Høstens store trender for gutta

HØSTENS HERRETRENDER: Jakke fra Zara. Foto: Zara
Oversized frakk fra A-cold-wall
RUTER: Her fra Etro og Only and Sons.

Høsten kommer som regel litt brått på. Før du vet ordet av det, må sandaler og shorts byttes ut med varme jakker, vanntette boots og store skjerf.

Så, hva er det som rører seg i motebildet for herrer denne sesongen?

Ifølge de internasjonale motehusene kan du så snart som mulig fylle garderoben med oversized kåper og frakker, overdimensjonerte cardigans, sorte skinnbukser, i tillegg til kordfløyel, ruter og høye boots med chunky såler.

Her er de store trendene for gutta høsten 2020.

Oversized kåper og frakker

Vi har allerede en stund sett oversized plagg i motebildet både blant dame- og herremoten. For FW20 var imidlertid trenden å se blant alle de store motehusene og designerne, og det er spesielt ett plagg som utmerker seg – oversized yttertøy.

Det er ikke dermed sagt at den skreddersydde frakken trenger å bli hengende igjen i skapet denne sesongen, men det er et stilig tilskudd de dagene du ønsker en «casual cool» stil.

Kåpene og frakkene vil være å se i mange ulike farger, men først og fremst i jordfarger, sort og/eller rutet. Style jakken med et par stilige boots eller sneakers, og gjerne et par ankelkorte bukser hvis det ikke er for kaldt.

Ruter, ruter, ruter

Gingham-ruter, tartan-ruter, tattersall-ruter, skotske ruter, glen-ruter, buffalo-ruter, hundetannmønster og klassiske ruter – store eller små, de vil alle være å se blant høstens trender for menn.

Motevisningene for høst- og vintersesongen 2020 var fylt med ruter, og det samme var de fasjonable gjestene på første rad. Etro, Prada og Loewe er bare noen av designerne som representerte et flust av ruter. Rutene går igjen blant frakker og yttertøy, men også i form av bukser, skjorter, blazere og hele dresser.

Plaggene sender assosiasjoner til den erkebritiske landsbygda på 50- og 60-tallet, mens andre plagg har et mer sporty og moderne uttrykk.

CARDIGANS: Her fra Dsquared2 og Zara.