

Svart er alltid uansett tilstede i motebildet. Men for vårsesong å være, er denne mørke tonen mer synlig enn den har vært på lenge. Hvordan? Jo, vi snakker fotside kjoler, sofistikerte og elegante snitt, lag på lag med silke og deilige voluminøse detaljer. Materialene får skinne og tilbehøret holdes ellers til et minimum. Svarte solbriller på nesetippen er det eneste du i grunn trenger til.

Bar mage

Få ting er mer tydeligere enn denne trenden i vår. For den bare magen er så å si overalt i år. Hånd i hånd med denne trenden er at 2-3 cm av trusa/boksershortsen er synlig over linningen, og at buksa du bruker er baggy. Men det finnes selvsagt flust av måter å gjøre trenden til din egen. Med en croppet strikket genser og skinnskjørt, for eksempel, slik vi så hos Envelope 1976. Eller til et sett bestående kun av blazer og skjørt, slik vi så hos One & Other.

Av
Elen Kristvik
Foto
Produsentene

Aktuelle merkevarer