Her er de største trendene for 2023

Trender 2023
Moteåret 2023 - de største trendene
Moteåret 2023 - de største trendene
Dressbukser til en topp med strassdetaljer – dette antrekket er nydelig! Fra Stine Goyas vårkolleksjon. Foto: Copenhagen fashion week | Hverdagsglamour i skjorte og jeans, med en iøynefallende detalj fra OperaSport- et lenkebelte i sølv. Foto: Copenhagen fashion week
Moteåret 2023 - de største trendene
Rå cargo-bukser fra Holzweiler. Foto: Copenhagen fashion week
Moteåret 2023 - de største trendene
Moteåret 2023 - de største trendene
Så transparent at det er så å si nakent. Kanskje ikke en look alle våger eller ønsker, men gjør den din med en skjorte over, for eksempel. Stine Goyas vårkolleksjon. Foto: Copenhagen Fashion Week | En nettingkjole med en vid blazer over er rimelig rått, spør du oss. Denne looken serverer Ganni oss. Foto: Copenhagen fashion week
Moteåret 2023 - de største trendene
Moteåret 2023 - de største trendene
Lys lys sølv fra Stine Goya. Et vakkert sett der sølv gir en myk og strålende helhet. Foto: Copenhagen fashion week | Envelope 1976s debutvisning under Oslo Runway i fjor høst ga innslag av sølv blant svart og hvitt. Foto: Oslo runway
Moteåret 2023 - de største trendene
Moteåret 2023 - de største trendene
Miniskjørtet med en minitopp fra OperaSport. Foto: Copenhagen fashion week | Dobbel denim er en vinner i år, og det er også det lange denimskjørtet. Her demonstrert av Ganni. Foto: Copenhagen fashion week

Overdimensjonerte blomster og cargo i alle former og fasonger, vi har et herlig moteår i vente - her er oversikten over de største trendene i 2023.

Moteåret 2023

Vær en fremoverlent type, og møt 2023 med kunnskapen om trendene som vil regjere motebildet. Det blir et spennende moteår. Nye trender kommer til, men mange består også fra tidligere sesonger.

Vi har tittet gjennom utallige kolleksjoner, og presenterer her trendene vi har mest troa på i år. La deg inspirere, og godt nytt moteår.

Lekende lett

Tenk kombinasjonen stram dress med paljettsko, paljettbelte eller lignende. Eller en stram skjorte til kort-korte hotpants-aktige shorts. Leken i kontraster gjelder, og skaper en selvsikker stil med et nikk til dekadensen. Vær stolt i egen kropp, og egen stil, 1-2-3 lek – det er mantra her.

Cargo

...holder stand! Lommer på skjorter og bukser i kjent cargo-stil lever mer enn vel, også i år. Innslag av strass og sølv oppgraderer looken til å skli rett inn i 2023. Cargo er praktisk levert i en luksuriøs innpakning, og vi er helt med.

Transparent tone

Denne er en gjenganger når våren melder sin ankomst. Transparente partier og materialer klarer å skape et uttrykk som både er sensuelt og mykt. Du gjør enkelt trenden til din egen, avhengig av hva du er komfortabel med. En gjennomsiktig svart bluse med singlett eller bh-topp under er en diskret måte å ikle seg trenden, ellers kan du gå «all in» med gjennomsiktig kjole og slenge en blazer over.

Sikker i sølv

En markant trend er bølgen av sølv i en mengde former – metallisk, strass, glitter, tråder og alle materialer som tillater fargelegging i denne lett futuristiske tonen. Vi skal skinne, og det gjør vi med sølv på jakker, bukser, kjoler og tilbehør. Hold det 2023 med innslag av silke, denim og lag på lag.

Denim i alle former

Hullete, naglete, blå, utvasket – denim er et materiale en enkelt kan customize selv, og nå er det bare fantasien som setter begrensninger. Myke denimplagg som skjorter og bukser er alt vi ønsker oss. Italienske Miu Miu satte fart på kombinasjonen lav midje og kort-kort, også dette et nikk til 2000-tallet. Det lange denimskjørtet pirker det kort-korte skjørtet i ryggen på trendbarometet, og er et kjærkomment tilskudd for de som foretrekker en noe mer moderat skjørtekant.

Fashion week
Moteåret 2023 - de største trendene
Moteåret 2023 - de største trendene
Skinnskjørt i kombinasjon med pusete trøye og kontrastfarge hos Munthe. Foto: Copenhagen fashion week | Festivalstilen i boks? Skinnbukser med bh-topp fra norske Holzweiler. Glem ikke en fiffig ekstra detalj: frynsebeltet! Foto: Copenhagen fashion week
Moteåret 2023 - de største trendene
Ettersittende kjole med små snørehull fra OperaSport. Foto: Copenhagen fashion week
Moteåret 2023 - de største trendene
Moteåret 2023 - de største trendene
Naglebelte, lav midje og ettersittende topp fra Munthe. 2000-tallet i 2023-variant. Foto: Copenhagen fashion week | Gult i sterk kontrast til svart gir en røff og tøff stil. Dette er fra Stine Goyas vårkolleksjon. Foto: Copenhagen Fashion Week
Moteåret 2023 - de største trendene
Turkis til rosa eller blått er råfint, og en farge vi mer enn gjerne inkorporerer i garderoben vår. Fra Baum und Pferdgartens visning. Foto: Copenhagen fashion week
Moteåret 2023 - de største trendene
Moteåret 2023 - de største trendene
Gode materialer og komfortable silhuetter hos Skall Studio. Foto: Copenhagen fashion week | Strikkede kjoler er en trend vi ser mer og mer av. Foto: By Malene Birger

Skinn

Skinn fra topp til tå, eller som det store statementet i antrekket. Selvfølgelig en innertier i svart, men se opp for flotte brune toner, også. Og style gjerne med uventede fargevalg, som cognac-farget brun til knallgult.

Utskjæringer

Små glimt av naken hud. Denne trenden slo ned som et lynnedslag for et par sesonger siden, og holder koken også inn i 2023. En perfekt partner på party, synes vi!


Hverdagsglamour i 2000-tallsdrakt

2000-tallet ble brakt på banen blant annet av den enorme suksessen til HBO-serien Euphoria. I år smelter denne stilen (tenk magekorte topper, overszied bukser, syrefarger, miniskjørt) sammen med en mer laidback og, ja, vanlig, stil. Tenk t-skjorte eller skjorte med myke denim-bukser, en mye mer nedtonet vri på bekledning og luksus enn Euphoria-stilen.

Fine farger

Fargefesten går ingen steder. Den er rett og slett kommet for å bli, så kle deg i turkis, blått, rosa, grønt, lilla, gult – enhver farge ditt hjerte begjærer.

Sober og soft

Det myke og sofistikerte er velkomment for minimalisten. Tenk hvitt, naturhvit og toner av beige i fotside plass, runde former og komfortable silhuetter. Kvalitet er et stikkord, og materialer som silke, lin og ubehandlet bomull får skinne.


Av
Elen Kristvik
Foto
Produsentene