Kantarelltoast med kanelsyltede tyttebær

SMAK mat, interiør og livsstil
Kantarelltoast med kanelsyltede tyttebær.
SMAK mat, interiør og livsstil
Kantarelltoast med kanelsyltede tyttebær

Glad i å plukke sopp? Da må du prøve kokk Jan Ivar Nykvist sin kantarelltoast med kanelsyltede tyttebær.

Sopptur

Å plukke sopp er som å gå på skattejakt. Du må lete etter godbitene, og når du står der ved en gullgul skogbunn full av kantareller, har du glemt strevet. Kantarellen er traktformet, kjøttfull og eggegul med gaffeldelte, tykke ribber under hatten. Stilken er gul.

Kantarellen kan brukes til mye, under finner du kokk Jan Ivar Nykvist sin kantarelltoast med kanelsyltede tyttebær.


Kantarelltoast med kanelsyltede tyttebær

4 porsjoner

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts malt kanel
  • 2 dl frosne eller ferske tyttebær
  • 4 skiver brioche eller loff
  • 2 ss smør
  • 200 g fersk skogsopp (feks kantareller)
  • 1 rødløk, finhakket
  • Salt og pepper
  • 1 ss finhakket timian
  • 2 ss finhakkede hasselnøtter

Kok opp sukker, vann og kanel. La koke til sukkeret er løst opp. Dra kjelen av varmen og tilsett tyttebærene.

Stikk ut ringer av brødet med et glass eller en utstikkerring. Stek brødskivene i 1 ss smør til de er gylne på begge sider. Legg de stekte brødskivene over på et fat. Tilsett resten av smøret og stek soppen og løken i smøret til soppen er gyllen.

Topp toastene med stekt sopp, syltede tyttebær, frisk timian og hasselnøtter.

SMAK mat, interiør og livsstil
Kantarelltoast med kanelsyltede tyttebær