4 plagg du må ha i skapet denne høsten

Maren Schia i prikkete bluse med sorte skuldre og rutete dress

Høsten byr på mange nye og spennende trender, men det er noen plagg du faktisk bare må ha denne sesongen, og vi mener det er disse.

Høsten er rett rundt hjørnet og med den kommer også mange nye og spennende trender.

Ifølge internasjonale designere og motehus kan vi blant annet forberede oss på transparente detaljer, croppede blazere, kjoler over buksene, ballongkjoler i nye og luksuriøse materialer, samt farger som okergult og brunt.

Men hvis du skal velge deg ut bare noen plagg – hva burde du absolutt ha i garderoben? Her er plaggene og skoene vi på Sandvika Storsenter mener er viktigst.

Kollasj av maxikåpe produktbilde og dame iført kåpe
Maxi coat til luksusdyret: Maxi coat fra Envelope/Kiman Woman, kr 5500,-
Produktbilde av beige maxikåpe
Dame i beige maxikåpe med dongeribukser og skjerf
Maxi coat på budsjett: Kåpe i ullblanding fra Zara, kr 1895,-

Maxi coat

Den lange frakken, kåpen og jakken er for lengst blitt supertrendy igjen, og er blitt spottet blant fasjonistaer i alle verdens motemetropoler.

For mange er den assosiert med de glade dager fra 80-tallet, men faktisk er den både elegant, stilfull og ikke minst praktisk når temperaturene synker – spesielt når du skal kle deg opp til festligheter gjennom høsten og vinteren.

Kollasj av burgunder dress
Power suit til luksusdyret: Dressjakke og dressbukse fra DAY Birger Et Mikkelsen, kr 3500,- / kr 2000,-
Burgunder blazer og dressbuker, produktbilde og dame i dress
Power suit på budsjett: Dressjakke og dressbukse fra Mango, kr 699,- / kr 359,-

Power suit

Den kvinnelige dressen har vært presentert blant omtrent alle store internasjonale motehus, og er ikke bare stilig og elegant, men den passer til alle anledninger og sesonger.

Til høsten og vinterens festligheter styler du den med en enkel topp, et par høye hæler med spiss tupp og clutch. Til hverdags bytter du ut hælene med et par av høstens stilige og chunky sneakers.

Tips: Tilfør gjerne et belte i midjen. Beltet gir deg en flott silhuett og setter samtidig prikken over i-en for looken. Velg gjerne et belte som har materialer eller en farge som er i kontrast til fargen på dressen.

Kollasj av produktbilde av vest og modell med beige vest med pastellgrønn skjorte under
Strikkevest til luksusdyret: Strikkevest i kasjmir fra Ganni, kr 3095,-
beige strikket vest med høy hals, produktbilde
Dame i blomstret kjole og beige vest med høy hals
Strikkevest på budsjett: Strikkevest fra Soaked In Luxury/heltCOCO, kr 500,-

Strikkevest

Strikkevesten er tilbake! Ikke bare har vi sett den på utallige av årets motevisninger, men den er også blitt en gjenganger blant fasjonistaene på Instagram – og det med god grunn.

Strikkevesten er et svært så anvendelig plagg, og tar enkelt et antrekk til nye høyder. Bruk den med en t-skjorte til et par av sesongens kule jeans, med en skjorte og dressbukser eller over en maxikjole eller midikjole.

Kollasj av sort boot produktbilde og catwalk modell i limegrønn kjole
Hybrid boots til luksusdyret: Fra visningen til Bottega Veneta. Hybrid boots fra Bianco, kr 1900,- Foto: BoF
Produktbilde av sort boot
Catwalk bilde av modell ikledd sorte klær med limegrønn detalj
HYBRID BOOTS: Fra visningen til Bottega Veneta. Hybrid boots fra Din Sko, kr 599,- Foto: BoF

Hybrid boots

Hybrid boots er en leken kombinasjon av støvletter, ridestøvler, gummistøvler og chunky boots. De ble først sett på catwalken til Bottega Veneta og har etter dette fått stor medfart.

Skoene har gjerne et grungy uttrykk med solide og tykke såler, samt grove spor og detaljer. Og selv om skoene først og fremst har fått status for designet sitt ellers i verden, kan vi her i Norge nyte godt av at vi holder oss tørre og varme på føttene gjennom sesongen samtidig som vi holder stilen.