Klassisk reinskavgryte
Reinskavgryte er en tradisjonell samisk gryterett med viltkjøtt.
Denne oppskriften på klassisk gryte med skav av reinsdyr, bacon, geitost, sopp og einebær er enkel og rik på smak. Server med hjemmelaget potetmos.
Finnbiff
- 600 g reinskav
- 250 g frisk sopp , i båter
- 150 g bacon , i terninger
- 3 ss smør til steking
- 0,5 ts nykvernet pepper
- 1 ts salt
- 3 skiver geitost
- 3 dl TINE crème fraîche
- 2,5 dl viltkraft
- 1 terning
- grønnsaksbuljong
- 1 dl bladpersille
- Potetmos
- 12 stk melne poteter
- 3 dl melk
- 2 ss smør
- salt og pepper
- revet muskatt
Tilbehør
- Tyttebærsyltetøy
Slik gjør du
- Før du begynner: Ta ut reinsdyrskav ut av fryseren og legg det noen minutter på kjøkkenbenken.
- Potetmos: Skrell potetene og kok dem møre i 20-30 minutter, uten salt i vannet. Hell av vannet og varm opp melken til rett under kokepunktet.
- Mos potetene til ønsket konsistens og rør forsiktig inn smør. Ha i litt og litt varm melk av gangen. Rør godt underveis. Smak til med salt, pepper og gjerne litt revet muskat.
- Finnbiffgryte: Del sopp i båter og bacon i små terninger.
- Brun kjøttet i smør i en panne på sterk varme sammen med bacon og sopp. Dryss på salt og pepper.
- Legg det over i en gryte. Tilsett crème fraîche, vann og viltkraft før du smuldrer buljongterningen oppi.
- La gryten småkoke i ca 10 minutter. Dryss over finhakket persille og tilsett geitost og tyttebærsyltetøy. La det trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tips!
Server finnbiffen med en hjemmelaget potetstappe og godt brød.
- Oppskrift
- Meny
- Bilde
- Meny
Aktuelle tilbud
-
Gjelder 28. oktober – 3. november
-
Gjelder 28. oktober – 3. november
-
Gjelder 28. oktober – 3. november
-
Gjelder 28. oktober – 3. november
-
Gjelder 28. oktober – 3. november