Tapaspoteter med sprø salami og ramsløkmajones

SMAK mat, interiør og livsstil
Tapaspoteter med sprø salami og ramsløkmajones.

Høsten smaker best sammen - la deg inspirer av kokk Jan Ivar Nykvist til å lage jakt-tapas.

Høsten er jakt

Jakt er for mange en stor del av høsten og det å dele er temaet i kampanjen vår SMAK. Vi utfordret fotograf Mads Dreyer og kokk Jan Ivar Nykvist til å lage jakt-tapas. Resultatet ble 3 fantastiske småretter man kan dele med mange eller få, og først ut er tapaspoteter med sprø salami og ramsløkmajones.

Tapaspoteter med sprø salami og ramsløkmajones

4 porsjoner

  • 400 g Perlepotetere fra Bjærnes & Hoel
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 ss finhakket timian
  • 8 skiver Italiensk salami (feks Salami
  • Sopressa Veneta fra Jacobs Utvalgte)
  • 4 ss majones
  • 1 ss ramsløkpurè
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 stk jordskokk
  • 4 dl frityrolje

Legg potetene i en ildfast form og vend dem i olivenolje, salt, pepper, hvitløk og timian. Stek potetene i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter til de er gylne og møre. Legg salamiskirene på et stekebrett med bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Avkjøl.

Bland majones, ramsløkpurè og sitronsaft i en bolle. Smak til med salt og pepper. Ha ramsløkmajonesen i en sprøytepose. Varm opp frityroljen i en kjele til 180 grader. Skjær jordskokkene i tynne skiver med en skarp kniv eller en mandolin. Friter jordskokken i den varme oljen til de er gylne og sprø. Legg jordskokkskivene på papir, slik at fettet renner av.

Anrett de stekte potetene i en bolle og topp med sprø salami, jordskokk og ramsløkmajones.

Tips! Topp med frisk timian før servering.

SMAK mat, interiør og livsstil
Tapaspoteter med sprø salami og ramsløkmajones.
SMAK mat, interiør og livsstil
Tapaspoteter med sprø salami og ramsløkmajones.