Sånn blir første skoledag et minne for livet

skolebarn
Foto: Beckmann
1 skoledag
Stilren borddekning fra Kremmerhuset, med toner i beige og brunt. Beige tallerken129,- Bestikk i sort 199,- for fire deler.
1 skoledag
Komfortabel løstsittende-skjorte fra Garcia hos Junior barneklær 269,- Penskjorte til første skoledag fra Kappahl 299,- Avslappet i t-skjorte fra Grunt hos Junior Barneklær 299,-

Skolestart er en av barnets første og største merkedager.

En merkedag

Dagen er kommet, en merkedag av de sjeldne. Det er klart for første skoledag. Dagen din lille store jente/gutt tar ryggsekken på, og tar fatt på et skikkelig eventyr.

Gjør denne dagen til et minne for livet.

Morgenstund

Barnet ditt er garantert spent før første skoledag. Gjør stas på ham/henne med en hyggelig familiefrokost. Kanskje kan foreldrene fortelle eller vise bilder fra deres første skoledag? Lag frokostfavoritten, være seg havregrøt, pannekaker eller ostesmørbrød. Innkjøpene kan du gjøre hos Meny eller Extra, og borddekkingen tar for eksempel Kremmerhuset, Home & Cottage eller Søstrene Grene seg av.

Antrekk til første skoledag

Hvis ikke dette er en anledning for finstas, så vet ikke vi! Snakk gjerne med barnet ditt, la de ta del i hva de ønsker å ha på seg. Finstas kan være så mangt, det er viktig å huske på. Det spenner altså fra uformell dress og kjole til en skjorte og bukse, eller en pen genser og shorts eller skjørt. Det bugner av muligheter!

Et lite tips – ta en tur til frisøren i forkant av skolestart. Hos oss bistår Modern Design, Adam & Eva, Cutters , Nikita Hair Nytorget og Nikita Hair Elvetorget med akkurat det!

Et lite tips til – mange små behøver briller, og det anbefales å ha en i backup. Hos Specsavers, Brilleland, Synsam og Krogh Optikk får du briller til store og små!

1 skoledag
Topp til tå i lavendel, fra Cubus (199,- for kjolen) Morsomt mønster i lilla toner fra Cubus. (149,- for genseren)
1 skoledag
Hva med hjemmelaget pizza? Pizzaspade og pizzastein får du hos Søstrene Grene (pizzaspade 116,- pizzastein 98,-)
1 skoledag
Dekk opp til første middag etter første skoledag i hagen, med en deilig miks av lin og keramikk. Fra Home & Cottage. Kopp 59,- Glass 149,- Serveringsbolle 111,-

Knips knips

De aller fleste av oss er gode på å forevige våre små. Sett av litt tid før dere drar til skolen, ta et par bilder hjemme ved frokostbordet for eksempel. På skolen blir det selvfølgelig naturlig å ta noen bilder, men husk også å legge fra deg mobilen/kamera. Dagen skal først og fremst oppleves med egne øyne!

Etter skoletid

Plutselig er første dag på skolen over. Hva er vel bedre enn å feire med en tur på kafé eller middag ute? Pizza eller spagetti er en sikker vinner, så ta turen til Saporito for en hyggelig ettermiddag i sola. Baker Hansen og Kanel har god lunsjmat og deilig bakst. Om barnet er glad i sushi kan du hente fra Bambus Sushi, og dekke opp hjemme. En burrito er alltid populært, og El Camino sikrer god stemning rundt middagsbordet. Avslutt med noe godt! Hva med en frozen yogurt i sola, en nydelig kake fra Baker Hansen, boller i hagen fra Kanel eller fargerike donuts fra Hawker?

Lykke til med skolestart!

Hawker donuts i kakedisken
Donuts hos Hawker.
Av
Elen Kristvik
Foto
Produsentene