Smykker på et bord
Fine og dekorative glass vi gjerne forbinder med barskapet kan brukes til langt mer enn de klassiske drinkene.
Det blir fortere mørkt ute og det er på tide å trekke inn i varmen. Høsten er en fin tid for å samle nære venner og familie til et hyggelig måltid, enten det er en sen lunsj eller middag. Sentralt i alle måltid er drikke og her kan du tenke nytt, for et glass er ikke bare et glass.
Det finnes så mange vakre glass, som kan bli som smykker på et bord. Tenk utradisjonelt og utvid bruken av de ulike glassene, for hvem sier at du kun kan servere whisky i et whiskyglass?
Glass, glass, glass
Gin, hvitvin, rødvin, champagne, whisky, cocktail, det er virkelig et hav av vakre glass der ute som kan få kjøkkenglasset til å blekne. Og selv om det tradisjonelt er glass brukt til alkohol, så er det fullt mulig å bruke de til alkoholfrie drikker også. Det finne mange gode oppskrifter på alkoholfrie drinker, som du kan servere gjestene, men det er lov å gjøre det enkelt også. Brus, juice, vann, alt ser bedre ut når det serveres i et vakkert glass. Bland ulike glass for en mer røff borddekking, mulighetene er mange, så gå for glass etter din smak.
Tips til servering
Kjøp en god ferskpresset appelsinjuice og server den med isbiter i et cocktailglass. Du kan pynte med en remse appelsinskall og et par mynteblader.
Fyll et whiskyglass med knust is, fyll på med vann og ha en sitronskive i.
Bruk et champagneglass og bland boblevann med ferskpresset juice etter smak. Pynt med det jordbær på kanten.
Vinglasset kan brukes til smoothie, pynt med mynteblader.
Fyll ginglasset med isbiter og brus, ha i en sitron eller limeskive.
Og hvis du vil imponere med en drink, er en av disse verdt å prøve:
Virgin Moscow Mule
- 2 dl eplejuice
- 2 cl ferskpresset limejuice
- 10 stk isbiter
- 1 dl tonic
- 2 dl ingefærøl
Slik gjør du
- Bland eple- og limejuice og fordel i fire glass. Glassene kan gjerne
- være avkjølt. Topp med is og hell over tonic og ingefærøl. Rør forsiktig, og pynt gjerne med en
Tips!
Knus gjerne isen, da blir den mer autentisk.
Mocktail med tranebær og ingefær
- 4 skiver frisk ingefær
- 1 kvist frisk rosmarin
- 2 dl eple- og mangojuice
- 2 dl tranebærjuice
- 2 cl ferskpresset sitronsaft
- 2 dl vann med kullsyre, eller Sprite
- Til pynt
- 20 isbiter
- 2 skiver frisk ingefær
- 4 kvister frisk rosmarin
- 8 stk bjørnebær
Slik gjør du
- Mos skivet ingefær og rosmarin. Hell over eple- og mangojuice, tranebærjuice og sitronsaft og rør forsiktig. Fyll drinkglass med is og sil juiceblandingen over i glassene. Topp opp med mineralvann og pynt med skiver av frisk ingefær, rosmarin og bjørnebær.
Mocktail med bær
- 1,5 dl tranebærjuice
- 4 stk jordbær
- 1 ss sitronjuice
- knust is
Slik gjør du
- Kjør tranebærjuice og 3 jordbær til jevn juice. Smak til med sitronsaft. Ha knust is i et pent glass og hell drinken over. Pynt med det siste jordbæret.
Tips!
Mineralvann kan byttes ut med Tonic for en mer voksen smak.