Slik kler du deg og dine i kulda!

Varmt tøy til kalde dager!
Lue 850,- genser 2500,- tights 1300,- leggvarmere 700,- alt fra WoolLand
Mountain Equipment jakke 7499,- dunskjørt 1599,- alt fra Piteraq
Fjällreven dunlue 999,- fra Piteraq

Starten på 2024 er isende kald – slik kler du deg når gradestokken viser mange minus.

Det er viktig å kle seg riktig i kulda for å holde kroppen varm og komfortabel, om du skal være ute i lengre perioder. Det er enkle grep som kan gjøres for en mer komfortabel opplevelse.

Ull eller syntetisk?

Ull er sjef når det gjelder varme, og da spesielt om du også blir fuktig. Men det finnes også varme syntetiske plagg. Det viktigste er at plaggets varmeeffekt passer til aktiviteten du skal drive med, så om det er snømåking er det lurt å tenke på de fukttransporterende egenskapene, er det tur du skal gå er ull viktig.

WoolLand – ullundertøy på sitt beste!

2-I-1 konsept

Konseptet hos WoolLand består av ullklær med dobbelt så tykk ullkvalitet enn tradisjonelt ullundertøy du finner på markedet. Kombinert med fint og praktisk design trenger man ikke bruke noe under eller over, og derfor kalles det et 2-i-1 produkt.

Dunkåpe 4600,- fra heltCOCO, dunskjørt fra Norrøna 1799,- votter fra Norrøna 549,-
Blå Mountain Equipment jakke 5999,- fra Piteraq. Blått ullundertøy fra Norrøna.
Jakke og dunbukse fra Acne hos Mark + Brandy.
Jakke, dunbukse og lue fra Mark + Brandy.

Kald på føttene – bruk lue!

Unngå unødvendig varmetap, slik at kroppen kan konsentrere seg om de områdene der du eventuelt blir kald.

Mye klær kan virke mot sin hensikt

Når det er skikkelig kaldt, kan mye klær virke mot sin hensikt. Flere lag og tykke klær bidrar til at påkledningen blir tung og stiv så fuktigheten fra kroppen samles opp og ikke fordamper. Det er 3-lags prinsippet kommer inn.

Ull - ull innerst er det beste for de aller fleste (unntaket er når vi holder på med hard fysisk aktivitet med stor svetteproduksjon, da er det syntetisk som gjelder)

Mellomlag - hvorvidt man trenger et mellomlag, avhenger av person, aktivitet og temperatur, men ull-fleece er et godt varmende alternativ.

Ytterst - det ytterste laget bør bidra til å holde vinden ute, samtidig som det slipper eventuell fuktighet gjennom.

Kle deg godt i kulden
Dekken fra Musti
Kle deg godt i kulden
Kle deg godt i kulden
Potesokker fra Dyrego 349,- Dekken fra Musti 1299,-
UBR jakke hos Follestad og dunkåpe fra The Vibe.
Uggs fra Shoegallery
Lindeberg jakke 6399,- hos Anton Sport. Norrøna hansker 999,-
Blå jakke 9599,- og bukse 4499,- fra Fleicher hos Anton Sport. Rød anorakk fra Amundsen Sport 7999,- fra Anton Sport.
Kle deg godt i kulden
Kuldesalve Piteraq 180,-

Pass på din 4-bente venn

Det er ikke bare barn og voksne som må passes på når kulden setter inn – husk å ta godt vare på hunden din – om det så bare er for å lufte en kort tur. Det er ikke mange minusgradene som skal til før det blir ubehagelig for små poter. Dekken og sokker er viktig, og bør ha et design med vindtett og vannavstøtende ytterlag, et isolerende mellomlag og et innerstoff av ull. Dyrego og Musti har et bredt utvalg av nødvendig utstyr til din pelskling.

Hode og hals

Det er lett å få unødvendig varmetap fra hodet om du dropper lua. For å tette godt i halsen, bør du bruke en løs hals i ull eller fleece, eller et skjerf, helst i ull.

Hender og føtter

En kombinasjon av en tynn og en litt tykkere ullsokk gir god varme. Det samme er vindvotter uten fôr sammen med innervotter av fleece eller tovet ull.

Beskytt ansiktet

Om du skal være ute i mange minus over en lengre periode er det lurt å beskutte ansiktet. En kuldesalve beskytter huden mot forfrysninger, inneholder IKKE vann og er lett å smøre ut. Den lar huden puste, dvs den slipper ut overskuddsvarme når du blir varm. Kuldesalven er ikke tilsatt duft, men dufter godt av de naturlige ingrediensene.

Ut til lunsj

Skal du ut i middag eller lunsj trenger du ikke se ut som den avskyelige snømannen for å se bra ut samtidig som du holder kulden ute!

En oversized boblejakke

90-talls dunjakka har funnet sin vei tilbake og den skal helst være så stor og fluffy. Ha gjerne et belte i livet og kombiner med grove fjellstøvler for en mer sporty look.

Foret skinnjakke

Den holder deg varm, gjør masse ut av seg og passer til det meste i garderoben. Den forede skinnjakken er et must i en hver vintergarderobe.

Style med et skjerf over skulderen

Det er de små detaljene som gjør antrekket mer spennende, i stedenfor å knyte skjerfet rundt halsen kan du la det henge over den ene skulderen og knyte med et belte i midjen.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00