Rosastekt reinsdyrfilet

SMAK mat, interiør og livsstil
Rosastekt reinsdyrfilet.

Høsten betyr jakt for mange - hva med en ny vri på reinsdyrkjøttet?

Reinsdyrfilet i ny drakt

Det er september og høst - og for mange betyr det fine dager på fjellet eller i skogen.

Vi har utfordret våre samarbeidspartnere til å sette sammen en tapas-meny av høstes råvarer og vi gleder oss til å samle gode venner og lage rosastekt reinsdyrfilet i sprø parmesan med plommesalat.

Rosastekt reinsdyrfilet sprø parmesan med plommesalat

4 porsjoner

  • 300 g reinsdyr ytrefilet
  • Salt og pepper
  • 1 ss smør
  • 8 plommer
  • 1 rødløk, finhakket
  • 2 ss finhakket timian
  • 1 ts sitronsaft
  • 100 g parmesan
  • 1 hjertesalat, finsnittet

Krydre reinsdyrfileten med salt og pepper. Brun kjøttet i smør. Stek kjøttet ferdig i ovnen på 180 grader til det har en kjernetemperatur på 54 grader. La det hvile i 10 minutter.

Kutt plommene i grove terninger og bland dem med rødløk, timian og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

Finn frem et bakebrett med bakepapir. Riv parmesanen og legg den i fire hauget på bakepapiret. Pass på at det er god avstand mellom haugene, slik at de ikke flyter inn i hverandre når parmesanen smelter. Stek parmesanen i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter til osten begynner å bli gyllen.

Ta brettet ut av ovnen og legg parmesanflakene over feks en kjevle så fort du klarer å flytte på dem. La parmesanskjellene avkjøles på kjevla, slik at de får form som små tacoskjell.

Anrett parmesanskjellene på et fat og fyll dem med hjertesalat, reinsdyrfilet og plommesalat.

No image format Selected

No image format Selected