Destinasjon Juleshopping Sandvika Storsenter "Glitrende jul" - les hele magasinet her!
Årets julemagasin er ute

Årets julemagasin er her!

Destinasjon Juleshopping-magasinet er fylt med inspirasjon til deg selv, julebordet og mer enn 500 gavetips!

Legg til i kalender
Når
9. november til 31. desember
Hvor
I senteret

Denne førjulstiden fyller kalenderen seg igjen med hyggelige julelunsjer og julebord, med venner, kollegaer og familie. Da er det kanskje flere med meg som synes det er gøy med noe nytt å pynte seg med.

I årets Destinasjon Juleshopping-magasin finner du masse inspirasjon til deg selv, julebordet og gavene!

Les magasinet her!

Om du ikke har fått magasinet i posten kan du ta med deg et fra senteret - vil du ha ekte julestemning, velkommen til ekte juleshopping på Sandvika Storsenter!

Olivenlunden Pinnekjøtt
Olivenlunden Pinnekjøtt med solbærsaus, bakt jordskokk og kålrotstappe

Pinnekjøtt med solbærsaus, bakt jordskokk og kålrotstappe

Et smakfullt og aromatisk festmåltid der det tradisjonelle pinnekjøttet får følge av en fruktig saus med Balsamico med solbær, myk kålrotstappe med Juleolje, og søt jordskokk med sprø kanter. En moderne vri på en norsk klassiker – perfekt til høytid og helg.

Ingredienser til 4 porsjoner:

Pinnekjøtt og urter

  • 1,6 kg pinnekjøtt
  • 2 ss sennepsfrø
  • 2 ss friske timianblader
  • 2 ss friske estragonblader
  • 2 ss friske oreganoblader
  • 3 ss frisk gressløk

Saus med solbær og rødvin

  • 3 ss finhakket sjalottløk
  • 2 ss Hverdagsolje
  • 3 ss Confit av tyttebær og ingefær
  • 5 ss Balsamico med solbær
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl kjøttkraft
  • 4 laurbærblad
  • Nykvernet sort pepper

Bakt jordskokk

  • 16 jordskokk
  • 1–2 ss Hverdagsolje
  • Salt og pepper

Kålrotstappe med crème fraîche og svart pepper

  • 1 kg kålrot
  • 2–3 ss Hverdagsolje
  • 4 ss Juleolje
  • 1,25 dl fløte
  • 1 ts svart pepper
  • Vann
  • Salt

Fremgangsmåte

Pinnekjøtt: Damp pinnekjøttet på lav varme under lokk i 2,5 til 3 timer. Pass på at det alltid er nok vann i kjelen. Etterfyll med kokende vann ved behov, så prosessen forblir jevn. Hold kjøttet varmt til servering.

Bakt jordskokk: Vask jordskokkene godt, og kok dem i lettsaltet vann – som poteter. Når de er avkjølt nok til å håndteres, riv dem i munnstore biter og legg i en ildfast form. Vend med Hverdagsolje, og krydre med salt og nykvernet sort pepper. Stek på 210 grader med overvarme og vifte til de er lett karamelliserte i kantene.

Kålrotstappe: Skrell og kutt kålroten i små biter. Ha i en gryte med Hverdagsolje, og tilsett akkurat nok vann til å dekke. Kok uten lokk til vannet er fordampet – følg godt med mot slutten så det ikke svir seg. Kjør til puré med fløte og Juleolje, og smak til med svart pepper.

Solbærsaus: Surr sjalottløk i Hverdagsolje til den er myk. Tilsett Confit av tyttebær og ingefær, Balsamico med solbær, rødvin, kjøttkraft og laurbærblad. La sausen koke til den har redusert noe og fått fylde. Smak til med nykvernet sort pepper.

Servering: Legg pinnekjøttet på et fat eller en rist, og hell over sausen slik at kjøttet glaseres. Dryss over friske urter og sennepsfrø. Du kan variere sammensetningen av urter etter smak og tilgjengelighet.