Vårens største trender

3 forskjellige damer - en i rosa kort kjole med mørkt kort hår, en dame med mørkt lagt hår, luse jeans og en tynn strikkegenser i livet med belte og en dame mes tprt krusete mørkt hår i en stor lyseblå kjole
Rosa, store jeans og puffermer er alle trender som preger motebildet denne våren
Dame som går på catwalken med veldig gul bakgrunn. Har på seg en beige stor trench coat
Dame på catwalk med en blågrønn trench
Trench Coat er plagget som består år etter år, her fra visningen til Prada og Louis Vuitton
Dame som går på catwalk med rosa bukse , sort liten tubetopp og et tynt belte.
Store eller små belter - de skal uansett synes. Bredt belte fra Chloé og et noe smalere fra Chanel sin vårvisning
Dame som går på catwalk med hvit dress og hvit topp inni.
Dame i sort tettsittende drakt med en sølvfarget nettingkjole over
Minimalismen råder og 90-tallet er hett. Netting er tett knyttet til 90-tallet, her fra Balenciaga. Den hvite dressen er fra Fendi
Dame som går på catwalken med hvit bh topp og sort skjørt med et tynt belte med glitter
Dame som går ute på en idrettsbane med grå shorts, sort dressjakke, stripete kort magetopp og blå caps
Bh’en gjør seg gjeldende som topp denne sesongen. Til venstre fra visningen til Chanel, høyre en topp fra motehuset Celine
Store jeans fra Balenciaga og Chloé
Dame på catwalken med en mørkeblå og intgrønn joggedress og en hvit topp inne i joggedressjakken
Dame med sølv topp og store vide mørkeblå joggebukse og en sort stor håndveske
Joggedressen blir vi aldri lei. Til høyre joggedress fra Miu Miu. Til venstre topp og bukse fra Balenciaga
Fra pastell til knall. Rosa er fargen vi ser igjen og igjen. Venstre: Valentino. Høyre: Prada
Dame som går på catwalken med en gul kort kjole med store hvite og grønne blomster ppå
Dame som går på catwalken med lang grønn fotsid kjole med store rosa og hvite blomster på
Det blir ikke vår og sommer uten blomster. Her i en noe knall utgave fra visningen til Valentino
Dame med en stor lyseblå kjole og mørk stort krøllete hår
Dame med kort mørkthår og en sort lang dressjakke med store skuldre og en rosa håndveske
Store puffermer har vært i bilde en stund men fortsetter inn i 2021.
Dame på catwalken med en sølvpaljett dress og hvit t-skjorte inni
DISCO - trenden du elsker eller hater. La deg inspirere av denne dressen fra Louis Vuitton

Fra løse jeans til bh-topp, disco og alles favoritt – joggedressen. Sjekk ut hva som gjør seg gjeldende denne sesongen.

Det nærmer seg vår, sakte, men sikkert. Det betyr at en ny sesong straks er her. Usikker på hva du skal investere i? Det er flere trender som gjør seg gjeldende, og mange av de er tidløse og vil vare lenge etter denne våren.

Her er en gjennomgang, basert på motevisninger fra Norden, Paris, London, Milano og New York.

Trenchen

Kanskje et av de mest tidløse ytterplaggene som finnes. I vår kommer den i ulike varianter, den helt klassiske, à la Burberry, eller mer oversized og med mer fiffige detaljer, der du for eksempel har en vest-del utenpå trenchen, forstørrede ermer og utskjæringer. Denne kommer vi nok til å spotte mange steder, og Louis Vuitton, Prada og Acne Studios er blant merkene trenchen dukker opp hos. Style den med høyhælte espadriller og bruk den som kjole, style den med fargerike klær eller hold antrekket ton i ton og bruk et neonfarget skjerf som tilbehør.

Belter

Fokus på midjen gir en fin silhuett og sesongens belter er varierte i uttrykk. De er små, dekorerte, store, med sløyfer, i kjetting eller kjedeform, ton i ton med antrekket og så videre. Fellesnevneren er i grunn at verdens fremste merker, som Prada, Chloé og Chanel brukte belter til å sette prikken over i’ en på antrekkene. Fest beltet utenpå en tynn kåpe, bruk det til den løse jeansen eller la et statement-belte bryte opp uttrykket til en søt sommerkjole.

90-tallet

Minimalismen råder og 90-tallet er hett. Acne Studios og Jacquemus skapte vakre kolleksjoner med et nedtonet 90-tallsuttrykk. Tenk tettsittende kjoler med små utskjæringer, svart-hvite antrekk, enkle men skarpe snitt og bukser med lavt liv. Buksen med lavt liv er det kanskje ikke alle som ønsker velkommen, men riktige er de ifølge en rekke motehus som Fendi og Versace. Netting er tett knyttet til 90-tallet, og også en stor trend for våren, enten som et helt lag over en kjole eller partier i et antrekk.

BH-toppen

Er du klar for dette? Bh’en gjør seg nemlig gjeldende som topp denne sesongen. Og resultatet er overraskende fint. En matchende bh-topp til et a-formet skjørt, en bh-topp under en blazer til dressbukser eller bh-toppen som detalj over en skjortekjole. Det er mange måter å løse denne trenden på, uten å ende opp med å føle seg avkledd. Se til designere som Celine, Chanel, Jacquemus og Tibi for inspirasjon.

Store jeans

Løs, løsere, løsest. Det har designere som Balenciaga, Victoria Beckham og Chloé latt seg inspirere av. Jeansen er stor, og henger enten på hofta, eller holdes oppe med et belte. Knallblå toner til mer blekede varianter styles med løse bluser og store kjeder, singletter og skjorter vrengt over skuldrene, for å vise litt hud.

Joggedressen

Etter 2020 er det klinkende klart at joggedressen gjorde sin anmarsj inn i alles klesskap. Den holder stand som digg og trendy. Variantene vi så på catwalken hos blant andre Balenciaga og Miu Miu er naturlig nok litt mer avansert enn de vi har i egen garderobe (tenk tech-materialer mot silke), men det er altså bare å nyte dagene i favorittjoggisen din. Når temperaturen stiger kan du bytte ut buksa med en shorts.

Rosa

Fra pastell til knall. Rosa er fargen vi så igjen og igjen. Hos Chanel, Chloé, Valentino og Prada. Pastellfargene dukker opp så å si hver eneste vår (på likt nivå som blomstermønster gjør det), og de styles nydelig på egenhånd eller sammen.

Fin flora

Som nevnt, det blir ikke vår og sommer uten blomster. Nytt for våren er at fargene er sterke, gjerne i gult eller neon, og at blomstermønstrene som pryder plaggene er store og godt markerte ved hjelp av iøynefallende fargesammensetninger. Valentino, Marni og Tom Ford går i bresjen for trenden.

Skulder i fokus

Ermer og skuldre gjør seg bemerket. Puffermer eller ballongermer bidrar til å skape volum, og gir et feminint uttrykk. Trenden inneholder også skarpe snitt, og dette gir et tøffere uttrykk enn du får med en pufferm. Trenden er et skikkelig statement, og gir en spennende silhuett. Se til merker som Loewe, Givenchy, Cecilie Bahnsen og Balmain.

XL-Skjorta

Skjorta er en ålreit og behagelig kompanjong sommerstid, og en xl-skjorte kan brukes til så mangt. Bruk den åpen med en minikjole, åpen med et skjørt og en badedrakt, kneppet igjen til shorts eller som en kjole. Tilfør store smykker rundt hals eller håndledd for å piffe den opp.

Disco

Dette er akkurat så gøy som det høres ut! Metalliske stoffer i for eksempel sølv og rosa med hint av paljetter og lurex var synlig hos designere som Isabel Marant, Louis Vuitton og Balmain. Disco handler om å ha det festlig og å nyte livet – og det passer finfint akkurat nå, selv om vi har en annerledes hverdag enn vi er vant til. Kjør gjerne metallisk og paljetter fra topp til tå, ha en god motevår!

Elen