De Fem Hjørner fyller 120 år!

De Fem HJørner

I januar fyller De Fem Hjørner 120 år og du er invitert til festen!

Klesbutikken De Fem HJørner har vært på Sandvika Storsenter i 30 år, og eies nå av Celine Gulsrud Jerring, datter av Mette Gulsrud, som har drevet forretningen siden 1993.

Det hele startet så langt tilbake som i 1903. Det var oldefar, Gustav Hansen Gulsrud, sin kjærlighet for skreddersøm som startet det hele. Han var opptatt av, og fant sin inspirasjon, i flotte damer og det var intet annet han heller ville enn å være dameskredder.

Skreddersøm siden 1903

Når Egertorvet åpnet i 1929 flyttet de inn i lokaler der, og de flyttet etterhvert inn i Aamodtgården i Sandvika, hvor bestefar Kjell tok over og praktiserte skredderdrømmen videre. Han sydde for "fiffen", og den største av dem alle var Dronning Sonja. Hun var så tilfreds med hans skredderferdigheter, at hun ønsket at han skulle komme ut til Skaugum. Dette takket Kjell nei til, for det var i Aamodtgården han fant sin kreativitet.

I 1973 flyttet Kjell og kona Lise virksomheten inn i Helgerudgården i Sandvika. Da orket ikke Kjell å sy lenger, så de skapte sin "forandringsstue" Gulsrud Damenytt her. Kjell reiste rundt til alle de store byene som London, Paris og Roma, for å finne de beste merkevarere som gjorde alt innen søm perfekt. Det sies at han "dro Paris inn til Sandvika".

Mette, datter av Kjell og Lise, lot seg fasinere, og ble etterhvert en del av virksomheten. "Dette er junior, og hun skal overta." Og slik ble det. Hun satt i styret i Sandvika Sentrumsforening, og den gang var det stort!

I 1993 åpnet Sandvika Storsenter, og Kjell sa "If you can't beat them - join them!" Han kjøpte en opsjon i Sandvika Storsenter, og det var slik reisen på Sandvika Storsenter begynte.

Butikken åpnet 14 oktober 1993. I butikken stod den gamle tredisken etter Mettes bestefar Gustav, og innredningen ellers var i tre. Butikken måtte ha et navn, og det skulle være norskt. Valget falt på De Fem Hjørner, da butikken ligger i et hjørne i 2.etasje på senteret, og det er fem hjørner i butikken. Butikken ble en kjempesuksess! Mettes mor, Lise, tok seg av regnskapet, mens Mette gjorde alt det praktiske i butikken.

Celine, datter av Mette er nå 3. generasjon Gulsrud som drifter De Fem Hjørner videre. Celine har ønsker om at De Fem Hjørner fortsatt skal være den klassiske konfeksjonsbutikken, og jobber kontinuerlig med at kundene skal finne varer her som de ikke finner alle andre steder. Kvalitet er viktig, og servicen vi yter ovenfor kundene våre. Her er alle velkommen, og vi ønsker at kunden skal føle at de blir tatt vare på når de handler hos oss.

Velkommen!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00