Dekk et vakkert 17. mai-bord

Kuvert med 17. mai-tema, bord dekket til 17. mai
Dekk et feststemt bord til 17. mai.
Bord dekket til 17. mai
Rødt, hvitt og blått, flaggets farger gjør seg godt på et 17. mai-bord. Alle produkter fra Princess.
Kuvert med 17. mai-tema
Bord dekket til 17. mai
Flaggpynt sørger for et tradisjonelt 17. mai-bord, men det kan også gjøres mer vårlig med blomsterduk. Alle produkter fra Princess.
Kuvert med kaffekopp, asjetter, serviett og en iskjeks med blomst som pynt
Bord dekket til 17. mai
Dekk et klassisk bord til 17. mai-frokosten. Iskjeks kan brukes som gøyal dekor, for så og fylles med en iskule til dessert. Alle produkter fra Tilbords.
Bord dekket til 17. mai på en balkong
Vase, glass, servise, servietter og sløyfer fra Kremmerhuset.
Servietter på et bord og små muffinsformer på et bord
Bestikk, servietter og muffinsformer fra Kremmerhuset.
17. mai kubbelys og to eggholdere formet som små figurer i nasjonaldrakt
17. mai-kubbelys fra Princess. Lucie Kaas eggeglass fra Tilbords.
Liten vase med flagg og snittblomster på et bord
Vase med snittblomster på et dekket bord
Blomster fra Mestergrønn

Hurra, nasjonaldagen nærmer seg og det er tid for å samle venner og familie rundt et feststemt bord.

Nasjonaldagen er definitivt en festdag med hurra-rop, flagg, barnetog og så mange is man orker å spise. Dette er dagen for feiring fra morgen til kveld og hva er bedre enn å starte med en hyggelig 17. mai-frokost? Inviter familie og venner til et vakkert dekket bord og server noe godt å spise, før dere går ut for å se på folkelivet.

Rødt, hvitt og blått

Flaggets farger er naturlig å bruke når man skal pynte et flott 17. mai-bord. Bruk en hvit duk i bunn og legg en løper som dekor over. Flagg pynter opp i vaser eller du kan legge små flagglenker på bordet. Bind opp hvite servietter med bånd i flaggets farger eller velg en papirvariant med flagg-mønster. Du finner også kubbelys og stearinlys med 17. mai-farger, som gjør seg godt som dekor på bordet.

Servise kan være en miks av klassisk hvitt og med innslag av blått, eller et lekkert hvitt servise med blått mønster. Ønsker du å tone ned det rød, hvite og blå, kan du velge en løper og servietter med vårlige blomster på.

Blomster hører naturlig med på bordet og grønne grener er lekkert å legge rett på bordet som pynt. Bruk små vaser og ha noen enkle snittblomster i hver, velg blomster med farger som passer til resten av borddekkingen, eller hold deg til nøytralt hvitt og grønt.

Pavlova på et glassfat
Ostekake på et bord med kakespade ved siden av
Bord dekket med ulike kakefat
Glass kakefat og kakespade og kniv fra Tilbords. Servise, glass og kakefat fra Tilbords.
Kaj Boyesen aper på et bord med vaser med blomster i
To organisk formede hvite vaser på et bord, men avskårne blomster i.
Kay Bojesen apekatt med russelue fra Tilbords. Vaser fra Princess.
Trefigurer i nasjonaldrakter står på et bord
Kay Bojesen figurer i nasjonaldrakter fra Tilbords
Blå telysholdere på et bord
Telysholdere fra Tilbords.

Søtt og godt

Kake hører med til festen og den er ekstra fin når den er pyntet med røde og blå bær. Vakre kakefat for små og store kaker er praktisk, og det sørger for at det ser vakkert ut når det skal serveres. Husk en kakespade, det viktigste tilbehøret du trenger når kaken skal deles. Til småkakene er det stilig med et etasjefat, så kan man forsyne seg med en søt fristelse fra hver etasje.

Stilig dekor

Kay Bojesen er kjent for sine kule figurer og apekatten er en klassiker, som du finner i mange hjem. Nå har den fått en søt russelue, perfekt til som årets 17.-mai-pynt. Og hvis du er glad i nasjonaldrakter kan du pynte med de søte trefigurene fra Kay Bojesen, de finnes i både mann og dame.

Vaser kan være dekorative elementer i seg selv, men blir ekstra vakre med noen enkle snittblomster i. Organiske former er trendy, som den runde eller den høye med små bobler på. Tente lys på bordet er vakkert, og de blå telysholderne får du i flere størrelser. Da kan du velge om du vil bruke de til telys, kubbelys eller som en liten vase. Vakre alene og vakre flere sammen.

Lyslenke henger i et tre
Utendørs lyslenke fra Christiania Belysning.
Utelamper i et blomsterbed og en lyslykt på et bord ute i mørket
Utendørs lampe og lykt fra Christiania Belysning.
Trapp fylt med krukker med ulike blomster og flagg
Blomster fra Mestergrønn

Nyt kvelden ute

Det er lov å håpe på sol og varme på nasjonaldagen og da er det fint å avslutte dagen i hagen. Ekstra koselig stemning får du med sommerlige lyslenker i trær, lyslykter på bordet eller små lykter i blomsterbedet.

Har du huske blomster ute? La hagen bugne av sesongens blomster som potteroser, margeritter, hortensia, pelargonia, lobelia og lavende. Plasser potter med flagg og blomster på trappen, så alle gjester får en hyggelig velkomst.

Ha en flott feiring og 17. mai!

Aktuelle merkevarer