Årets feriebøker

Hånd som holder tre bøkera
Ta med en god bok på årets ferie.
Bok, Elena Ferrante
Den dunkle dottera av Elena Ferrante hos Ark, kr 199.
Bok, Spiselig hage
Spiselig hage av Dennis Asbjørnsen hos Ark, kr 399.
Bok, Hanya Yanagihara
Bok, Unge Mungo
Til paradis av Hanya Yanagihara hos Ark, kr 429. Unge Mungo av Douglas Stuart hos Ark, kr 429.
Bok, Thai sommer
Thaisommer mat til lyse sommerkvelder av Terje Ommundsen hos Ark, kr 449.
Reisebok, Paris
Reisebok, Amsterdam
Guidebok til Paris fra Norli, kr 229. Franske gloser fra Norli, kr 129. Guidebok til Amsterdam fra Norli, kr 229.

De beste tipsene for en underholdende boksommer.

Sommeren er gull på så å si alle måter, og en årsak er fri og late dager til å lese.

Noen leser selvsagt året rundt, andre jobber seg gjennom en stabel på ferie. Uansett hva slags leser akkurat du er, har vi her samlet sammen de beste tipsene innen en rekke kategorier fra Norli og Ark.

God leselyst!

Elena Ferrante er en favoritt hos det norske publikummet, og denne omhandler 47 år gamle Leda, som ser frem til en ferie alene på sørkysten av Italia. En familie hun stadig støter på på stranden overvelder henne med minner fra tiden som ung mor.

Vi elsker hage! Denne boka viser deg hvordan du kan dyrke din egen mat. Boka er oversiktlig og begynner med det enkleste å dyrke, og er stappfull av gode råd og en såkalender!

Forfatter Hanya Yanagihara er blant verdens mest populære for øyeblikket, etter at boka Et lite liv har gått sin seiersgang både her til lands og i det store utlandet. Denne romanen er lagt til et hus over totalt tre tidsepoker.


En helt fersk bok fra Bookerpris-vinner Douglas Stuart, forfatteren av Shuggie Bain. Unge Mungo er en oppvekstroman, og skildrer det å elske noen i et miljø der visse følelser er uakseptable.

Lyst til å finne på noe annet etter x antall grillkvelder? Da er dette boka for deg! Enkle og nydelig sommerretter basert på det thailandske kjøkken. Bare tanken på alt det gode her gir oss vann i munnen.

Skal du på byferie? En guidebok er både oversiktlig, praktisk og i disse digitale tider et snev nostalgisk. Vi drømmer oss til Paris, herlige kulinariske opplevelser, en enestående arkitektur og spennende severdigheter.

Amsterdam er en yndet destinasjon vår og sommer, og denne viser vei til sightseeing, mat og restauranter, museer og mye mer.

Skrivebok
Noter ned smarte tips og god minner fra årets sommerferie, så har du et godt grunnlag når du skal planlegge neste års ferie.
Skrivebok
Kart, Hardangervidda vest
Moleskine ferieversjon fra Norli, kr 369. Kart Hardangervidda vest fra Norli, kr 259.
Bok, Psykolog med sovepose
Bok, ferie med tog
Psykolog med sovepose av Johanne S. Refseth hos Norli, kr 399. Ferie med tog av Sigrid Elsrud hos Norli, kr 379
Bok, sommerquiz
Sommerquiz 2022 av Trine Aalborg hos Norli, kr 99.

En genial bok fra Moleskine, der du kan føre inn minner, tips og huskelister fra ferien din. Så fin å bla i når du er vel hjemme igjen.

Norgesferie, sier du? Kart er et must!

Forfatteren kurerte sin egen kjærlighetssorg ved å komme seg ut i naturen. Hun sov i sovepose, tente bål og oppdaget kjærligheten for mosegrodde skoger. Denne boka er både fin, innsiktsfull og lærerik.

Oppdag Norge (og verden) med hjelp av denne boka. Den gir deg en enkel innføring i hvordan du tar i bruk toget som fremkomstmiddel, både i Norge og Europa. Råd til bagasje, nybegynnertriks og konkrete reiser er blant det du får her.

Samle venner og/eller familie, og la konkurranselysten leve! Quiz hører rett og slett sommeren til.

Dame som holder to barnebøker
La barna velge seg en bok de kan ha med på ferie, så holder de leseferdighetene ved like gjennom sommeren.
Dame som holder to barnebøker
Buffy by er inspirert av Ingeborg Arvola, kr 179. Konstabel bannefinger og doktor Even av Kristian Mehlum Lie hos Norli, kr 199.
Hånd som holder tre bøkera
Skjønne verden hvor er du av Sally Rooney hos Norli, kr 199. Ekko av Lena Lindgren hos Norli, kr 199. Samtykket av Vanessa Springora hos Norli, kr 199.

Ny bok i serien om Buffy By, som har bestemt seg for å selv skrive bok. For da kan hun bli rik. Men er det så enkelt? Spennende moro for unge barn.

En spenningsbok for barn som leser selv, men også barn som liker å bli lest for, i alderen 5-9 år. Den er både morsom, spennende og store som små finner glede i å bli med konstabel Bannefinger og doktor Even den tredje på en spennende jakt.

Samtykket skildrer en tretten år gammel jente som etter hvert innleder et forhold til den berømte og godt voksne forfatteren G, og hvordan omgivelsene ser en annen vei.

Dagbladet kastet terningkast seks og beskriver Ekko som en sylskarp samtidsdiagnose. Dette er virkelig påfyll i strandkanten.

Dette er Sally Rooneys tredje roman, som mange av oss kjenner godt fra bøker som Alle Andre (Normal People). I denne boka møter vi Alice og Felix. Kort fortalt handler den om å finne fotfeste i voksenlivet, og Rooney både skildrer og skriver levende, ærlig og ektefølt.