Kåpene og frakkene vi elsker nå

Tre kvinner som poserer i ulike høstkåper
HØSTNYHETER: Du vil komme til å lengte etter kjøligere temperaturer. Her en frakk med hundetannmønster fra Gina Tricot, kr 1199,- / Trenchcoat i skinnimitasjon fra H&M, kr 799,- / Camilla Pihl kåpe fra For Women, kr 5500,-
Modell som poserer i lang høstkåpe
Produktbilde av kåpe
Bilde til venstre: Trixie kåpe i ullblanding fra Bik Bok, kr 899,- Bilde til høyre: Day Escape kåpe fra Day Birger Et Mikkelsen, kr 4000,-

Med disse flotte høstjakkene i klesskapet vil du lengte etter kjøligere temperaturer.

Høsten byr på flotte nyheter i butikkene, og er det ett plagg vi alle er på leting etter når temperaturene synker og mørket sniker seg på, så er det en ny og fin kåpe eller frakk.

Den setter prikken over i-en til ethvert antrekk, og gir deg ekstra motivasjon til å trosse det varierende høstværet og komme deg ut i friske høstfarger og frisk luft.

Farger

Sentralt for høstsesongen er jordfarger i alle varianter. Okergult, rustfarger, nyanser av grønt, beige og brunt, er klassiske innslag. Fargen som spesielt stikker seg ut denne sesongen er imidlertid er brunt.

Den lune, varme og livlige fargetonen består av flere farger og er dermed enkel å kombinere med andre nyanser. I motsetning til svart er den også litt mer diskret, og lar dermed andre plagg du kombinerer den med skinne for seg selv.

Ifølge er brunt det nye sorte og skal gjerne brukes fra topp til tå, så her må du gjerne gå for en lang frakk eller kåpe i den trendy fargen.

Mønstre

Er det ett mønster som virkelig skiller seg ut denne sesongen, så er det rutene. I alle størrelser, farger og varianter – og det er det perfekte mønsteret for yttertøy.

Gingham-ruter, tartan-ruter, tattersall-ruter, skotske ruter, glen-ruter, buffalo-ruter, hundetannmønster og klassiske ruter – store eller små, de vil alle være å se blant høstens jakker, kåper og frakker – og vi elsker det!

Collage av tre høstkåper
FRAKK: Frakk i ullblanding fra Kappahl, kr 1299,- / Frakk i ullmiks fra H&M, kr 1499,- / Frakk fra Arnie Says/For Women, kr 4000,-
Modell som poserer i lang høstkåpe
RESIRKULERT ULL: Marineblå frakk i resirkulert ullblanding fra Lindex, kr 1299,-
Modell som poserer i hvit teddyjakke
Produktbilde av kåpe
Bilde til venstre: Waverly teddy kåpe fra Arnie Says/Kiman woman, kr 3800,- Bilde til høyre: Kåpe i ull fra Cubus, kr 999,-

Materialer

Materialene for høstens yttertøy varierer, men et sikkert valg er naturligvis ull. Ull sørger for at du lettere holder varmen når temperaturene synker, og kan i tillegg absorbere mye fukt uten at frakken eller kåpen kjennes fuktig ut.

Skulle temperaturene stige noe igjen, vil også ull sørge for å regulere temperaturen lettere, og er derfor det perfekte materialer for det varierende høstværet.

Andre materialer som utmerker seg for sesongen er teddy, fuskepels og skinnimitasjon. Disse har vi allerede sett i motebildet en stund, og er et naturlig tilskudd i høstmånedene.

Collage av tre høstkåper
HØSTJAKKER: Part Two shacket fra Sessa, kr 2400,- / Kåpe med omslag fra Mango, kr 1399,- / Enkeltspent kåpe fra H&M, kr 499,-

Shacket

Er det et plagg du ikke kommer utenom denne sesongen, så er det en «shacket». Den er nok ikke like varmende som en frakk eller kåpe, men ettersom den er å se i omtrent alle høstens kolleksjoner, må den likevel nevnes.

Shacket er en kombinasjon av en skjorte og jakke, og kommer i ulike materialer av både ull, teddy og bomull. Også denne skal gjerne være rutet.

Vær rask og bruk den før det blir for kaldt, eller ha den under en av de flotte kåpene og frakkene – da gjerne kombinert med et par jeans og stilige boots.

Collage av tre høstkåper
HØSTFAVORITTER: Co Coture trenchcoat fra Litt Snob, kr 1199,- / Waverly Teddy fra Arnie Says/Kiman Woman, kr 3800,- / Soft rebels jakke fra Helt Coco, kr 1899,-
Produktbilde av beige trenchcoat
Limited edition trenchcoat fra Zara, kr 899,-

Trenchcoat

Trenchcoaten er et tidløst og elegant plagg, og et must i enhver garderobe.

Jakken har sin opprinnelse fra det eksklusive motehuset Burberry allerede i 1901, og er siden den gang blitt et mye brukt og elsket plagg verden over.

Sesongens trenchcoat har de klassiske fargene i beige, sand og kamel, men du vil også finne en rekke varianter i høstens trendy ruter.