Meny
 
kollasj med ansatte som holder krimbøker

Disse krimbøkene bør du lese i påsken

Det nærmer seg påske, og for oss nordmenn er påskekrimmen en like selvsagt del av høytiden som kryssord og påskemarsipan. Det pumpes ut krimbøker nå i måneden før påske – det finnes hundrevis av titler! Med så mange bøker på markedet, er det vanskelig å vite hva man skal gå for, så her har du våre anbefalinger på påskekrim fra Sandvika Storsenter.

 

 

Koldbrann av Cilla og Rolf Börjlind

På Mekongfloden i Thailand padler Tom Stilton i en primitiv kano. I lommen har han et foto av en ukjent mann og navnet på en forsvunnet flodbåt. Han er på vei inn i det gylne triangel, på jakt etter en mørk hemmelighet. En reise som får ham til å ransake seg selv, og han hjemsøkes av mareritt om en forbrytelse han selv har begått. Samtidig, i Stockholm, får Olivia Rönning et spesialoppdrag. En familie er drept i en bilbombe, noe som har rystet hele Sverige. En antatt gjerningsmann blir tatt. Men så blir Olivia kontaktet av Mette Olsäter, sin tidligere sjef, som nå er gått av med pensjon. Mette tror det er begått et justismord og vil at Olivia skal se på saken på nytt.

 

Notabene kr 379,-

 

En høyere rettferdighet av Hans Rosenfeldt og Michael Hjorth

Kriminalpsykolog Sebastian Bergman har innsett at hans dager på Riksmord er over, nå holder han forelesninger og skriver bøker. Den eneste han har sporadisk kontakt med, er Ursula. Datteren Vanja har han ikke hørt fra på fire måneder. Vanja har en midlertidig jobb som etterforsker i Uppsala. Nå jobber hun med en serie overfallsvoldtekter, der gjerningsmannen smyger seg på ofrene bakfra, bedøver dem med en sprøyte og trekker en sekk over hodet før han fullbyrder overgrepet. Når et av ofrene dør, kobles Riksmord inn. Og snart også Sebastian Bergman.

 

ARK kr 399,-

 

 

 

Et høyst upassende mord av Robin Stevens

Da Hazel finner frøken Bell død i gymsalen, tror hun først at det har skjedd en skrekkelig ulykke. Men da hun kommer tilbake med hjelp, har noen fjernet liket! Sammen med venninnen Daisy i Detektivbyrået Wells og Wong, må Hazel finne morderen og samtidig bevise at det faktisk er et mord. Men rekker de det før flere dør?

 

Norli kr 249,-

 

Salt Lane av William Shaw

Ingen visste hva de døde menneskene som ble funnet i vannet het. Det finnes folk her som ingen legger merke til. Politietterforsker Alexandra Cupidi har gjort det igjen. Hun burde ha lært seg å holde munn, etter skandalen som gjorde at hun måtte flytte fra det urbane London-politiet til Kents øde kystlinje. Og det med sin bitre tenåringsdatter på slep. Alt er annerledes i Kent. Selvmord ser annerledes ut i dette landskapet med myrer, grøfter og strender, skyggelagt av tårnene til kraftstasjonen Dungeness. Og mord ser mye verre ut. Mannen som druknet i gropa hadde blitt herdet som et dyr.

 

Norli kr 349,-

 

Fuglekikkeren av William Shaw

Politibetjent William South har én grunn til ikke å delta i en drapsetterforskning: Han har selv drept. Men offeret i denne etterforskningen var hans eneste venn; også han med en lidenskap for fuglekikking. South får den viljesterke politietterforskeren Alexandra Cupidi, som nylig har blitt rekruttert til Kent-kysten fra London, som partner. Sammen finner de et lik, mørbanket på et soverom, i en oppbevaringsboks. Kun ekstremt raseri kunne drept en mann på denne måten. Denne boken er «bok 0» i Alexandra Cupidi-serien, en prequel som kom før første «ordentlige» bok i serien, Salt Lane.

 

Norli kr 299,-

 

 

Tiden er en morder av Michel Bussi

Krim for dem som liker å vri hjernen, av Frankrikes nest mestselgende forfatter og vinner av Gullkulen 2016. Den 42 år gamle advokaten Clotilde tilbringer sommerferien på Korsika sammen med sin mann og tenåringsdatter. Det er første gang hun er tilbake etter at foreldrene og broren omkom i en bilulykke 27 år tidligere. Selv overlevde hun på mirakuløst vis. I løpet av ferien opplever hun flere ting som får henne til å stille spørsmål ved hva som egentlig skjedde den gangen. Det er mye som ikke stemmer med det hun til nå har trodd var sannheten om hendelsesforløpet forut for det skjebnesvangre øyeblikket da familien plutselig satte seg i bilen. Hun mottar snart brev og beskjeder som tyder på at moren kanskje ikke døde likevel. Kan det være at Clotilde ikke vet sannheten om hva som egentlig skjedde den skjebnesvangre dagen?

 

Norli kr 379,-

 

Gullburet av Camilla Läckberg

Ark kr 379,-

 

 

 

Falken av Tom Egeland

Ark kr 399,-

 

 

Ikke slå av lyset av Bernard Minier

Norli kr 379,-

 

 

 

Gullungen av C.J. Tudor

Norli kr 379,-

 

 

 

Vuggesang av Leïla Slimani

Norli kr 379,-

 

Koke Bjørn av Mikael Niemi

Norli kr 399,-

 

 

 

Den stille uke av Sven Petter Næss

Norli kr 379,-

 

 

Ualminnelige mennesker av Peter May

Notabene kr 249,-

 

 

 

Glasshjerte av Torkil Damhaug

Notabene kr 179,-

Sist endret - 29 mars 2019