Meny
 

Utstyr til første klasse

Skolestart er rett rundt hjørnet og du har kanskje allerede spurt deg selv: "Hva trenger seksåringen?". Her finner du en sjekkliste over hva det kan være fint å være utstyrt med før første skoledag.

bord på første skoledag

Skoleutstyr

Skolesekk

Det aller viktigste man trenger til skolestart er selvsagt en god skolesekk. Førsteklassingen selv er nok mest opptatt av farge og pynt. Vi voksne tenker mer på at en liten kropp skal bære alt utstyret til og fra skolen. Heldigvis er utvalget av skolesekker stort, slik at begges behov blir møtt. Det som er viktigst å sjekke er at sekken ikke er for stor, og at den sitter riktig på ryggen. 

 

Elisabeth med skolesekk fra Beckmann hos ARK, kr 799

Adrian med skolesekk fra Beckmann hos Anton Sport, kr 799

Adrian med skolesekk fra Beckmann hos Norli, kr 849

Elisabeth med skolesekk fra Friis of Norway hos Notabene, kr 699

LES OGSÅ: Tips til kjøp av skolesekk

Pennal

Oppi sekken er det flere ting som må være med. Når førsteklassingene skal lære seg alfabetet trenger de noe å tegne og skrive med, og de trenger derfor et pennal. Man kan velge mellom store, flate pennal som kan åpnes helt opp og hvor alt har sin faste plass, eller så kan man velge et rundt posepennal hvor delene ligger løst oppi. Begge alternativene er gode, så her kan barnet velge fritt. 

 

Visste du at de fleste pennal selges ferdig utstyrt med blyanter, viskelær og linjal? Et bonustips er likevel å kjøpe litt reserveutstyr til å ha på lur, for å unngå små «kriser» hvis en fargeblyant eller et viskelær er blitt borte.

 

Enhjørning og blå med striper: Trippelt pennal, Beckmann, Norli, kr 299. Racing og sommerfugl: Fylt pennal, ARK, kr 249. Pennal 534 Sport jr to-roms black, Beckmann, Norli, kr 149.

 

Bokbind

Sjansene er store for at en av de første leksene de får er å legge bokbind på bøkene som lånes ut, så dette kan det være lurt å handle inn på forhånd. Samtidig er det viktig å lære barna at man alltid skal behandle andres saker som om det var sitt eget, så husk på å inkludere barnet når man skal kjøpe inn og legge på bokbind.

 

Når det kommer til valg av bokbind har man valgmuligheter. Man kan velge mellom gjennomsiktige plastbind, slik at man lett kan se omslaget på boken, mønstret beskyttelsespapir eller bokbind i stretch-stoff – som man enkelt kan ta på og av.

 

Hos kundeservice i første etasje får du under skolestart-kampanjen gratis stoffbokbind fra Sandvika Storsenter – bare stikk innom og spør etter det!

 

Drikkeflaske og matboks

Det er viktig at barna alltid har med seg en vannflaske og nok mat til hele dagen. Velg en solid drikkeflaske som tåler å bli mistet og en matboks med flere rom som enkelt kan fylles med minigulrøtter eller annen deilig snacks. Trenger du inspirasjon til sunn og god mat som gir barna energi i løpet av dagen? Da bør du lese artikkelen om matpakker som frister.

 

Med klokka, øverst fra venstre: Blafre matboks, Traktøren, kr 189, S'Well flaske 0,5 l, Annen Etage, kr 399, Kitchencraft matboks, Traktøren, kr 199, Mepal Elipse flaske 0,5 l, Jernia, kr 149 og Camelbak flaske 0,4 l, Kitch'n, kr 249.

Refleksvest

Skoleveien blir tryggere med refleksvesten på. Dette gjelder selvfølgelig langs bilveier, men også på sykkel- og gangstier. Det finnes flere typer, så velg gjerne en variant som er enkel å ta av og på. I tillegg er det smart å sørge for at det er refleksutstyr på skolesekken.

 

Fra venstre: Beckmann regntrekk til sekk, Norli, kr 119, Clas Ohlson regntrekk til sekk, kr 100, Vossatassar refleksvest, XXL, kr 149.

Merketusj til klær og utstyr

Det er ikke lett for et lite menneske å huske mange ting på én gang. Skolene melder at det er mye gjenglemt tøy som aldri blir hentet og de fleste skoler sender sekkevis til Fretex flere ganger i året. Dersom klærne er merket med navn og telefonnummer, er det mye større sjanse for at du slipper å kjøpe nytt.

Laundry-Tec tekstilpenn, tåler vask, kr 50. Penol 770 tekstilpenn, kr 50. Begge fra Panduro Hobby.

En god start for store og små

Det er fint å ha forventninger til hvordan det nye livet med skolebarn skal bli. De fleste skoler legger føringer for hva som er ønskelig med tanke på bursdagsfeiringer og vennegrupper, også finnes det tiltak som følgegruppe som foregår på eget initiativ.

Vennegruppe

En vennegruppe er et tiltak som settes opp av skolen på starten av skoleåret, som har til formål at samtlige barn skal bli inkludert og bedre kjent med hverandre. Gruppene blir satt sammen av læreren som velger 4-5 elever (både gutter og jenter) som blir med hverandre hjem etter tur. I løpet av det første halve året har barna da vært hjemme hos hverandre, og forhåpentligvis fått seg noen gode venner allerede. På første foreldremøte er dette et aktuelt tema og man avgjør om vennegrupper skal opprettes.

Følgegruppe

Enten man har kort eller lang skolevei er det alltid best å gå sammen med andre. Ta en kikk på klasselisten for å se hvem som bor i nærheten av dere. Kanskje det til og med er flere barn i nabolaget som kan slå følge til skolen sammen. Setter man sammen en følgegruppe kan du og de andre foreldrene rullere på hvem som følger gruppa. Dette er et tiltak som må iverksettes av foreldre selv, så kanskje du skal ta initiativ?

Lukket gruppe for foreldre på Facebook

En fordel i denne teknologiske verden er muligheten til å kommunisere enkelt med andre foreldre. Ved å opprette en lukket gruppe for foreldrene har man et forum som kan benyttes til å dele nyttig informasjon eller til å stille relevante spørsmål, som for eksempel hvor mye man skal bruke på bursdagsgaver.

 

På Sandvika Storsenter finner du alt dere trenger til skolestart. Velkommen!

Sist endret - 07 august 2019