Sånn blir første skoledag et minne for livet

1 klasse skolestart skolesekker
Foto: Beckmann
Slik blir skolestart en opplevelse
Matboks fra Kitchn, kr 199 for Mummi, kr 169 for Flåklypa og kr 179 for svaler.
Slik blir skolestart en opplevelse
Vakkert servise hos Bolia.
1 klasse skolestart skolesekker
1 klasse skolestart skolesekker
Klar til første skoledag i antrekk fra Junior Barneklær
1 klasse skolestart skolesekker
Antrekk fra Junior Barneklær, sekk fra Norli
Fra venstre: Jakke 600,- | Genser 380,- alt fra Brando Kids

Skolestart er en av barnets første og største merkedager.

En merkedag

Dagen er kommet, en merkedag av de sjeldne. Det er klart for første skoledag. Dagen din lille store jente/gutt tar ryggsekken på, og tar fatt på et skikkelig eventyr. Første dag i første klasse!

Det aller viktigste denne dagen er selvfølgelig tid, omtanke og trygghet til den lille store som er i ferd med å starte på skolen. Denne dagen byr på både spenning og glede, og blir et minne for livet.

Morgenstund

Barnet ditt er garantert spent før første skoledag. Gjør stas på ham/henne med en hyggelig familiefrokost. Dekk bordet sammen og pynt bordet med en vakker bukett. Kanskje kan foreldrene fortelle eller vise bilder fra deres første skoledag? Lag frokostfavoritten, være seg havregrøt, pannekaker eller ostesmørbrød. Innkjøpene kan du gjøre hos Meny eller Extra, og borddekkingen tar for eksempel Kremmerhuset, Home & Cottage eller Søstrene Grene seg av.

La barnet være med på å fikse matpakke, og hør om det er noe spesielt barnet ønsker å ha med seg før matpakken pakkes ned i skolesekken.

Antrekk til første skoledag

Hvis ikke dette er en anledning for finstas, så vet ikke vi! Snakk gjerne med barnet ditt, la de ta del i hva de ønsker å ha på seg. Finstas kan være så mangt, det er viktig å huske på. Det spenner altså fra uformell dress og kjole til en skjorte og bukse, eller en pen genser og shorts eller skjørt. Det bugner av muligheter!

Et lite tips – ta en tur til frisøren i forkant av skolestart. Hos oss bistår Modern Design, Adam & Eva, Cutters , Nikita Hair Nytorget og Nikita Hair Elvetorget med akkurat det!

Et lite tips til – mange små behøver briller, og det anbefales å ha en i backup. Hos Specsavers, Brilleland, Synsam og Krogh Optikk får du briller til store og små!

skolestart
Gjør 1 skoledag til et minne for livet
Slik blir skolestart en opplevelse
Hva med sushi til middag? Bambus Sushi har pusset opp, et perfekt sted å markere at 1 skoledag er over.
Slik blir skolestart en opplevelse
Bollene hos BIT er en drøm.

Knips knips

De aller fleste av oss er gode på å forevige våre små. Sett av litt tid før dere drar til skolen, ta et par bilder hjemme ved frokostbordet for eksempel. På skolen blir det selvfølgelig naturlig å ta noen bilder, men husk også å legge fra deg mobilen/kamera. Dagen skal først og fremst oppleves med egne øyne!

Etter skoletid

Plutselig er første dag på skolen over. Hva er vel bedre enn å feire med en tur på kafé eller middag ute? Pizza eller spagetti er en sikker vinner, så ta turen til Saporito for en hyggelig ettermiddag i sola. Baker Hansen og Kanel har god lunsjmat og deilig bakst. Om barnet er glad i sushi kan du hente fra Bambus Sushi, og dekke opp hjemme. Pynt med ballonger og pomponger for å lage en stemning utenom det vanlige. En burrito er alltid populært, og El Camino sikrer god stemning rundt middagsbordet. Avslutt med noe godt! Hva med en frozen yogurt i sola, en nydelig kake fra Baker Hansen, boller i hagen fra BIT, fargerike donuts fra Hawker eller deilige fristelser fra Soulcake?


Slik blir skolestart en opplevelse
Donuts hos Hawker.
Av
Elen Kristvik
Foto
Produsentene