Festklare pikekyss
Pikekyss er en klassisk festdessert som alle liker. Med rødt og blått blir de perfekte til 17. mai!
Ingredienser:
- 150 g eggehvite (viktig å ikke få med noe eggeplomme)
- En klype salt
- 270 g sukker
- Rød og blå konditorfarge (pastafarge)
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 75 °C varmluft.
- Pisk eggehviten på middels hastighet til det blir hvitt skum.
- Tilsett salt. Saltet gjør at marengsen blir litt mer stabil.
- Tilsett sukker gradvis mens du fortsetter å piske på middels hastighet. Pisk til du får en stiv marengs uten sukkerkorn.
- Del marengsen i 3 omtrent like store deler i bollen, ta en del og legg på langs på plastfolie. (Se bilde.)
- Legg den røde og blå marengsen ved siden av den hvite delen du allerede har lagt på. Rull det hele forsiktig sammen (se bilde under). Klipp hull i den ene enden og putt den inn i en sprøytepose (Jernia). Slik blir den blå, hvite og røde marengsen liggende fint når du klemmer det ut av sprøyteposen.
- Bruk tip 1 M fra Wilton (Jernia) og lag små roser på bakepapiret. Her kan du variere med å lage helt runde og små eller de litt større som vi har gjort.
- Marengsen skal tørke midt i ovnen i ca. 5 timer. (Tips: Du kan ha flere brett i ovnen samtidig!)
- Marengsen er ferdig når den er helt tørr og sprø helt gjennom. Pikekyssene kan oppbevares i en lufttett boks og tas frem ved anledning.
Lykke til!