Hjem til jul

Mona Berntsen i sort festkjole med veske på armen foran en rød vegg med julelpynt.
Mona Berntsen er vår covermodell på årets julemagasin.
Mona Berntsen i rød paljettopp og rødbrunt skjørt.
Topp, Notes Du Nord Follestad 3.849,- / Skjørt, Anine Bing Kiman Woman 3.900,- / Øredobber Pandora 549,- / Charm på øredobb Pandora pr. stk. 549,- / Ringer, Shapes by Gulldia Gullfunn 2 stk à 799,-, 1 ring à 1599,-
Mona Berntsen holder sine tre bøker.
Mona har gitt ut flere barnebøker og snart kommer bok fire i serien Flow.
Mona Berntsen i skimrende grå kjole, støvletter, veske og sort kåpe.
Kjole, Fabienne Chapot heltCOCO 2.149,- / Skjorte, Julie Josephine Mark+Brandy 2.100,- / Kåpe, Urbancode Olivias Verden 4.299,- / Øredobber, Lié Studio Mark+Brandy 2.900,- / Ring, Lié Studio Mark+Brandy 2.500,- / Gullveske, Naghedi Mark+Brandy 2.700,- / Boots, Custommade 4Women 4.300,-

Mona Berntsen har turnert med de største stjernene og levd store deler av sitt voksne liv i LA. Nå er hun tilbake til Norge og gleder seg til julen hjemme.

Dans har vært en lidenskap siden hun var barn og da hun vant «So you think you can dance – Skandinavia» som 18-åring, fulgte hun drømmen og flyttet til LA for å leve av det. Talentet hennes imponerte og gjennom årene har hun jobbet med de største stjernene på pophimmelen.

- Jeg føler meg heldig som har et liv med mange minneverdige øyeblikk, både karrieremessig og personlig. Noen spesielle opptredener som betyr mye for meg, inkluderer Super Bowl med Justin Timberlake, solo opptredenen med Alicia Keys, tiden med Madonna, VMA med Chris Brown og alle årene jeg har jobbet med Justin Bieber. Sistnevnte har en spesiell betydning fordi vi som et team har vokst opp sammen gjennom mange år.

Mona vokste opp på Eiksmarka, et raust steinkast fra Sandvika Storsenter og det var dit hun dro på shopping med sin mamma. Senere fikk hun dra dit alene med venninner, hun kjøpte sine første par jeans for egne oppsparte penger der og tilbragte mange timer i CD-butikken Hysj Hysj.

Julen feirer hun med kjernefamilien, hvor de har faste tradisjoner. Etter å ha bodd mange år av sitt voksne liv i utlandet, setter hun pris på at julen er akkurat som da hun var barn.

-Jeg føler meg heldig som har gode assosiasjoner til julen, det tar jeg ikke for gitt. Julen for meg betyr glede, familie, varme og kjærlighet.

Barnebokforfatter

Oppdragene står i kø her hjemme og nå sjonglerer hun jobbene som sceneregissør for neste MGP, mentor for en danselinje, kreativ leder for bevegelse for Julie Bergan og flere andre prosjekter hun ikke kan avsløre ennå. Men ikke nok med det, Mona skriver også barnebøker og fjerde bok kommer ut over nyttår. Serien heter Flow og handler om Mona og bestevennen Benji.

-Gjennom karrieren min, der mye har dreid seg om meg, mine prestasjoner og dedikasjon, har jeg ofte tenkt tilbake til åtteåringen som stod på jenterommet på Eiksmarka og turte å drømme. Ingenting ville vært det samme uten. Det er den jenta, og hennes uskyldige selvtillit, som har gitt meg styrke i mange år i en tøff bransje der lidenskapen har blitt utfordret. Jeg ønsket å lage historier som forhåpentligvis kan nå ut til barn, og minne dem på å stole på seg selv, våge å drømme og våge å være seg selv.

Hun hadde ideen til en bokserie lenge, så da timingen var riktig og forlaget var på plass, var det bare å sette i gang. De to første bøkene ble skapt da hun var på turne med Justin Bieber.

-Jeg samarbeider tett med redaktør og medforfatter for å utvikle historiene i serien. Det har vært svært spennende å skape karakterene og bygge videre på deres personligheter og relasjoner

«Jeg ønsket å lage historier som forhåpentligvis kan nå ut til barn, og minne dem på å stole på seg selv, våge å drømme og våge å være seg selv».
Mona Berntsen i sort penkjole, sort veske, strømpebukse og pumps.
Kjole, Love Lolita The Vibe 3.499,- / Knyterose, Co Couture littSNOB 199,- / Perleveske, Gestuz SWAH 1.599,- / Øredobber Bjørklund 1.599,- / Ring med strassknute, Edblad 4Women 600,- / Strømper Lindex 149,- / Pumps, Billi Bi Bekkestua Sko 2.899,-
Mona Berntsen i gullglitrende bukse, pumps, sort korsett, hvit skjorte og rød veske. Mona Berntsen i rød topp, sort skjørt, hvit liten veske, strømpebukser og sølv pensko.
Topp, Karen By Simonsen Sessa 1.799,- / Skjorte, Julie Josephine Mark+Brandy 2.200,- / Bukse, Saint Tropez littSNOB 1.299,- / Skinnveske Ganni 2.795,- / Sandaler, Custommade 4Women 3.300,- / Hoops med stener Bjørklund 1.599,- / Ring Bjørklund 699,- / Topp, Camilla Pihl Wear 4Women 2.200,- / Skjørt, Neo Noir Message 899,- / Strømper Lindex 149,- / Sandaler, M.K Michael Kors Shoe Gallery 2.599,- / Strassveske, Blu VIC 699,- / Øredobber, Caprice Decadent The Vibe 2.400,- / Ring Bjørklund 699,-

Stor stjerne

Året er 2018 og millioner av amerikanere sitter klistret til tv-skjermen og følger med årets største begivenhet, Super Bowl. Det er klart for pausenummeret og inn på scenen kommer Justin Timberlake til lyden av tusenvis av hylende fans. Men hvem står rett bak han og danser som en del av hans sceneshow? Jo, Mona Berntsen fra Eiksmarka i Bærum. Det er vanskelig å forstå for en gjennomsnittsnordmann hvor stort det er å stå på den scenen og danse under Super Bowl. Men det er stort. Veldig stort. Dit kommer man ikke uten et talent, en drøm og mye hard jobbing. Det har blitt mange store opptredener for Mona, men etter store deler av sitt voksne liv i LA, var det på tide å flytte hjem igjen.

-Det er mange store forskjeller på livet i LA og her. For meg handler det mest om hva jeg forbinder med hvert av disse stedene. LA er stedet jeg har opplevd "voksne" ting for første gang, som å bo alene, eie min første bil og leve som voksen i en spesifikk by. Norge assosierer jeg med barndom og ungdomstiden, og mye av det jeg refererer til her i Norge er opplevelser fra den tiden. Som Sandvika Storsenter, det kommer alltid til å være mitt "hjemsenter," uansett hvor jeg bor i landet. Det blir spennende å oppdage mitt voksne liv her i Norge framover også, avslutter Mona.