Høstferie – tips til ting å gjøre i nærområdet

Utsiktsbilde av fjord og skog
HØSTFERIE: Her får du tips til flotte opplevelser og aktiviteter i nærområdet. Foto: Øivind Haug
Grønn skog med sollys
HØST: Kom dere ut i den friske høstluften og nyt de flotte fargene høsten har å by på. Foto: Patricia Papageorgiou

Sandvika byr på opplevelser og aktiviteter som passer både store og små. Her får du tips til hyggelige opplevelser når dere skal tilbringe høstferien hjemme.

Det er mange som skal tilbringe høstferien hjemme i år. Heldigvis finnes det en rekke hyggelige aktiviteter og opplevelser for store og små i nærområdet.

Ta med barna på Sjøholmen Kunst og Kulturhus, Kreativitas på Stabekk eller på Engineerium på Fornebu, et vitenskapssenter og museum på Quality Hotel Expo. Ellers er det mange muligheter for sykkelturer, fotturer og utflukter, kultur, soppturer, teltturer og overnatting.

Vi har tatt en prat med Patricia Papageorgiou, regionsansvarlig i Visit Asker og Bærum, som deler noen av sine beste anbefalinger i området.

Tre aktiviteter for barna

– En aktivitet som jeg selv syns er veldig morsomt, er å ta med barna til Kreativitas på Stabekk. Her er det lagt opp til ulike aktiviteter hver dag i høstferien, og du kan melde på barnet ditt én dag, tre dager eller hele uken, forteller Papageorgiou

Dette er et sted der kreativiteten virkelig får utfolde seg, og barna får være med å lage eget slim, dekorere plagg og tekstiler, lage egne reflekser, bygge fuglematere m.m.

– Her kan dere også kjøpe aktivitetspakker dere kan ta med hjem.

Fire barn i fargerike hatter
KREATIVITAS: Et hyggelig og kreativt aktivitetssenter for barn. Foto: Kreativitas
Nærbilde av kunst ved sjø
SJØHOLMEN: Få et innblikk i utstillingen under havet. Foto: Sjøholmen Kunst og Kulturhus
Nærbilde av båt ved tåkelagt vann
SEMSVANNET: Her finnes det mange flotte fotturer for store og små. Foto: Patricia Papageorgiou

På Sjøholmen ved Høvikodden, finner du Sjøholmen Kunst og Kulturhus. Her kan dere nyte boller og kakao på kafeen, få en smakebit av undervannsutstillingen til Jason Taylor eller barna kan oppleve sanseloftet – en unik fantasiverden på loftet i bygget.

– Loftet er på 400 kvadratmeter og består av forskjellige verdener, med bamser, blomster, dukker, leker, puslespill og rollespill etter hvert som du beveger deg gjennom rommene.

– Ellers er det fine turområder utenfor, med kunstplakater av skulpturparken som ligger under vannet, i tillegg til lavvo, lekepark og klatrestativ, sier regionlederen.

På Fornebu kan du og familien oppleve Engineerium Vitenskapssenter, som er et lite teknisk museum, men desto flere interaktive aktiviteter og spennende eksperimenter hver søndag.

Opplev naturen

Med frisk høstluft og flotte farger er det ekstra god grunn til å komme seg ut i naturen, og det er mange fine turer i området rundt Sandvika.

– En tur som er veldig fin, og som tar deg gjennom forskjellig landskap og terreng, er turen mellom Sandvika og Bærums Verk, sier Papageorgiou.

– Her kan du også ta med deg fiskestang, ettersom det er både laks og annen fisk i Sandvikselva. Oppover fra Vøyenenga er det en flott foss og badekulp. Fortsett gjennom Glitredammen og ha Bærums Verk som destinasjon, der dere kan kose dere med niste og noe varmt å drikke, sier hun.

Kolsåstoppen er en annen flott tur i nærområdet, med fantastisk utsikt.

– Her kan du ta t-banen til Hauger eller Gjettum og gå derfra. Turen er litt bratt, men helt trygg, og det er fabelaktig utsikt på toppen. Du kan også gå ned igjen på andre siden og ta bussen tilbake. Ta med noe mat og godt med vann.

Mennesker på kolsåstoppen i solnedgang
KOLSÅSTOPPEN: Her kan du nyte en fantastisk utsikt. Foto: Patricia Papageorgiou
Utsiktsbilde av fjord og skog
KLEIVSTUA: Bilde fra Kleivstua. Her er det også et flott konferansehotell rett i nærheten. Foto: Øivind Haug
Hotellrom i gammel stil
KLEIVSTUA: Fra konferansehotellet. Foto: Øivind Haug

Nå som høsten er her, kan dere også benytte soppsesongen og gå på sopptur. Papageorgiou kan fortelle at det er mange som er på sopptur i områdene rundt Steinskogen og Haslum, men at det også finnes andre steder.

– Et tips jeg selv har fått er se etter østvendte skråninger i skyggen ved bilfrie turstier, noe dere blant annet kan finne ved å dra på sykkeltur mot Lommedalen og Mattisplassen, og deretter gå ut i terrenget. Da kan dere ha Krokskogen og Kleivstua som destinasjon og for eksempel ta lunsjen der.

– Husk å ta med deg en flettekurv eller et stoffnett du kan ha soppen i – noe som puster, slik at den holder seg til du kommer hjem.

Collage av produkter til aktive dager
TIL BARNA: Jotunheimen bukse til junior fra Anton Sport, kr 599,- / Salomon tursko til junior fra XXL, kr 699,- / Skalljakke til junior fra Norrøna, kr 2999,- / Sett med ullundertøy fra XXL, kr 599,- / Jotunheimen skalljakke til junior fra Anton Sport, kr 1399,- / Sett med ullundertøy fra Helly Hansen/XXL, kr 499,- / Norheim turbukse til junior fra Intersport, kr 599,- / McKinley tursko til junior fra Intersport, kr 299,-
Tre mennesker i badekåpe sitter foran Fjordhotell badehus
HØSTAKTIVITET FOR DE VOKSNE: Senk skuldrene og slapp av på Holmen Fjordhotell. Foto: Holmen Fjordhotell
Kunst på bygning
GATEKUNST: Gatekunsten «The Shimmering Solution – The Tender Pixel Storm» på Equinor. Foto: Patricia Papageorgiou

Opplevelser for de voksne

De voksne må også kunne kose seg litt i høstferien, og da anbefaler eksperten å ta en tur på Holmefjord Hotell. I tillegg til at dette er et fint og luftig hotell ved sjøkanten, har de også en hyggelig spaavdeling.

– Det er ikke så stort, men det er rolig, intimt og hyggelig. Her kan du ta deg en svømmetur og kose seg i dampbadstuen, eller teste ut badstuen som står ute på piren, etterfulgt av et forfriskende bad i sjøen, sier Papageorgiou.

– De har også et mindre spaanlegg innendørs du kan leie med venninnegjengen eller til bursdag, der du og gjestene dine har området for dere selv.

I tillegg har du hele kystlinjen fra Fornebu til Lysaker til fots eller på sykkel, med spennende kunstinstallasjoner ved Telenor Arena og digitale aktiviteter for store og små ved Equnior.

– Gjennom hele Sandvika vil du også finne veggmalerier fra forskjellige kunstnere, og det har kommet flere nye i sommer. Blant annet ved broen på Løkketangen, ved Helgerudgården og en flott collage i undergangen ved Kiwi og ned mot sjøen.

– Ta med barna eller gå på gatekunst-safari i Sandvika i høst selv.

Collage av produkter til aktive dager
KLE DERE GODT: Goretex skalljakke til herre fra Anton Sport, kr 5999,- / Camp fire skjærebrett og kniv fra Anton Sport, kr 999,- / Vanntette høst- og vintersko med goretex til herre fra Anton Sport, kr 1599,- / Fleece til herre fra Norrøna, kr 1999,- / Turkopp fra XXL, kr 99,- / «Sopp – plukk og bruk» fra Ark Bokhandlel, kr 349,- / Termos fra XXL, kr 599,- / Drift ryggsekk fra Piteraq, kr 1299,- / Soppnett fra Øyo/XXL, kr 349,- / Fleecegenser til dame fra Norrøna, kr 1299,- / Helly Hansen allværsjakke til dame fra Intersport, kr 1799,- / Anaconda tursko til dame fra Viking/XXL, kr 1499,-