Meny
 
hårfjerning kollasj

Sommerfresh hudprep

Varmere vær betyr mindre klær, og etter en lang vinter kan tanken på sandaler, badetøy og bare legger by på lettere stress. For noen av oss kommer sommeren litt brått på, men på Sandvika Storsenter finner du alt du trenger for å bli sommerklar i en fei! Sjekk Lines beste sommerprep-tips her.

Jeg er nok en av dem som utsetter sommerpreppen i det lengste, og når gradestokken plutselig er på 20 grader og sommerkjolen og sandalene skal på, får jeg lettere panikk. Selv er jeg veldig god på å opprettholde negler og ansiktshud hele året, men om vinteren er ikke fotstell og kroppspleie øverst på prioriteringslisten. Heldigvis finnes det råd, og her er noen av mine beste tips!

 

Hårfjerning

I høst- og vintermånedene holder jeg meg til å bruke barberhøvelen, og bruker eksfolieringshansker en gang iblant, men eksfoliering er faktist lurt å gjøre hele året. Selv syns jeg eksfolieringshansker er supereffektivt. Ved jevnlig bruk fjerner de døde hudceller, øker blodsirkulasjonen og stimulerer hudfornyelsen på kroppen.

 

Siden jeg ikke har vært så nøye med eksfoliering året rundt, har jeg også gått til innkjøp av en deilig kroppsskrubb til å bruke i dusjen. Denne er mer skånsom for huden, for det er veldig viktig å ikke skrubbe huden for ofte. Dette vil gjøre huden tynnere, mer sensitiv og mer utsatt for solskader. Skrubber du derimot huden bare et par ganger i uken, vil du også unngå inngrodde hår etter hårfjerining og preppe huden før selvbruning. 

 

Denne våren har jeg begynt med prosjekt hårfjerning, der jeg tester å bytte ut høvelen til fordel for en epilator. Jeg bruker ofte epilatoren under armene, og det funker utmerket for en som meg, som har relativt mye hårvekst, og syns det er kjedelig å måtte barbere ofte. Den hyppige barberingen om sommeren kan også gjøre at jeg ender opp med sår, inngrodde hår og nupper. Ettersom en epilator drar opp hårene med roten, vokser hårene ut tynnere enn ved barbering, derfor er det kjempeviktig å være nøye med eksfoliering, slik at hårene kommer ordentlig ut.

 

Etter hårfjerning med epilator bruker jeg en krem for å motvirke inngrodde hår, som jeg kjøpte på VITA på Sandvika Storsenter. Der kjøpte jeg også Stopp Hår-kremen som jeg jevnlig smører på leggene i håp om at hårveksten skal minimeres over tid. På Sandvika Storsenter finner du Elite Klinikken og Sandvika Hud og Kroppssenter, som utfører voksing, her vokser jeg bikinilinjen. Her er mine favorittprodukter:

 

Børste fra Eco Tools/Apotek 1 kr 140 / Nuxe Body Scrub fra Apotek 1 kr 227 / Braun Silk epilator kr 1595 / Aloe Vera gel fra Loco kr 48 / Hårstopp fra VITA kr 379 / Gillette Venus barberhøvel fra VITA kr 139 / RFSU krem mot inngrodde hår fra VITA kr 79 / Smak og behag unirens fra VITA kr 109 / Hansker fra The Body Shop kr 59

 

Negl- og fotpleie

På senteret finner du Fotterapauten i Sandvika, hvor du får gjort føttene dine sommerklare med deilig fotpleie, og hos Lakkbar kan du få sommerfreshe negler med en pedikyr.

 

Denne sommeren har jeg blitt veldig glad i naturlige negler, og denne Essie-neglelakken ble med meg hjem etter et besøk på Cubus. Neglelakken er semi-transperant og har en lys ferskentone som ser ut som dine egne negler, men bedre! Over legger jeg et lag med gel-topplakken, også fra Essie hos Cubus, og vips - hendene er sommerklare.

 

Om du vil gi føttene dine en spabehandling hjemme, kan jeg anbefale Babyfoot, som er en fotpeeling, eller ta et deilig fotbad med fotsalt fra Scholl og krem som gjør føttene myke for en lettere fotbehandling. Sjekk mine favorittprodukter under:

 

Cosmica neglelakkfjerner fra Apotek 1 kr 75 / Beurer fotbad fra Elkjøp kr 699 / Dior Gel Coat fra Kicks kr 260 / Krem fra L'occitane kr 259 / Krem Hand and Nail fra The Body Shop kr 189 / Beter fra VITA kr 189 / Essie Gel Couture au Corset neglelakk fra VITA kr 139 / Nails Inc fra VITA kr 199 / Scholl fotbad fra VITA kr 109

 

 

Sommerbrun uten sol

 

 Selv er jeg ganske utålmodig og dermed ingen dreven selvbruner. Jeg ender ofte opp med flekker og ujevne partier etter selvbruning, men etter jeg fikk anbefalt disse selvbruningsdråpene, Radiance Plus Golden Glow Booster fra Clarins hos Kicks, går brun uten sol-prosjektet mitt som en lek! De er nesten umulige å få flekkete, da du kun trenger et par dråper i kremen din, og huden din får en naturlig og jevn hudfarge som bygges opp ved jevnlig bruk. Jeg bruker dråpene et par ganger i uken, og har etter å ha testet ansiktsdråpene også kjøpt Clarins Golden Glow-boosteren for kropp. Sjekk mine favorittprodukter under:

 

St Tropez selvbruningsvott fra Kicks kr 99 / St Tropez selvbruning 1 hour express fra Kicks kr 498 / Daily Gradual Tan Face Drops fra Kicks kr 199 / Honey Bronze fra The Body Shop kr 269 / Clinique Moisture Surge fra Kicks kr 275 / Body Scrub fra Rituals kr 170 / Clarins Radiant Plus Golden Glow Booster fra Kicks kr 245 / Bio Life betakaroten fra VITA kr 299 / YSL leppestift fra Kicks kr 360

 

 

Solkrem

Etter å ha solt meg uten solkrem i årevis, har jeg endelig skjønt hvor viktig det er å bruke solfaktor både for motvirkning av hudkreft, men også for aldring av hud. Jeg er i tredveårene og ser at mine mange tilfeller av soleksem etter overdreven soling har satt sine spor, og derfor har jeg kjøpt solkrem fra Vichy med solfaktor 50 som jeg bruker på bryst og ansikt og faktor 20 og 30 til resten av kroppen. Derfor er selvbruningsdråpene nærmest en åpenbaring for en tidligere soldyrker, som jeg må innrømme å ha vært.

 

Ingenting er vel freshere en en vakker solbrun hud, men heldigvis trenger du ikke å grille deg i olje for å åpnå et naturlig og sommerfresht resultat! 

 

Make-up-favoritter denne sommeren

I tillegg til den solbrune huden er jeg som mange andre veldig glad i en naturlig make-up med vakker glød, og dette er make-up-produktene jeg sverger til om sommeren. Det skal se naturlig ut, med det lille ekstra! Et lite tips er å bruke en shimmer-stick som den fra YSL/Kicks på kragebein, armer og legger, og er du ikke fan av selvbruning og føler at leggene ikke er helt sommerklare, kan jeg anbefale disse airbrush for kroppen-produktene som jevner ut hudfargen og får beina til å se plettfrie ut. Perfekt til sommerfesten!

 

Hilsen Line

 

https://sandvikastorsenter.no/butikker-og-virksomheter/vita-gammel-del/

Sist endret - 11 juni 2019