Dette er vårens kuleste solbriller

Jente med brunt halvlangt hår som står og lener seg inntil en vegg med beige genser og sorte solbriller fra Botega Veneta
Cateye solbrille fra Bottega Veneta, Krogh Optikk, 2875,-
Gutt med blondt hår har på seg helt runde solbriller
Jente med brunt halvlangt hår og rød leppestift har på seg runde beige solbriller fra Dita
Til venstre. Runde briller fra Ray Ban, Synsam 1800,- Til Høyre: Runde briller fra Dita, Krogh Optikk 6160,-
Brune solbriller som ligger på et hvitt bord med lysebrune brilleglass
Hvite solbriller som ligger på et hvitt bord med knall blå glass fra Smith
Den noe mer sporty utgaven fra Smith hos Specsavers. Til venstre: 1395,- Til høyre: 995,-
Jente med håret satt opp i stram topp, og sort genser har på seg lyserosa solbriller fra Gucci
Gucci fra Synsam, 3200,-
En gutt med mørkt kort hår som har på seg en grønn genser og sorte litt firkantede solbriller fra David Beckham
Jente med mørk hår og grønn genser, haar på seg en mørkebrun solbrille fra Burberry
Til venstre: Firkantet variant fra David Beckham, Brilleland, 2199,- Til høyre: En klassisk variant fra Burberry hos Brilleland, 1999,-

Drømmer du om lange, bekymringsløse solfylte sommerdager? Her gir vi deg oversikt over vårens fineste solbriller til ham og henne.

Solbriller er et genialt tilbehør. Ikke bare beskytter de øynene dine mot farlige UV-stråler - du kan se riktig så kul ut og. Kvalitet og håndverk trumfer logoer og glamfaktor. Billig bruk-og-kast er ut og kvalitet som varer, er in. Vi har spurt våre optikere hva som rører seg på solbrillefronten denne våren.

Vi ser at de runde solbrillene fortsatt holder koken, de har vært veldig populære de siste årene, men kommer til å gjøre seg gjeldende i motebildet også i år.

Du kommer heller ikke unna de 60- og 70-tallsinspirerte firkantete brillene denne sesongen. Damene vil gjerne ha de i duse farger som for eksempel rosa.

Solbrillene for gutta er gjerne litt mer konservative i stilen enn solbrillekolleksjonene for damer. Men så skal det også sies at skillet mellom dame- og herrekolleksjoner mange steder er i ferd med å viskes noe ut.

Nette og minimalistiske innfatninger med klare linjer i rustfritt stål og titan er en trend som er populær også denne våren.


Hos oss opplever vi stor interesse for solbrillene fra Celine, Tom Ford, Gucci, Oliver Peoples og Saint Laurent - Krogh Optikk.

Samtidig som vi også opplever entusiasme fra kundene våre rundt solbrillemodellene fra nykommere som Barton Perreira og Moscot. Flere av disse solbrillemerkene har en stor kundegruppe pga. sin kvalitet, sitt materialvalg og ekspertise innen solbrilledesign. Kvalitet og skikkelig håndverk trumfer logoer og glamfaktor. Billig bruk-og-kast er ut og kvalitet som varer, er in forteller butikksjef hos Krogh Optikk.

De sorte, enkle og smale brillene er tilbake for fullt. De største motehusene har egne varianter med logoen synlig på siden. Dette er briller som passer de fleste ansiktsfasonger og som gjør lite ut av seg - om du ikke ønsker den "flashy" varianten.

Hvordan velge briller til by eller sportsbruk?

Man skal alltid tenke på følgende, uansett om det er bybruk eller ikke: Solbrillen skal sitte godt slik at den ikke sklir fremover, glassene skal beskytte mot UV-stråler, og de kan gjerne være polariserte. Solbrillen til bybruk har ofte noe lysere glass, men de bør være såpass mørke at du ikke generes av skarp sol, avhengig av bruken og hvor mye du er i sola. Solbrillene til bybruk kan bety at design, form og farge betyr ekstra mye for mange. En solbrille til bybruk blir en del av et antrekket i enda større grad enn en solbrille til sportsbruk. Til sportsbruk derimot er det viktig at solbrillen dekker bedre for lys og refleksjoner som kommer fra siden og forfra.


Husk å beskytte øynene dine godt i påsken

Visste du at for mye sol kan gi alvorlige øyeskader om du ikke beskytter deg riktig? Skal du på fjellet i påsken må du vite at refleksjon fra nysnø kan øke UV-nivået med opptil 80 prosent - så her er det viktig å bruke briller som ikke slipper inn for mye sollys på sidene.

Dersom du planlegger å sole deg i solveggen i påsken, eller gå skiturer på fjellet, bør du med andre ord være ekstra påpasselig, og absolutt ikke tenke at «øynene beskytter seg selv».

Ta vare på din øyehelse. Gjør enkle grep så du beskytter og bevarer godt syn livet igjennom.

Aktuelle merkevarer

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00