Høstens store trender for gutta

HØSTENS HERRETRENDER: Jakke fra Zara. Foto: Zara
Oversized frakk fra A-cold-wall
RUTER: Her fra Etro og Only and Sons.

Høsten kommer som regel litt brått på. Før du vet ordet av det, må sandaler og shorts byttes ut med varme jakker, vanntette boots og store skjerf.

Så, hva er det som rører seg i motebildet for herrer denne sesongen?

Ifølge de internasjonale motehusene kan du så snart som mulig fylle garderoben med oversized kåper og frakker, overdimensjonerte cardigans, sorte skinnbukser, i tillegg til kordfløyel, ruter og høye boots med chunky såler.

Her er de store trendene for gutta høsten 2020.

Oversized kåper og frakker

Vi har allerede en stund sett oversized plagg i motebildet både blant dame- og herremoten. For FW20 var imidlertid trenden å se blant alle de store motehusene og designerne, og det er spesielt ett plagg som utmerker seg – oversized yttertøy.

Det er ikke dermed sagt at den skreddersydde frakken trenger å bli hengende igjen i skapet denne sesongen, men det er et stilig tilskudd de dagene du ønsker en «casual cool» stil.

Kåpene og frakkene vil være å se i mange ulike farger, men først og fremst i jordfarger, sort og/eller rutet. Style jakken med et par stilige boots eller sneakers, og gjerne et par ankelkorte bukser hvis det ikke er for kaldt.

Ruter, ruter, ruter

Gingham-ruter, tartan-ruter, tattersall-ruter, skotske ruter, glen-ruter, buffalo-ruter, hundetannmønster og klassiske ruter – store eller små, de vil alle være å se blant høstens trender for menn.

Motevisningene for høst- og vintersesongen 2020 var fylt med ruter, og det samme var de fasjonable gjestene på første rad. Etro, Prada og Loewe er bare noen av designerne som representerte et flust av ruter. Rutene går igjen blant frakker og yttertøy, men også i form av bukser, skjorter, blazere og hele dresser.

Plaggene sender assosiasjoner til den erkebritiske landsbygda på 50- og 60-tallet, mens andre plagg har et mer sporty og moderne uttrykk.

CARDIGANS: Her fra Dsquared2 og Zara.
SKINNBUKSER: Her fra Balenciaga og Tiger of Sweeden.

Cardigans

Det var Fendi som først introduserte eksklusive cardigans som yttertøy for noen år tilbake, og siden den gang har det anvendelige, praktiske og behagelig plagget fått stor medfart.

Cardigans var blant annet tilstede hos Gucci i løs og ledig passform i støvete nyanser av turkis, grønt og gult, hos Hermes i en mer elegant variant i beige med print, og hos Givenchy, Ferragamo og Dsquared2 i mørkere nyanser med et avslappet og oversized snitt.

Bruk gjerne cardiganen som ytterjakke gjennom høstsesongen før det blir for kaldt, og style dem med sesongens jeans eller cargobukser.

Sort skinn og skinnimitasjon

En annen trend som kommer til å utmerke seg i den kommende sesongen er sort skinn og skinnimitasjon. Sort skinn var representert blant samtlige designere på visningene for høstens trender, og er nå straks å se i butikkene.

Sentrale plagg er skinnjakker og skinnfrakker – men størst av alt er skinnbuksene. Tenk Jim Morrison på 60-tallet med sorte, slim fit skinnbukser. Buksene kan du style med en hvit genser og en av sesongens oversized frakker eller cardigans, en skjorte i kordfløyel (se under) eller med en t-skjorte og blazer.

I tro rock and roll-stil, styler du antrekket med et par chunky chelsea boots eller ankelstøvler.

KORDFLØYEL: Her fra Acne og Gorsuch.

Kordfløyel

Kordfløyel meldte sin ankomst med Prada allerede i 2017, og står fremdeles sterkt for høst- og vintersesongen 2020, men denne gangen noe mer subtilt enn da det vevde tekstilet først ble presentert på catwalken.

Prada, Ferragamo og Brunello Cucinelli viste frem overdimensjonerte kordfløyel-frakker i lunefulle fargetoner, mens motehus som Dolce Gabbana og Gucci presenterte stilfulle dresser i kordfløyel i sesongens jordfarger. MSGM tok steget litt lenger, og viste frem en kordfløyel-dress i knallrosa.

Ønsker du å kaste deg ut i trenden burde du helt klart ha en overdimensjonert kordfløyel-skjorte hengende i skapet, eventuelt en blazer eller frakk.

CHUNKY BOOTS: Fra Alexander McQueen og Prada.
CHUNKY BOOTS: Her fra Fendi.

Høye boots og chunky såler

Høstsesongens mest trendy boots for gutta er en kombinasjon av ridestøvler, støvler og arbeidssko. Med andre ord vil du være godt forberedt på alt slags vær.

Bootsene skal gjerne gå høyt opp på leggen og ha tunge, solide og chunky såler. Et design som kan sende assosiasjoner til de velkjente Dr. Martens-bootsene, men også til de mye elsket og hatede Buffalo-skoene.

Skoene ble sett på visningene til blant annet Prada, Ferragamo og Fendi, og det samme uttrykket er allerede å se blant høstkolleksjonene i skobutikkene.