Rosastekt reinsdyrfilet
![SMAK mat, interiør og livsstil](https://olavthon.imagevault.media/publishedmedia/5ha7jydime50deo096jj/Reinsdyr_forsidebilde_SMAK.jpg)
Høsten betyr jakt for mange - hva med en ny vri på reinsdyrkjøttet?
Reinsdyrfilet i ny drakt
Det er september og høst - og for mange betyr det fine dager på fjellet eller i skogen.
Vi har utfordret våre samarbeidspartnere til å sette sammen en tapas-meny av høstes råvarer og vi gleder oss til å samle gode venner og lage rosastekt reinsdyrfilet i sprø parmesan med plommesalat.
Rosastekt reinsdyrfilet i sprø parmesan med plommesalat
4 porsjoner
- 300 g reinsdyr ytrefilet
- Salt og pepper
- 1 ss smør
- 8 plommer
- 1 rødløk, finhakket
- 2 ss finhakket timian
- 1 ts sitronsaft
- 100 g parmesan
- 1 hjertesalat, finsnittet
Krydre reinsdyrfileten med salt og pepper. Brun kjøttet i smør. Stek kjøttet ferdig i ovnen på 180 grader til det har en kjernetemperatur på 54 grader. La det hvile i 10 minutter.
Kutt plommene i grove terninger og bland dem med rødløk, timian og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Finn frem et bakebrett med bakepapir. Riv parmesanen og legg den i fire hauger på bakepapiret. Pass på at det er god avstand mellom haugene, slik at de ikke flyter inn i hverandre når parmesanen smelter. Stek parmesanen i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter til osten begynner å bli gyllen.
Ta brettet ut av ovnen og legg parmesanflakene over f.eks. en kjevle så fort du klarer å flytte på dem. La parmesanskjellene avkjøles på kjevlen, slik at de får form som små tacoskjell.
Anrett parmesanskjellene på et fat og fyll dem med hjertesalat, reinsdyrfilet og plommesalat.
Produkter
-
Gjelder 22. juli – 27. juli
Aktuelle tilbud
-
34,90 for Tine Yoghurt 8-pk
Coop Extra -
12,50 for Fjordland havre-/bygglunsj
Coop Extra -
19,90 for Norsk vårløk
Coop Extra -
Gjelder 22. juli – 27. juli
Aktuelle butikker
Butikk | Beliggenhet | Åpningstider | Kontaktinfo |
---|---|---|---|
|
|||
|