Hjem med stil

Kathrine Kristiansen
Interiørstylist, Kathrine Kristiansen
Bolia, interiør SMAK
Buede former hos Bolia.

Buede former, naturlige materialer og en personlig stil, vår faste interiørstylist, Kathrine Kristiansen, gir deg høstens viktigste trender.

Hva vil du si om høstens trender innen interiør, noen nytt vi bør følge med på?

- Vi ser et skifte fra beige ton i ton farger til en mørkere og mer variert palett. Det er fortsatt lyse farger, men i kombinasjon med bruntoner, for å få en mer dybde og spenning i interiøret.

Vi ser mindre av kritthvitt i interiøret, en god beige farge har overtatt for den nøytrale fargen i rommet.

Det er mer glede i innredningen, med klare farger som koboltblå og dype rødtoner. Ulike, og kanskje litt uventede fargekombinasjoner er nå lov, interiøret skal vise mer personlighet og fremstå mer avslappet og ikke så striglet og uniformt.

SMAK
Nyheter hos Home & Cottage.

Er det noe nytt man bør sette søkelys på dersom vi skal gjøre endringer i hjemmet?

- Buede former er helt klart en ny og kommende trend. Den buede døråpningen er tilbake – så har du en er den verdt å beholde nå.

Mykere linjer er et stikkord for valg av innredning, mer organiske former på møbler, men også mykere linjer på vegger, dører og vinduer.

Godt håndverk og møbler som varer er i tiden med tanke på bærekraft. Det er med på å skape din egen identitet i hjemmet for å få det tilpasset deg og ditt behov.

Bolia stoffer
Tekstiler hos Bolia.

Hvilke materialvalg ville du anbefalt fremover?

- I hovedtrekk kan man si at materialer som tre, stein, ull og lær er det vi vil fokusere på nå.

Velg materialer som passer til utgangspunktet eller i huset, men tenk at du skal velge noe som er varig, autentisk og naturlig.

En personlig stil preger trendbildet, men det er ikke det samme som at alt er fint. Velg materialer som går godt sammen og gir en god atmosfære over tid. Varighet er viktig slik at man ikke må bytte ut etter kort tid.

Antidark lamper
Antidark lamper hos Christiania Belysning.

En oppsummering av høstens tender?

- Finn frem det du har av organiske former og abstrakt kunst, lek litt med farger på tekstiler og møbler. Et mer personlig preg over interiøret er viktig, invester gjerne i et statement møbel eller kunst som ikke alle andre har.

Be om hjelp til å finne en helhet i huset som er varig – det er viktig for fremtiden og den tiden vi lever i. Tenkt at du skal leve godt med de valgene du har tatt og ikke gjør hjemmet så stivt, det er lov å leke litt samt skape et hjem med sjel og god atmosfære.

Les mer om Interiørdesigner Kathrine Kristiansen her!