Slik oppgradere du enkelt garderoben din

Jente i hvit dressjakke som ser på klær på et stativ
Ambassadør Elen Kristivik har tatt en runde på senteret og funnet plagg man investerer i på salg.
Jente i hvit dress
Blazer og dressbukse fra DAY Birger et Mikkelsen.
Jente i hvit dressjakke som ser på burgunder ulltøy til barn
Beige ulltøfler til barn
Stabel med ullgensere og cardigans liggende på ett bord
Cardigans og strikk hos Kiman Woman. Ullfleece til de minste hos Junior Barneklær.
Grå hårete vintersko med røde lisser
Røffe boots med røde lisser fra Montelliana hos Marianne's.
Jente som står og lener seg til en vegg med gul kjole og grå genser under
Jente som står og lener seg til en vegg med gul kjole og grå genser under
En fest av en kjole fra Ganni.

Det er lett å bli revet med av salg, og mange ender opp med en del bomkjøp. Denne saken skal hjelpe deg å unngå det.

Først – bli kjent med garderoben, og stilen din. Gå gjennom klesskapet, og gjør en liten analyse. Hva har aldri blitt brukt? Hva hentes fram igjen og igjen? Er jeg fan av bukser eller kanskje tunikaer og skjørt? Hva har jeg – og hva trenger jeg dermed ikke kjøpe på salg? En liten spørsmålsrunde til seg selv er fornuftig og fint!

Klassikerne

Klassikere er det av en grunn. Det er plaggene og tilbehøret som aldri går av moten. Plagg som strikkegenseren, pologenseren, blazeren, skjorten, dressbuksen og jeans er eksempler på disse. Men, dersom du aldri går i skjorte er det ikke det du trenger å kjøpe selv om prisen er knallgod.

Spør deg selv:

  • Er det et plagg jeg liker generelt?
  • Er det et plagg jeg er komfortabel i?
  • Er det et plagg jeg bruker – igjen og igjen?

Jeg er av den oppfatning at man godt kan ha en mengde av en viss type plagg i klesskapet, dersom det er blant favorittplaggene dine, og brukes jevnlig. Eksempelvis har jeg mange blazere i garderoben. Gjennom årene har jeg funnet ut at det er et plagg jeg føler meg vel i, som gir stilen min og antrekket det uttrykket jeg er ute etter og passer til ulike anledninger. Gå gjennom garderoben og finn favorittene dine. Vi har alle en slags «uniform» vi tyr til i hverdagen, og disse er derfor vel verdt å investere i, være seg hettegenser og joggebukse eller bluse og blyantskjørt.

Kvalitet

På generell basis bør alle bli flinkere til å sjekke merkelappen når vi handler. Hva slags materiale er egentlig den strikkegenseren du liker så godt? Se etter gode materialer, som økologisk bomull, ull, tencel og lin. Er du usikker på om materialet er syntetisk eller ei er løsningen et kjapt google-søk unna. Dette har blitt en pekepinn for meg når jeg handler, og jeg lar ting gå når det ikke består av materialene jeg liker.

Ull er derfor en sikker vinner på salg, og her er det flust av varianter å få tak i. Ullundertøy til sporty aktiviteter, behagelig merinogensere til jobb eller nydelige kasjmirbukser til sofakos. Ull til barn er et fornuftig kjøp året rundt, siden ull puster, isolerer og varmer. Ull har også temperaturregulerende egenskaper. Se etter alt fra tykkere ullfleece til tynnere og myk merinoull. Gode strikkegensere og cardigans er vår beste venn vinterstid, men fungerer også til norske sommerkvelder.

Yttertøy

Noe av det beste man kan kjøpe på tilbud, ferdig snakket! Det gjelder for voksne og barn. Dunkåper, kåper, trench-frakker og jakker i god kvalitet er sjelden noe en angrer på. Til barna er en heldress, ulldress, vindtett jakke eller lignende selvfølgelig gode kjøp.

Tilbehør

Sko, smykker og vesker er med på å skape en personlig stil. Spesielle øredobber kan løfte et enkelt antrekk, og en fiffig veske kan sette prikken over i’en på festantrekket. Boots og støvler er gull å lete etter, det samme er sneakers og pensko.

Trender

Trender kommer og går, og vi rådes ofte til å unngå trendplagg på salg. Her igjen kan en kjapp spørsmålsrunde gjøre deg bedre stilt til å ta et bra valg.

  • Passer plagget til stilen min?
  • Blir det et uunnværlig plagg i garderoben min?
  • Hva liker jeg med dette trendplagget og hvordan vil jeg style det?

Det er lett å bli fascinert av trender, og noen ganger kan trender tilføre stilen din noe ekstra. Dessuten har mange en trendbasert stil. Likevel bør man ha et ønske og mål om at alle plagg man tar med seg hjem skal brukes mer enn 2-3 ganger.


Statement

Jeg har fokusert på kvalitet og favoritter i saken, og det består gjerne av basisplagg, som t-skjorte, skjorte osv. Finner du den sorte blazeren, hvite skjorten, perfekte blå jeansen eller gode dressbuksen på salg har du gode muligheter til å gjøre et bra kjøp. Men la oss ikke glemme statement-plagget. Et iøynefallende og gøyalt plagg. Og mote er moro!

Finner du et statement-plagg du faller pladask for er det helt innafor å ta det med hjem. Det blir kanskje ikke plagget du bruker tre ganger i uken, men det kan bli et kjært medlem av garderoben. Konklusjonen min er derfor – gjennomgang og analyse er fordelaktig, for både klesskap og lommebok, men det er lov å tenke litt utenfor boksen, også.

Elen.

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00