Kameramobilene som tar de beste 17. mai-bildene

ICE mobiltelefoner
ICE mobiltelefoner
Sebastian Hareide
ICE mobiltelefoner
ICE mobiltelefoner
iPhone 12 Pro Max og Samsung Galaxy S21 Ultra
ICE mobiltelefoner
ICE mobiltelefoner
Sony Xperia 5 II og

Da er det duket for 17. mai igjen, med alle wienerne, marsipankakene, og ikke minst softisen, man kunne tenkt seg å spise.

Oppmuntrende ord og bilder

I år som i fjor vil feiringen oppleves annerledes enn det mange er vant til, og det å dele minner og oppmuntrende ord digitalt har aldri vært viktigere enn nå. For å ta de beste bildene av gliset etter en softis, eller utsikter av norske fjell, fjorder og grønne vidder, så har kvaliteten på mobilkameraet mye å si. Men hvor stor er egentlig forskjellen?

Med dagens teknologi tar kameraene på de beste mobiltelefonene helt fantastiske bilder av høy kvalitet, uavhengig av hvilken modell du velger. Men det finnes likevel noen kameramobiler som skiller seg ut fra mengden.

På spørsmål om hvilke mobiltelefoner som tar bilder med aller best kvalitet, svarer Sebastian Hareide i ice raskt.

– Det er vel fire mobiltelefoner som skiller seg klart ut når det kommer til kvaliteten på kameraet. De fire er iPhone 12 Pro Max, Samsung Galaxy S21 Ultra,Sony Xperia 5 II og OnePlus 9 Pro, sier han.

Han forteller at han generelt er opptatt av mobiltelefoner. Ikke bare kamerafunksjonen, men også faktorer som batterikapasiteten og nye prosessorer. Et lite paradoks er at han selv har vært uheldig og knust begge kameraene på sin egen mobil. Kanskje bra at han jobber i ice.

– Her i Norge er det mange som velger iPhone av gammel vane. Kanskje i enda større grad enn i andre deler av verden, hvor Android-telefoner har en langt større markedsandel. Vi nordmenn er trofaste og velger ofte en nyere modell av den mobiltelefonen vi allerede har når vi skal bytte, sier han og legger til at det også gjelder han selv.

Her er de fire mobiltelefonene Hareide mener er de beste kameramobilene på markedet akkurat nå:

iPhone 12 Pro Max

Flaggskipet fra Apple er enkelt å knipse bilder med. Kameraet har tre sensorer og kan zoome opptil 12x. Kvaliteten på bildene er det ingenting å utsette på. iPhone 12 Pro Max har også gode HDR-funksjoner og en ny stabilisator som gjør videoer mindre hakkete når du beveger kameraet raskt, i tillegg til nattmodus som automatisk slår seg på når det er lite lys.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsungs nye Galaxy S21 Ultra tar helt fantastiske bilder. Her får du fire kamerasensorer, en kjempebra autofokus og muligheten til å zoome helt opptil 100x. I tillegg lar mobilen deg filme i 8K. Du kan også filme med frontkameraet og kameraet bak samtidig. Dette er helt klart en av de aller beste mobiltelefonene på markedet

Sony Xperia 5 II

I tillegg til å lage mobiltelefoner av høy kvalitet, er Sony kjent for å lage kameraer, Playstation og headset. Det er også Sony som lager kameraene som Samsung bruker på sine mobiltelefoner. Det som skiller Sony Xperia 5 II fra sine konkurrenter er først og fremst en egen proff foto-app. Du kan selvfølgelig ta bilder på samme måte som med andre mobiler også, men her har du i tillegg en egen app som lar deg behandle kameraet som et speilreflekskamera med manuelle innstillinger, noe som krever fotokunnskaper litt over snittet.

OnePlus 9 Pro

OnePlus 9 Pro har kamera fra den verdenskjente kameraprodusenten Hasselblad, som blant annet var ansvarlig for de første bildene tatt på månen. Kameraet har naturlig fargekalibrering og en banebrytende Freeform-linse, som gir deg bilder av høy kvalitet. Du kan også filme video i 8K med gode redigeringsfunksjoner. OnePlus 9 Pro har en Smart 120 Hz fluid AMOLED skjerm som gir deg krystallklare bilder.

– Uansett hvilken av disse fire kameramobilene du velger, får du en meget bra telefon som tar veldig fine bilder, sier Hareide.

Hvor mye bedre kan egentlig kameramobilene bli?

– Jeg har i utgangspunktet alltid trodd at vi har nådd toppen, men blir stadig overrasket av det nye som kommer hvert år. Men det jeg kunne ønske meg er mobiltelefoner med enda bedre selfiekameraer, avslutter Sebastian Hareide i ice.

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
ICE
Åpent i dag 10:00 - 21:00