Dette er de store trendene for høsten

CROPPED BLAZER: Her fra visningen til Oscar de la Renta.
TRANSPARENT: Her fra visningen til Simone Rocha og H&M.
HØSTENS TRENDER: Her er plaggene, fargene og materialene du burde ha klart i garderoben. Foto: Business og Fashio
KJOLE OG BUKSE: Her fra visningen til Oscar de la Renta og Zara.
BALLONGKJOLE: Her fra visningen til Cecilie Bahnsen og Ganni.
FARGET DRESS: Her fra visningen til Adeam og Zara.
BRUNT: Her fra visningen til Max Mara og Ichi.

Gjør deg klar for nye og interessante snitt, spennende kombinasjoner, livlige og dramatiske farger og oppsiktsvekkende materialer.

Det er som oftest litt vanskelig å gi slipp på sommeren, men det er én fordel – høstmoten.

For det er noe eget når høstmoten endelig kommer i butikk. Da bugner vindusutstillingene av lune og myke farger, nye og spennende materialer og mønstre, og plutselig gleder du deg til temperaturene skal synke litt likevel.

Så, hva rører seg i motebildet for høsten 2020? Noen stikkord du kan notere deg er transparente detaljer, croppede blazere, kjoler over bukser, fargerike dresser, ballongkjoler, jordfarger og mørke gultoner.

Her er de store trendene for høsten 2020.

1. Croppede blazere

Blazeren har vært gjennom mange transformasjoner de siste årene. Fra oversized og dobbeltspent er det nå den croppede varianten som er den mest gjeldende.

Snittet på blazeren skal fremdeles være oversized over skuldrene og midjen, men stoppe rett ved navlen. Trenden er en forlengelse av de magekorte toppene vi allerede har sett en stund og kan kombineres med det meste, enten det er et mini-, midi- eller maxiskjørt, et par oversized og ankelkorte bukser, dressbukser eller jeans.

Den voluminøse effekten ved skulderpartiet og innsvingingen ved midtpartiet på ryggen vil uansett gi deg en flott silhuett.

2. Transparente detaljer og lag

Transparente detaljer i et mer stivt tyllmateriale eller chiffon har vi allerede sett en del av i sommer, og skal bli enda større denne høsten.

Til nå har materialet som oftest gjort seg synlig på ermene eller i detaljer på gensere, bluser og jakker, men skal ifølge ekspertene bli desto mer vanlig som heldekkende bluser og kjoler utover høsten. Plagget kan da brukes som et tilbehør over en annen kjole eller topp, eller med kun en BH under for deg som er litt mer vågal.

3. Gult og gull

Høsten er som oftest synonymt med varmere og lunere jordtoner som okergult, burgunder, brunt og grønt. Denne høsten er intet unntak, men aller mest trendy er den gule fargen.

Dype, konsentrerte farger av gult som beveger seg mot nyanser av gull vil bli spesielt populært og setter straks farge på hverdagen når kveldene blir mørkere. Det enkleste her er naturligvis å velge en genser eller topp i den friske fargen, men ikke vær redd for å prøve deg frem med for eksempel en dyp gul kjole, jakke eller kåpe. Perfekt til høstens festligheter.

4. Kjoler over bukser

Det kan være at denne trenden først og fremst gir deg assosiasjoner til buksene med skjørt på 90-tallet og dermed ikke har deg overbevist med en gang, men denne gangen kommer trenden heldigvis i en litt mer glamorøs og bohemsk innpakning.

Trenden ble sett på catwalken allerede i fjor hos motehus som blant annet Oscar de la Renta, men er nå på full fart inn i butikkene.

Det er flere måter å style trenden på - gå for en bohemsk kjole med høy splitt over et par jeans eller en vid bukse, eller style antrekket med en kjole i et transparent materiale over. Her må du også gjerne velge farger, materialer og mønstre som er i kontrast til hverandre.

5. Ballongkjoler

Ballongkjolen har vært en sikker vinner hele sommersesongen, og fortsetter også inn i høsten. Denne gangen i litt tykkere materialer, gjerne kombinert med shimmer, som gir kjolen et litt mer eksklusivt uttrykk og sørger for at den passer til mer enn bare stranden.

Kombiner gjerne kjolen med noen av høstens høye støvletter eller boots til festligere anledninger, eller med en skinnjakke og sneakers til hverdags.

6. Fargerike dresser

Den kvinnelige dressen har lenge vært på radaren blant de store, internasjonale designerne og fortsetter utover høsten – denne gangen i enda flere sterke farger.

Nå skal du virkelige skille deg ut i mengden i farger av rødt, blått, gult, grønt, oransje, alternativt i sterke mønstre ton-i-ton. Finn en farge som passer din hudtone og style antrekket med en statement-clutch og et par høye hæler eller støvletter. Perfekt når du skal ta noen drinker med venner etter jobb.

7. Brunt

Er det én farge som virkelig kommer til å utmerke seg for høstsesongen 2020, så er det brunt og alle nyanser i denne fargepalletten. Ifølge ekspertene er brunt det nye sorte.

Brunt er en livlig fargetone bestående av flere farger og er derfor enklere å kombinere med andre nyanser. Faktisk er brunt langt mer nøytralt enn sort, som har en tendens til å kvele andre farger. Her er det dermed større rom for å leke seg med fargekombinasjoner, og den jordlige farger tar seg spesielt godt ut med okergult, rustrødt, burgunder, oransje, fiolett og rødt.

Materialene du vil se mye av er kordfløyel, skinn, børstet bomull, filtet ull, teddy og frotté.