Dagen før dagen - har du husket alt?

Embla bunader
Embla Bunader
Du kan enkelt rense sølvet selv
Du kan enkelt rense sølvet selv
På Stell vaskeprodukter hos Rett & Vrang
Kransekake i mange størrelser
Bunad fra Embla Bunader
To delt antrekk fra Max Mara Weekend hos De Fem Hjørner og sko fra Din Sko.
Flagg 17 mai nille
Sett stemningen ute om været tillater det
Barnas 17 mai antrekk og klær
Barnas 17 mai antrekk og klær
Bunad eller kjole, det viktigste er at det føles ok å ha på
Tre skiver med bruschetta på en brun tretallerken
Lag en god frokost med oppskrifter fra Meny og Extra

Dagen før dagen, det er 100 ting man skal huske, men har du husket alt?

En enkelt vask kan friske opp bunadsølvet

Har bunadsølvet ligget siden 17. mai i fjor? Dersom du er ute i siste liten er det for sent å levere det inn, men denne blandingen, bestående av ingredienser du mest sannsynlig allerede har, kan være redningen.

Bland sammen ingrediensene i en bolle av plast eller glass. Unngå å bruke bolle av stål. Vask sølvet med en myk kost (f eks tannbørste), for å ikke lage riper i sølvet.

Oppskrift fra Thune:

  • 1 liter lunkent vann
  • 1 ts salmiakk
  • Noen dråper zalo

Denne blandingen kan brukes på både forgylt, gammelforgylt, oksidert og hvitt sølv.

Vekk med flekken

Har bunaden eller favoritt dressen fått en flekk? Fortvil ikke - hos Rett & Vrang får du produktene fra "På Stell" og sitronsåpe som fjerner flekken uten en tur innom renseriet - noe du i hvert fall ikke har tid til nå.

Kake på bordet

Om du hverken har tid eller ork til å sette i gang med klissete deig, 12 ringer og kake som må skrapes ut er Baker Hansen redningen. De hjelper deg med ferdig pyntet kransekake, kransekakeringer i små poser, muffins og ikke minst marsipankake pyntet til den store dagen.

Bunad

Har du bunad du har hatt i mange år kan det være lov å piffen den opp litt med et silkeskjerf i halsen eller håret - ett nytt forkle eller nye sko. Uansett behov hjelper Embla Bunader deg, og skulle du finne på å være ekstra crazy i år har de mange utstillingsmodeller til salgs.

Bordekking

Om dere skal være mange, eller få - er det like viktig med et pent pyntet bord. Det trenger ikke være så vanskelig, hos Princess får du flaggservietter som umiddelbart setter stemningen. Kjøper du noen meter med flaggfarget bånd er mye gjort, knyt sløyfe rundt et lys, servietter eller suppeskålen og vipps er du der.

Antrekk

Har du ikke bunad eller antrekket klart enda? Vi har fine alternativer til folkedrakten på den store dagen. Gode sko er og viktig når du skal ut og gå, time etter time, så velg heller flate sko fremfor noe annet på denne dagen.

Kjoletips til 17. mai finner du her!

Flagget som vaier i vinden

På 17.mai vil vi gjerne se flagg i alles hender, og i alle kriker og kroker. Vindmøller og flagg egner seg veldig godt som pynt i hagen etter toget, og en flaggrekke med vimpler gjør inngangspartiet eller balkongen festfin, du får det og alt annet du trenger hos Nille.

Pølser, is og finstas

Store og små ser fram til 17. mai, en dag fylt av leker, moro, barnetog, is og pølser! Kleskoden en slik dag spenner fra fjong i finstasen – det vil si bunaden, til ganske så avslappet i bukse og genser. Du kjenner ditt barn best, og hva barnet vil ha det best i. Det er viktig for store og små å være komfortable, og vi stemmer for at dette er tommelfingerregelen for dagens bekledning.

Inspirasjon til barnas antrekk finner du her!

17.mai frokost

Samle de aller nærmeste og start nasjonaldagen med en god 17.mai-frokost! Med eggerøre, spekemat, nystekte rundstykker og friske salater blir det en flott måte å starte feiringen på. Stikk innom Meny eller Extra for deres beste tips og oppskrifter.

Til slutt, senk skuldrene, slapp av og nyt muligheten til å være sammen våre nære og kjære!

Gratulerer med dagen!

Jente i drakt feirer med to norgesflagg på 17. mai
Viktigst av alt - ha en fin dag!