Slik lager du Fastelavnsboller på 1-2-3

Fastelavnsboller
Klassisk fastelavnbolle med krem
Boller stable oppåhvernadre til fastelavn
Boller stable oppåhvernadre til fastelavn
Boller stable oppåhvernadre til fastelavn
Bollepose 22,- Kremtopp, 44,90 Ferdig stekte boller 5 stk 30,- Alt fra Meny
En bolle med krem, et beger jordbærsyltetøy og et glass melk står på et bord
Oppskrift på veganske boller fra Kinsarvik Naturkost
Fastelavnsboller
Hos Baker Hansen får du kjøpt både den norske og svenske utgaven av fastelavnsboller

For en kremdag vi kommer til å ha på søndag, da er det både fastelavn, morsdag og Valentine's Day.

Fastelavnsbolle er en hvetebolle, delt på midten, fylt med pisket krem og og overdrysset med melis. Du får den klassiske versjonen med kun krem, en variant med syltetøy og ønsker du toppe det helt lager du Samlor - svenskenes populære og tradisjonsrike variant av fastelavnsboller. Da lager du bollen med mandlekrem i bunn og topper med pisket krem.

Fastelavnsboller på 1-2-3

Har du ikke tid til å elte, heve og rulle ut boller kan du enten kjøpe ferdige boller hos Meny, eller avansere litt med en bollepakke du setter selv. Kremen får du kjøpt på sprayflaske og med litt melis på toppen er du klar!

Veganske fastelavnsboller fra Kinsarvik Naturkost

Ingen grunn til å droppe fastelavn selv om du er veganer. Her har du oppskrift på økologiske fastelavnsboller med plantekrem og syltetøy.

Ingredienser

  • 1 dl mandelmelk
  • 5 dl hvetemel
  • 1 dl lunkent vann
  • 2 ss kokosolje, smeltet
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 ss tørr gjær
  • 1 linfrø egg (1 ss knuste linfrø, 3 ss vann)
  • 1 ts himalayasalt
  • 1 ts kardemomme
  • Syltetøy
  • Plantekrem
  • Melis


Fremgangsmåte

  • Bland sammen lunkent vann og gjær i en bolle.
  • I en annen bolle, bland sammen mandelmelk, linfrø egg, smeltet kokosolje, sukker og himalayasalt.

  • Tilsett dette i gjærblandingen til det er godt blandet. Bland inn melet til du får en klissete deig.

  • La deigen heve til dobbel størrelse på en lun plass i ca. 1 time.

  • Kutt deigen opp i 8 biter og form de til små boller. La de heve i 30-40 minutter under et klede. Smelt litt kokosolje og pensle bollene.

  • Stek bollene på 200 grader i 15-18 minutter til de er gyldne på toppen.
  • La de avkjøle før du deler de på midten og fyller med plantekrem og syltetøy.