Inviter hjem og nyt godt selskap og god smak

Vi har brukt mye tid på å pusse opp - nå er det på tide å invitere hjem.
SMAK
Dekk bordet, lag en god middag og inviter gode venner.

Nå kan man møtes og være sosial igjen, og hjertet synger av glede. Det er tid for å hygge seg med gode venner og herlig mat.

Nå kan vi feire at det er lenge siden vi har kunnet samles og nyte gode venners lag. La deg inspirere til tema, borddekking og valg av mat. Antrekk til ulike sammenkomster gir deg også gode tips til kule klær. Vi tar deg med på «dinner party», «tipsy tea», «tasty outback» og «tapas»! Velkommen skal du være!

Dinner Party

Maten står naturligvis i sentrum, men også bordpynt, interiør og belysning er viktig når du skal skape den rette stemningen og de gode minnene.

Noe av det aller koseligste er å invitere gode venner til middag hjemme. Gjør det lille ekstra ut av det med en ny oppskrift, et flott dekket bord og en deilig dessert. Dette gjør kvelden enda mer minneverdig. Tenn masse lys på bordet, plasser lave vaser med vakre blomster på bordet – og om du vil gå en ekstra mil – skriv opp menyen på små kort og legg dem på gjestenes tallerkener.

Antrekk

Til middagsselskap kler vi oss gjerne formelt. En pen grå kjole og mørk blazer til gjør det hele elegant. Med enkle slip-in-sandaler, eller deilige tøfler, blir antrekket mange hakk mer nedpå. Du kan også feste statement-øredobber i ørene og sette opp håret i en stram bunt. Fint og deilig når man innimellom kos og spising, må løpe innom kjøkkenet.

SMAK
Afternoon tea har tatt oss med storm.

Tipsy Tea

Finn frem ditt lekreste teservice, fyll stettefatet med små munnfulle fristelser og nyt en eksklusiv kopp te- og gjerne noen bobler – på ekte britisk vis.

Hvor herlig er det ikke å endelig kunne pynte til fest, igjen? Inviter vennegjengen på et fargerikt te-party. Dette er den perfekte anledning til å pynte hus og hjem, og deg selv. Pynt med søte makroner, frukt og bær på stilige fat og stettefat. Bruk gjerne et komplett teservise, men, det er også fint å mikse og matche. Det gir et særegent uttrykk til borddekkingen.

Antrekk

Så var det antrekk. Et teparty blir fort preget av pasteller, blomstermønstre og fine duker. Derfor er det ekstra gøy å bryte med sterke og iøynefallende farger. I dette antrekket har jeg en enkel hvit base, men fullender med en fantastisk fargerik blazer. Den er ekstra feminin og frisk på grunn av gullknappene, og er rett og slett perfekt til et stilig te-party.

SMAK
Tapas - perfekt til å dele.

Tapas

Du trenger et bord, men du trenger ikke sitte ved det. La heller gjesten flyte glade omkring mens praten går og sansene fylles med velvære.

Inviter til tapas og avslappet stemning etter jobb. Det enkle er ofte det beste, sies det. Sett frem mat og drikke rundt omkring i hjemmet, og oppmuntre gjestene til å stå eller sette seg der de ønsker. Musikk på anlegget og en god miks av mennesker gjør dette til en kveld du sent vil glemme.

Antrekk

Understrek den avslappede stemningen i antrekket ditt. En fotsid kjole er nydelig til bare føtter eller stilige loafers, og med en myk strikk om skuldrene er du en strålende miks av eleganse og komfort.

SMAK
Ta turmaten til nye høyder.

Tasty Outback

Den gode, gamle matpakken duger fremdeles. Men turmat kan være så mye mer og bringe turopplevelsen til nye høyder.

Ut på tur! Pakk sekken med kald og varm drikke, og fyll matpakken med god mat. Brød og pålegg er herlig, men oppgrader måltidet ved å kjøpe et godt surdeigsbrød, brie og spekeskinke eller salami. Et annet forslag er å gjøre klart ostesmørbrød i matpakken, og varme dem over tent bål. Enkelt, og supergodt.

På tur fortjener man dessuten noe søtt. Det sier seg selv! Biter av brownie passer fint i en matboks, og i kombinasjon med bær er det bare å lene seg tilbake og nyte naturen omkring deg.

Antrekk

I skogen går funksjon før fashion. Men, det er fullt mulig å se moteriktig ut likevel. Denne jakken er kjempefin, og har en avtagbar vest. Med gode sko, lue på hodet og ull innerst er du klar for det meste.

Jakke fra H20 Fagerholt 3185,- Lue fra Rodebjer 1095,- Alt fra The Vibe.
Av
Elen Kristvik
Foto
Henrik Lindal