Konfirmant i år? Her er antrekk til både han og henne!

Konfirmasjonsantrekk
Antrekk til han og henne, enten du er gjest eller hederspersonen
Konfirmasjonsantrekk
Konfirmasjonsantrekk
Konfirmasjonsantrekk
Skjorte 999,- slips 599,- sko 1299,- bukse 1499,- blazer 2999,-
Konfirmasjonsantrekk
Konfirmasjonsantrekk
Konfirmasjonsantrekk
Blazer 2799,- bukse 1399,- vest 999,- skjorte 1099,- slips 599,- tørkle 399,- sko 1700,- belte 700,- alt fra Volt

Konfirmasjonen er en spesiell begivenhet i livet til mange unge, og valget av antrekk spiller en viktig rolle i feiringen av denne milepælen.

Antrekk

Bunad og dress er kanskje det som oftest blir assosiert med et konfirmasjonsantrekk, men det er mange andre fine antrekk som egner seg bra, fra klassiske og elegante kjoler til sofistikerte dresser og stilig tilbehør.

Dress

En konfirmasjonsdress er gjerne den første ordentlige dressen man kjøper, så det kan være fort gjort å trå feil. Når dere skal ut og kjøpe konfirmasjonsdress bør man først og fremst gå for en allsidig dress – helst i klassiske farger som sort, marineblått eller grått – slik at den kan brukes ved flere anledninger. En konfirmasjonsdress kan nemlig fungere like fint til 17. mai som til jul dersom man velger riktig.

Slim fit eller regular fit

De siste årene har det vært populært å kjøpe konfirmasjonsdress som er såkalt «slim fit". Modellen kjennetegnes av at dressen sitter smalere enn en vanlig dress. Ønsker konfirmanten en dress som sitter litt løsere, kan han heller gå for det som kalles «regular fit».


Husk at "slim fit" betyr ikke at dressen skal sitte klistret til kroppen. Da blir den fort ubehagelig å ha på.

Enkeltspent eller dobbeltspent jakke

I dressverden finnes det to typer jakker: Enkeltspent (én rad med knapper) og dobbeltspent (to rader med knapper). Enkeltspent er nok mest vanlig her til lands og fungerer fint til vest dersom konfirmanten ønsker det.


Det kan være lurt å notere seg at en enkeltspent jakke aldri skal kneppes helt igjen, men kun med den øverste knappen. En dobbeltspent jakke skal imidlertid kneppes igjen med alle knappene.

Nærbilde av hender som knepper igjen blazer
Konfirmasjonsantrekk
Konfirmasjonsantrekk
Kjole 4999,- hårbøyle 199,- alt fra Sessa
Konfirmasjonsantrekk
Konfirmasjonsantrekk
Venstre: Blå kjole med volanger 1399,- Olivias Verden. Høyre: Stripete kjole 499,- Lindex

Bunad

Bunad kan brukes til alle høytidelige anledninger, går aldri av moten og kan gå i arv og glede mange generasjoner. Hos Embla Bunader på Sandvika Storsenter kan du få den skreddersydd.

Det finnes rundt 450 ulike bunader i Norge og vi har en lang tradisjon for å bruke dette vakre plagget til høytider som bryllup, nasjonaldagen og konfirmasjon. Det er mange som har arvet sin bunad og bærer et plagg som har blitt brukt i flere generasjoner. Hvis du ikke er så heldig, er det mulig å få sydd en ny bunad, og da får du være med på å velge hvordan din festdrakt skal se ut. Embla har lang erfaring med å skreddersy bunader og hjelper deg hele veien mot en ferdig festdrakt. De benytter kun de beste materialene i markedet med ullstoffer fra Gudbrandsdalen Uldvarefabrik, lin fra Norge og Østerrike og brokade fra Paris og Norge.


Kjole

Har du ikke bunad finnes det heldigvis et hav av andre muligheter. Det er et hav av farger og mønstre å velge i, både budsjettkjedene og de mer eksklusive merkene har nydelige vårkjoler som passer til en slik anledning.

Hvis du ønsker et mer avslappet antrekk, kan du vurdere å gå for et sett med en bluse og en skjørt eller bukse. En vakkert mønstret bluse kombinert med et skjørt eller et par dressbukser vil gi et stilfullt og komfortabelt utseende som passer perfekt til anledningen.

Sommerblomster

En kjole med feminin passform og små sommerblomster kan enkelt styles opp og ned og kan brukes med en jakke eller cardigan over.

Dame i bunadsstakk
Bunad fra Embla Bunader
Konfirmasjonsantrekk
Konfirmasjonsantrekk
Konfirmasjonsantrekk
Blazer 2799,- bukse 1599,- slips 599,- tørkle 299,- skjorte 1149,-
Konfirmasjonsantrekk
Konfirmasjonsantrekk
Konfirmasjonsantrekk
Blazer 5900,- skjorte 1300,- bukse 1500,- belte 1000,- sko 2000,-

Tilbehør til konfirmasjonsdressen

Det ligger i detaljene

Med tilbehør kan man sprite opp en ellers så nøytral dress. Det kan også være en fin måte å fornye dressen på dersom man skal bruke den til flere anledninger.

Til konfirmasjonsdressen kan man med fordel kombinere slips og lommetørkle, men husk at disse to aldri skal matche. Slipset og lommetørklet skal likevel harmonisere med hverandre og resten av antrekket.

Hvordan konfirmanten bretter lommetørklet er selvfølgelig opp til han, men det kan være lurt å hente inspirasjon fra Pinterest eller Youtube, slik at man finner en form man er komfortabel med, og som ikke er altfor vanskelig å gjøre på egen hånd.

Når det kommer til sko og belte, skal disse gjerne matche. Har man brune sko, skal man med andre ord kle det med et brunt belte.

Konfirmasjonsantrekk
Konfirmasjonsantrekk
Blazer 599,95 bukse 449,95 t-shirt 299,95 alt fra Vero Moda
Konfirmasjonsantrekk
Konfirmasjonsantrekk
Hvit blonde kjole 1199,95 fra Vero Moda
Konfirmasjonsantrekk
Konfirmasjonsantrekk
Topp 359,- skjørt 399,- fra Gina Tricot. Perlesmykke 1249,- og perleøredobber 949,- fra Olivias Verden
Konfirmasjonsantrekk
Konfirmasjonsantrekk
Topp 849,- dressbukse 1799,- fra Olivias Verden

Dressbukse

Hvis du foretrekker bukser fremfor skjørt eller kjoler, kan du gå for en dressbukser kombinert med en bluse eller matchende blazer. Det gir en sofistikert look som fortsatt er passende for anledningen.

Hvit

Velg en kjole i en nøytral farge som hvit, krem eller pastell, med detaljer som blonder, perler eller broderier.

Lange skjørt

Lange skjørt er en stor trend denne våren, og det kombinert med en pen topp og en blazer over gjør deg kledd for anledningen.

Det viktigste på en dag som dette er at konfirmanten føler seg vel, så tilpass der det trengs.

Lykke til!

Av
Elen Kristvik
Foto
Henrik Lindal