Triksene for en kul stil i høst

Høstmote dyrt vs. billig
Møt høsten med stil.
Høstmote dyrt vs. billig
Høstmote dyrt vs. billig
Bilde 1: Lang kåpe fra Bik bok, kr 1499. Caps fra Bik bok, kr 299. Bilde 2: Fotsid kåpe fra tiger hos 4 Women, kr 9000. Svarte høyhælte boots fra Camilla Pihl hos 4 Women, kr 3900.
Høstmote dyrt vs. billig
Silkeskjørt fra Mark and Brandy, kr 3700. Strikk fra Mark and Brandy, kr 6300. Boots fra Mark and Brandy, kr 6400.
Høstmote dyrt vs. billig
Skjorte fra HM, kr 499. Skjørt fra HM, kr 349. Loafers fra HM, kr 649.

Vi viser vei med budsjett- og luksusvarianter for kåpen, cardigans og strikk, silkeskjørt og statement-jakken.

Vi nordmenn er rare. Sommerelskende som jeg er, er det likevel noe forlokkende i at luften blir hakket hvassere, solen enda skarpere og ull, kåper, luer og boots må hentes fram igjen.

Denne høsten er utrolig morsom når det gjelder mote og trender, å pynte seg står sterkt, også til hverdags. Hele sett, silke eller satengskjørt og cardiganen er stilsikre valg, og enkle plagg du har lenge i garderoben. Det er mulig å holde stilen, uavhengig av budsjettet ditt. Vi hjelper deg på vei, og har funnet fine antrekk og statement-plagg i ulike prisklasser, noe rimelig, noe dyrt.

Den fotside kåpen

Dette er høstens beste plagg, synes jeg. Den fotside kåpen gir en råfin silhuett, og kan styles på utallige måter. Kjør opp det feminine med fine støvletter, skjørt og topp til, eller gå for en sporty tilnærming med caps, sneakers eller loafers med sokker i. Varianter i mørkeblått, grått og svart er å finne i en rekke butikker nå for tiden. Kjøp den gjerne litt stor, slik at du kan bruke den med tykk ull eller et sporty mellomlag, for å holde varmen når vinteren kommer.

Silkeskjørtet

Vi tar med oss silkeskjørtet fra sommeren og inn i høsten. Til en skjorte og loafers får du en trendy look, mens til en myk strikkegenser og boots blir helheten pen og mer formell. Bruk skjørtet til lave eller høyhælte sko med enkle svarte strømpebukser, mønstrete strømpebukser eller fargede strømpebukser. En tynn genser i merinoull og en blazer passer fint til kontoret, og med en collegegenser og bomberjakke får du et avslappet og kult uttrykk.

Høstmote dyrt vs. billig
Høstmote dyrt vs. billig
Bilde 1: Cardigan fra Swah, kr 4799. Veske brun flett fra Swah, kr 1899. Bilde 2: Grå kabelstrikk fra Lindex, kr 399. Blå jeans fra Lindex, kr 599.
Høstmote dyrt vs. billig
Strikkegenser fra Cubus, kr 399. Skinntights fra Cubus, kr 299.
Høstmote dyrt vs. billig
Høstmote dyrt vs. billig
Bilde 1: Blå jakke fra Ganni, kr 5395. Blått skjørt fra Ganni, kr 2795. Bilde 2: Denimskjørt fra Byoung, kr 599. Denimjakke fra Byoung, kr 899. Kåpe fra Byoung, kr 1199.
Høstmote dyrt vs. billig
Brun bomber fra KappAhl, kr 799. Svart bukse fra KappAhl, kr 499.
Høstmote dyrt vs. billig
Brun teddyjakke fra Litt snob, kr 5699. Rosa pusete strikk fra Litt snob, kr 1449.

Strikk og cardigan

Cardiganen er det hotteste ullplagget for øyeblikket. Så her kan du velge og vrake for å finne en som passer stilen din perfekt. En fluffy variant i forskjellige farger funker like bra til pysjen på kalde kvelder, som til jeans og t-skjorte, eller over en kjole. Kombiner gjerne strikkegenseren eller cardiganen med skinn, en av høstens store trender. De to materialene er råfine sammen. Kabelstrikkede gensere er en annen type strikk vi ser mye av. Til jeans med sleng har du et enkelt og klassisk antrekk.

Sett

Sett er så fine! Når du bruker et sett får du umiddelbart et antrekk som ser gjennomført ut. Bruk til en enkel t-skjorte eller høyhalset, og kombiner gjerne med chunky boots. Sett farge på høsten med blå denim eller lyseblå ull, sleng en kåpe over og du er klar for dagen. Et sett kan selvfølgelig også brukes hver for seg. Et skjørt til en oversized blazer er fint, mens jakken i settet kan brukes til komfortable jeans eller en kjole for en mer pyntet stil.

Statement-jakken

Jeg heier på et par rå jakker og kåper i skapet gjennom høst og vinter. For da er det bare å holde seg til basen som funker for deg i antrekk. De aller fleste av oss har et favorittantrekk, som er det vi helst går til for komfort og en ålreit hverdagsstil. Er skjorte og jeans din favoritt? Eller strikk og dressbukser? Eller kanskje en svart strikkekjole? Med et par varianter i jakkegarderoben ser du alltid fresh ut, selv om antrekket ditt stort sett er det samme. Varier med luer, bøttehatter, caps og skjerf, det samme kan gjøres med et par boots, støvler, loafers, ballerinasko eller sneakers.