Skoene som skaper de fineste antrekk

Skoene som løfter ethvert antrekk.
Gullsandaler fra Michael Kors hos Shoe Gallery 1699,- Beige sko med sløyfe fra Custommade hos 4Women 4000,-

Sjekk vår guide til hælene som gjør antrekket ekstra rått.

Når vi går inn i selskapelighetene som følger med denne årstiden, er det gjerne med et par boots på beina og penskoene i vesken.

Været her til lands tillater som regel ikke rusling gatelangs i skyhøye åpne hæler. Men, det betyr ikke at festskoene ikke er viktige! Vel innendørs er det av med boots og på med pumps.

Skotøyet bidrar med så mangt til festantrekket, de understreker en konkret tone i antrekket, de kan være antrekkets desiderte statement eller sørge for et gøyalt og lekent innslag.

Her er våre favoritter!

Flotte detaljer

Nydelige sko med ekstravagante detaljer er råfint til en lys dress hvis du ønsker å la skoene få skinne, men er også helt rå til en fargerik blazer med ton i ton-kjole for en feminin og festlig stil.

Gull

… er og blir en klassiker! Og fantastisk vakkert. Regelen om at sandaler ikke kan brukes til strømpebukser er bare tøys, så ikke bry deg om det. Disse skoene til den lille sorte med tynne strømpebukser gir deg en tidløs stil som sender et nikk til 90-tallet.

Pytonmønstrede pumps fra Högl hos Nye sko 1599,-
Sorte lave ballerinas med stener fra Custommade hos 4 Women 3600,-
Svarte lakksko med tylldetaljer fra Custommade hos 4Women 3000,- Lakkpumps med spenne fra Peter Kaiser hos Bekkestua sko 2099,-

Flate sko

Orker du ikke hæler? Nei, da dropper du dem! Det finnes flust av ballerinas og loafers å velge i. Bruk disse til en fotsid kjole i silke, sett opp håret i en stram hestehale og vips er du helt i tråd med motebildet.

Lakk

Hæler i lakk - ja takk. Slike sko er iøynefallende og oser av selvsikkerhet. Svarte lakksko med tylldetaljer understreker lekenheten i en glitrende minikjole (det er tross alt lenge siden vi har kunnet feire, så kjør på med glitter og glamour!). Lakkpumps med spenne og lav hæl er flott til korte dressbukser og blazer. Gjør antrekket mer livlig med lag på lag av halskjeder dinglende fra halsen.


Brun kroko

Foretrekker du det enkle er disse brune kroko-pumpsene et flott utgangspunkt. Style med en enkel turtleneck og et skjørt som faller til midt på leggen.

Lyst og høyt

Elsker du å komme opp i høyden er platåhæler noe for deg. Hva med å mikse disse lysegrønne sandalene med fargerike strømpebukser i for eksempel rosa? Eller la dem være antrekkets fokus i hvit kjole eller dress.


Grønne kroko-sandaler med platåhæl fra Din sko 499,-
Pytonmønstrede pumps fra Högl hos Nye sko 1599,-
Røde semskede pumps fra Nilson Shoes 499,- Knallrøde hæler fra Sapatos 1495,-
Semskede blå pumps med spenne fra Peter Kaiser hos Bekkestua sko 2099,- Sorte slipin-hæler fra Sapatos 1595,-

Pyton på party

Sko i pytonmønster gjør seg til alle antrekk, og gjør dessuten alle antrekk et par hakk kulere. Slike sko er råfine til svart eller hvitt, men er også en tøff kontrast til for eksempel rosa.

Rødt

En klassiker på fest. Et par varianter i semsket skinn gir en diskret look, mens et par knallrøde lakkvarianter krever oppmerksomhet. Style med den lille sorte, en rå dress eller en ermeløs kjole med utringning.

Blått er hot

Fantastisk fine til et sofistikert antrekk i svart, spennen gir skoene det lille ekstra, og hælen er ekstremt behagelig. Med disse holder du føttene fornøyde hele natten lang.

Slip in!

Slip-in-hæler krever en dose kompetanse, men om du besitter nettopp dette er det lite som er flottere! Svarte slip-in-hæler er sofistikert og sexy. Style med en komfortabel omslagskjole, silkebukser og kasjmirgenser eller en kort kjole med voluminøse detaljer.


Av
Elen Kristvik
Foto
Henrik Lindal