Slik gjør du bilen vårklar etter en salt vinter

Bilvask, polering, lakkrens Handz On
Bilen trenger pleie som alt annet.
Bilvask, polering, lakkrens Handz On
Bilvask, polering, lakkrens Handz On
Bilen får først en runde avfetting.
Bilvask, polering, lakkrens Handz On
Så vaskes bilen grundig.
Bilvask hos Handz On
Bilvask, polering, lakkrens Handz On
Bilen poleres grundig og effektivt med maskin.
Bilvask, polering, lakkrens hos Handz On
Bilen poleres grundig og effektivt med maskin.

Ingen årstid sliter mer på bilen enn vinterhalvåret.

Temperatursvingninger

Store temperatursvingninger, salt på veiene, bremsestøv partikler og børsting av bilen med snøkost eller vask i vaskemaskin bidrar til sammen til at lakken på bilen får ganske røff behandling.

- Et godt råd er å vaske, polere og vokse bilen i forbindelse med hjulskift, hver høst og vår. Om høsten bør du polere for å motvirke at salt og skitt setter seg fast i lakken. Om våren bør du polere for å fjerne det som har satt seg fast og for å få opp glansen i lakken. Da er du klar for neste sesong forteller Sabah hos Handz On. Men dersom du ser for deg å beholde bilen i best mulig stand lengst mulig, er altså dette noe vi anbefaler deg, legger til han.

Fjerning av salt, asfalt og bremsestøv

I løpet av vinteren er det ikke til å unngå å få "nupper" i lakken. Dvs. fysisk forurensing som kan se ut som rustflekker, sorte prikker eller brune flekker. Dette går ikke bort med kun vask, men det finnes en meget effektiv metode for å få lakken helt glatt igjen og samtidig opprettholde den viktige lakkbeskyttelsen.

Lakkrens/rubbing

Har bilen små riper og flekker på lakken bør man vurdere å behandle bilen med lakkrens/rubbing. Lakken på bilen er som huden din. Den trenger pleie. I lakkens overflate er det porer som over tid tar til seg forurensning og andre små partikler. For å få en glatt og helt ren lakkoverflate bør man bruke en god lakkrens. Dette er et kjemisk renseprodukt som du påfører på et lite område av bilen.

Har du synlige riper i lakken finnes det en rekke spesialprodukter som kan gjøre ripene betydelig mindre synlige og i noen tilfeller fjerne dem helt hvis de ikke trenger for dypt ned i lakken.

Bilen må alltid poleres etter lakkrens.

Polering

Polering kan sammenlignes med bruk av balsam i håret, den tilfører lakken næring og glans.

Voks eller poleringsmiddel gjør lakken mer motstandsdyktig mot sand, salt og støv. Dessuten ser en polert bil skinnende bra ut!

Man kan på mange måter kalle polering for «en ekstra forsikring» for bilen. Skader på lakken er en avgjørende faktor for verdien på bilen, så dette er noe du absolutt vil sikre deg mot.

Hos Handz On bruker de maskin og kvalitets produkter som gjør at bilen blir skinnende ren og klar for en ny sesong på veien.

Dekkskift

Endelig er våren her - hva med å skifte dekk på bilen, samtidig som du får den vasket? Time bestille du enkelt her:

Vask og dekkskift hos Handz On!

Nyt følelse an en ren bil - god vår!

Bilvask, polering, lakkrens hos Handz On
Skinnende ren vårklar bil.
Foto
Henrik Lindal

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 09:00 - 19:00