Høstens kuleste loafers og boots

Skoene du bare må ha i høst
Tøffe detaljer fra Anine Bing hos Kiman Woman.
Skoene du bare må ha i høst
Beige Clarks hos Mark + Brandy 2600,- Brune boots Nye Sko 3099,-
Boots
Ganni boots 2395,-
Skoene du bare må ha i høst
Hvite loafers fra Sapatos 1795,-
Skoene du bare må ha i høst
Skoene du bare må ha i høst
Venstre: Bekkestua Sko 1499,- Høyre: Nye Sko 1899,-
Skoene du bare må ha i høst
Chunky loafers fra Nye Sko 1499,-
Skoene du bare må ha i høst
Skoene du bare må ha i høst
Venstre: Bekkestua sko 799,- Høyre: Loafers med gulldetalj Nye Sko 3299,-

Disse skoene tar deg fra a til å i høst!

Sesongens boots er rå, praktiske og svært aktuelle i motebildet.

Alle må ty til det praktiske om høsten, og særlig når vi bor her vi bor. Derfor er det ekstra fint at motebildet byr på så mange ulike varianter av boots, som passer perfekt til skiftende høstvær.

Boots

Høstens boots kommer i mange forskjellige uttrykk. De tøffe og høyreiste boots-støvlene har virkelig slått an, og gjør også noe så «kjedelig» som støvler til et motetilbehør. Style høye boots i svart, militærgrønt eller beige til for eksempel beige dressbukser, en kort kjole i ull eller jeans og kasjmirgenser.

Snøreboots er en annen sikker vinner. Disse bootsene sender tankene til både grunge-stilen og rock n’roll, men kan selvfølgelig styles klassisk også. Bruk de til tykke ullstrømper og en legglang kjole med blazer, eller til en oversized strikkegenser og leggings.

Semskede sko funker her til lands, bare du husker å impregnere dem! Dette er et must, og om du gjør det er disse bootsene dine følgesvenner i lang tid. Bruk disse til en fotsid kåpe og caps, mørke jeans og skjortejakke eller til en mørk blomstrete kjole.

Chunky, massive boots har vært en hit helt siden motehuset Bottega Veneta introduserte sine for et par sesonger siden. Disse bootsene har grov såle, går til halvveis på leggen og har en komfortabel strikk på siden. Disse skoene er et supertrendy, og passer dessuten til alt. Style de til jeans og skjorte, til silkeskjørt og singlet på fest, til utsvingte jeans, dressbukser og høyhalset genser eller til en lang og komfortabel strikkekjole.


Loafers

Pene, kule eller røffe loafers er ideelle denne sesongen på de gode dagene når været er på sitt beste. De kan styles til så mangt, og er fine til en helt avslappet stil med croppede løse jeans og myk strikk, eller til en mer kledd stil med blazer og dressbukser.

Loafers blir et par hakk kulere med sokker i, og de kan gjerne være hvite. Vi ser mer og mer av hvite sokker i loafers i moten som gjelder akkurat nå. Andre artige uttrykk får du med prikkete, fargerike eller mønstrede sokker. Når det er sagt, diskrete tynne svarte strømper eller sokker fungerer selvsagt også.

Et par helt enkle loafers i skinn eller semsket skinn gjør mye for helheten i et antrekk. Bruk litt kortere bukser som når rett over anklene for å vise skoene godt fram, bruk de til oversized jeans og en tynn ullgenser for en avslappet og 90-tallsbasert stil eller gå for en preppy stil med jeans, skjorte og høyhalser. Svarte og glansfulle loafers med kroko-aktig skinn gjør seg med ulike toner av svart. Gå for en stil med mørkegrå jeans, svart skinnjakke og svart bluse for en klassisk og parisisk vri på antrekket ditt.

Loafers behøver ikke å være klassiske i design. Hva med et par med gule detaljer og brosje på? Disse er rå til en more is more-stil med fargerik kjole og lue på hodet, eller en helt avslappet stil med jeans og collegegenser. Hvite loafers er et iøynefallende statement. Du får et mykt uttrykk i antrekket med å style de hvite loafersene til for eksempel beige eller grått. Med en longsleeve-genser under en kjole med et silkeskjerf i håret får du en feminin og moteriktig stil. En ekstra grov såle gjør loafersene røffere, og vi slår et slag for å style slike sko med tynne strømpebukser, tweed-skjørt og strikk. Så fin kombinasjon!

Helt på tampen, om du er ekstra frossen på denne tiden av året, husk at ullsåler er gull for å holde deg varm!

Skoene du bare må ha i høst
Ganni loafers 3195,-
Av Elen Kristvik
Foto Henrik Lindal