Dette kjøper du, og dette dropper du på salget!

Dette kjøper du på salget
Nå er det flere salgskupp å finne i alle våre butikker.
Dette kjøper du på salget
Gjør et salgskupp til barna hos Junior Barneklær, der får du supre merkevarer med gode rabatter i hele januar.
Dette kjøper du på salget
Vintersko er lurt å kjøpe nå, gjerne et par str for store så passer de til neste år.
Dette kjøper du på salget
Dette kjøper du på salget
Kåper kommer ofte med en stiv prislapp, og å finne en juvel på salg er helt supert.
Dette kjøper du på salget
Ull er gull å kjøpe på salg, du finner mange salgskatter hos Sessa Store.
Dette kjøper du på salget
Dette kjøper du på salget
Dette kjøper du på salget
Det er bra med merkevare salg hos The Vibe - gjør et kupp på en god dunjakke fra feks Holzweiler.

Det er fullt mulig å oppgradere garderoben og gjøre gode og varige investeringer på salg.

Det krever bare et klart hode, og litt forberedelser før du begir deg ut på shopping. Disse hjelper vi deg med her.

Salg

Det er lett å bli revet med av salg. Så går det en måned, og du titter inn i skapet og lurer på følgende: «hva tenkte jeg på?».

Før du begir deg ut på en salgsrunde, er det klokt å gå en runde med seg selv. Hva trenger jeg, hva ønsker jeg meg, hva vil jeg unngå? Å notere ned ønsker i løpet av året er fornuftig. Noen klær, noe tilbehør eller gjenstander har du kanskje glemt måneden etter, mens noe står igjen som det du virkelig vil ha.

Etter mange år med stor interesse for det å kle seg, har jeg opparbeidet en trygghet rundt hva som finnes i min garderobe, og hva som eventuelt får plass der. Jeg har god oversikt over sesongens kolleksjoner, og har gjerne en liste over hva som skal handles de ulike sesongene. Og igjen, dersom noe høyt oppe på listen blir å finne på salg - da slår jeg til, tipser personal shopper hos oss, Marianne Stene.

Gjør deg kjent med garderoben din først, og stilen din. Gå gjennom klesskapet, og gjør en liten analyse. Hva har aldri blitt brukt? Hva hentes fram igjen og igjen? Er jeg fan av bukser eller kanskje tunikaer og skjørt? Hva har jeg – og hva trenger jeg dermed ikke kjøpe på salg? En liten spørsmålsrunde til seg selv er fornuftig og fint!

Klassikerne

Klassikere er det av en grunn. Det er plaggene og tilbehøret som aldri går av moten. Plagg som strikkegenseren, pologenseren, blazeren, skjorten, dressbuksen og jeans er eksempler på disse. Men, dersom du aldri går i skjorte er det ikke det du trenger å kjøpe selv om prisen er knallgod.

Spør deg selv:

  • Er det et plagg jeg liker generelt?
  • Er det et plagg jeg er komfortabel i?
  • Er det et plagg jeg bruker – igjen og igjen?
  • Hvilke farger liker jeg godt?

Man kan godt kan ha en mengde av en viss type plagg i klesskapet, dersom det er blant favorittplaggene dine, og brukes jevnlig. Gå gjennom garderoben og finn favorittene dine. Vi har alle en slags «uniform» vi tyr til i hverdagen, og disse er derfor vel verdt å investere i, være seg hettegenser og joggebukse eller bluse og blyantskjørt.

Kvalitet

Kjøp aldri noe du er bittelitt usikker på! Mitt mantra er å aldri kjøpe noe FORDI det er på salg, men fordi det passer meg og resten av garderoben min. Jeg unngår syntetiske stoffer, og har slått opp med materialer som for eksempel akryl. Dette er en hellig regel ovenfor meg selv. Jeg leser alltid merkelappen, og oppfordrer flere til å gjøre som meg, sier Marianne.

På generell basis bør alle bli flinkere til å sjekke merkelappen når vi handler. Hva slags materiale er egentlig den strikkegenseren du liker så godt? Se etter gode materialer, som økologisk bomull, ull, tencel og lin. Er du usikker på om materialet er syntetisk eller ei er løsningen et kjapt google-søk unna.

Ull er derfor en sikker vinner på salg, og her er det flust av varianter å få tak i. Ullundertøy til sporty aktiviteter, behagelige merinogensere til jobb eller nydelige kasjmirbukser til sofakos. Ull til barn er et fornuftig kjøp året rundt, siden ull puster, isolerer og varmer. Ull har også temperaturregulerende egenskaper. Se etter alt fra tykkere ullfleece til tynnere og myk merinoull. Gode strikkegensere og cardigans er vår beste venn vinterstid, men fungerer også til norske sommerkvelder.

Yttertøy

Noe av det beste man kan kjøpe på tilbud, ferdig snakket! Det gjelder for voksne og barn. Dunkåper, kåper, trench-frakker og jakker i god kvalitet er sjelden noe en angrer på. Til barna er en heldress, ulldress, vindtett jakke eller lignende selvfølgelig gode kjøp.

En flott kåpe kan hentes fram sesong etter sesong, og om du foretrekker en enkel stil er en kåpe en stilig måte å piffe opp uttrykket på.

Tilbehør

Sko, smykker og vesker er med på å skape en personlig stil. Spesielle øredobber kan løfte et enkelt antrekk, og en fiffig veske kan sette prikken over i’en på festantrekket. Boots og støvler er gull å lete etter, det samme er sneakers og pensko.

Trender

Trender kommer og går, og vi rådes ofte til å unngå trendplagg på salg. Her igjen kan en kjapp spørsmålsrunde gjøre deg bedre stilt til å ta et bra valg.

  • Passer plagget til stilen min?
  • Blir det et uunnværlig plagg i garderoben min?
  • Hva liker jeg med dette trendplagget og hvordan vil jeg style det?
Jeg ser først og fremst etter kvalitetsprodukter på salg. Er det for eksempel en rå bukse jeg har hatt som favoritt en sesong - men ikke tatt meg råd til fordi den var veldig dyr - ja, da er det jo helt fantastisk gøy å få tak i akkurat denne buksen på salg. Kommer jeg over god basisplagg på salg, nøler jeg ikke. Kasjmir står høyt oppe på listen, sier personal shopper Marianne Stene.

Det er lett å bli fascinert av trender, og noen ganger kan trender tilføre stilen din noe ekstra. Dessuten har mange en trendbasert stil. Likevel bør man ha et ønske og mål om at alle plagg man tar med seg hjem skal brukes mer enn 2-3 ganger.

Interiør

Ikke glem at man kan gjøre skikkelige kupp på interiørfronten. Alt fra duftlys, servise, bestikk og nydelige glass til større varer som speil og sofaer. Neste års julepynt kan du få til en bedre pris, for eksempel, og det samme gjelder ny kunst til en ensom vegg i eget hjem.

Statement

Vi har fokusert på kvalitet og favoritter i saken, og det består gjerne av basisplagg, som t-skjorte, skjorte osv. Finner du den sorte blazeren, hvite skjorten, perfekte blå jeansen eller gode dressbuksen på salg har du gode muligheter til å gjøre et bra kjøp. Men la oss ikke glemme statement-plagget. Et iøynefallende og gøyalt plagg. Og mote er moro!

Finner du et statement-plagg du faller pladask for er det helt innafor å ta det med hjem. Det blir kanskje ikke plagget du bruker tre ganger i uken, men det kan bli et kjært medlem av garderoben. Konklusjonen er derfor – gjennomgang og analyse er fordelaktig, for både klesskap og lommebok, men det er lov å tenke litt utenfor boksen, også.


Av
Elen Kristvik
Foto
Henrik Lindal